Cum să găsești melodiile preferate, chiar dacă nu știi cum se numesc

Cum să găsești melodiile preferate, chiar dacă nu știi cum se numesc
Sursa foto, monsterchildren.com
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Funcția de la Google Hum To Search îi ajută pe utilizatori să găsească o melodie, chiar și atunci când nu știu cum se numește. Pentru identificarea piesei, ultilizatorii trebuie să cânte, să fredoneze sau să fluiere ce își mai amintesc din melodie.

"Hey Google, what’s this song?"

Utilizatorii trebuie să deschidă aplicaţia Google Search sau să folosească widgetul de Google Search, să apese pe microfon şi pe butonul "Search a song". În plus, cei care folosesc un Asistent Google, îl pot întreba direct pe el, "Hey Google, what’s this song?".

De aici, utilizatorul are 10-15 secunde în care poate să fredoneze melodia la care s-a gândit. Google le va livra utilizatorilor mai multe variante, în frunte cu piesa care se potriveşte cel mai bine cu cea cântată, potrivit Mediafax.

"Când fredonezi o piesă în Search, modelele noastre de învăţare automată transformă înregistrarea într-un şir de cifre, care reprezintă linia melodică a piesei. Modelele noastre sunt antrenate să identifice piesele din mai multe surse, atât de la oameni care fluieră sau fredonează, cât şi din înregistrări de studio sau concerte", spun cei de la Google.

Citit 1043 ori Ultima modificare Duminică, 23 Ianuarie 2022 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.