Deblocarea mobilului cu masca pe față

Deblocarea mobilului cu masca pe față
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Apple va permite deblocarea cu Face ID cu masca pe față, fără Apple Watch (un ceas la mână, care să confirme proximitatea de utilizator). Acum, Apple permite Face ID să recunoască doar parțial elemente ale feței pentru a debloca telefonul. Atât timp cât ai fața deja înregistrată, sistemul de autentificare de pe iPhone va putea recunoaște fața utilizatorilor doar folosind trăsăturile din jurul ochilor. Această metodă de autentificare este mai puțin sigură, însă va scăpa mulți utilizatori de frustrări atunci când vor să-şi deblocheze telefoanele.

Din aceeași categorie: WhatsApp suferă o serie de schimbări în ultima perioadă. De la posibilitatea de a transfera istoricul de pe iOS pe Android (și în curând și în sens invers), la posibilitatea de a folosi contul pe dispozitive multiple, compania Meta pare că încearcă să ofere utilizatorilor ceea ce aceştia au cerut de-a lungul timpului. Aceste modificări nu sunt însă întotdeauna în folosul utilizatorilor. WABetaInfo a descoperit de curând dovezi în codul aplicației de Android care sugerează că, în curând, utilizatorii de Android nu vor mai beneficia de backupuri nelimitate pe Google Drive. Se pare că Google începe să reducă din serviciile pe care le oferă nelimitat și gratuit, iar stocarea de backupuri din Google Drive este pe cale să se contorizeze în viitorul apropiat. Nu este clar când va debuta această nouă limitare în versiunea finală, însă de obicei astfel de funcții apar în versiuni de teste cu câteva luni înainte de lansarea oficială. Cel mai probabil însă, 2022 va fi ultimul an cu stocare nelimitată de backupuri pentru WhatsApp pe Android, aducând astfel aplicația la paritate cu cea pentru iPhone.

* India vrea să dezvolte un sistem de operare mobil. Ar fi o alternativă la iOS și Android. Nu este deocamdată clar dacă sistemul de operare ar fi dedicat pieței indiene sau dacă va fi un produs internațional.

* Chrome va afișa o nouă alertă, prevenind închiderea accidentală a taburilor active. Modificările vor fi prezente începând cu versiunea Chrome 100, disponibilă deocamdată în stadiul de testare prin canalul Chrome Canary. Vestea proastă este pentru utilizatorii care deschid "anumite" taburi în browserul Chrome, eventual folosind modul Incognito, cu intenția de a le închide înainte ca altcineva să poată arunca priviri indiscrete. Închiderea taburilor va dura cel puțin câteva secunde în plus, corespunzătoare dialogului nou afișat în interfața aplicației.

CITIȚI ȘI Scanarea amprentei oriunde pe suprafața ecranului

Citit 1794 ori Ultima modificare Vineri, 04 Februarie 2022 19:55

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.