Animale virtuale pe noua funcție „Dynamic Island”

Animale virtuale pe noua funcție „Dynamic Island”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dynamic Island este o funcție care a debutat pe modelele iPhone 14 Pro, dar dezvoltatorii software au găsit deja unele moduri inedite de a o folosi, unele la care nici Apple nu pare că s-a gândit. Christian Selig, cel care dezvoltă aplicația Apollo, o alternativă la aplicația oficială Reddit, a creat PixelPals, o serie de animale pixelate care pot „trăi” pe „insula dinamică” a telefonului. Acesta este doar primul „test” pentru ceea ce ar putea deveni o adevărată modă printre dezvoltatorii de aplicații.

În prezent, nu foarte multe aplicații sunt compatibile cu noile funcții de pe Dynamic Island. De exemplu, sistemul de operare iOS 16 aduce în acea zonă automat aplicații de muzică precum Spotify, pentru a te putea întoarce rapid în aplicație sau pentru a schimba rapid melodia cu butoane accesibile de oriunde, însă nu există încă aplicații care să integreze acolo elemente proprii de control.

Felul în care noile „animale virtuale” PixelPals din aplicația Apollo funcționează este că acestea apar doar atunci când sunt activate din interiorul aplicației și doar atât timp cât ești activ în aplicație. Odată ce părăsești Apollo, animalele pixelate dispar. Desigur, asta nu înseamnă că pe viitor nu ar putea exista o integrare mai bună și atunci când Apollo este în fundal, cu posibilitatea de a mări „insula” pentru a interacționa cu animalul pixelat de oriunde.

Citit 1373 ori Ultima modificare Vineri, 23 Septembrie 2022 14:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.