Cât curent consumă pe lună un router

Cât curent consumă pe lună un router
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

În ziua de azi, aproape toată lumea are o conexiune stabilă la internet acasă. Foarte puțină lume, în schimb, știe cât ajunge să consume routerul care ne conectează casele la internetul de mare viteză.

Potrivit Playtech, un router ajunge să consume în jur de 20 de wați pe oră, aproximativ consumul unui bec economic.

Specialiștii au explicat că, deși facem o mică economie la curent dacă îl scoatem din priză, într-un timp foarte scurt există șanse mari ca aparatul să se strice, din cauza șocurilor de curent care intră în el brusc.

Specialiștii arată că, dacă un router este băgat în priză doar când este nevoie de el, putem face o economie de circa 20 de euro pe an. Totodată, cei care totuși aleg să facă rău routerului deconectându-l, pot face un bine celorlaltor aparate din casă (laptop, telefon, televizor), care sunt mult mai puțin expuse la posibilele atacuri externe asupra rețelei wi-fi.

Pe scurt, costul total referitor la consumul de energie electrică al unui astfel de dispozitiv ajunge în jur de 17-20 de euro pe an, iar cel lunar, între 1-2 euro, adică 5-8 lei, la un consum mediu de 14 wați.

 

Citit 2923 ori Ultima modificare Marți, 29 Noiembrie 2022 23:01

1 comentariu

 • postat de Am router pe triplă cu întrerupător
  Sâmbătă, 05 Noiembrie 2022 11:00
  109.166.129.***
  O idee, puneți router-ul li încărcătoarele pe o triplă cu întrerupător și decuplați noaptea dau când nu sunteți acasă, pentru a nu mai alimenta în gol router-ul și încărcătoarele, care au consum în gol. Rețineți parola de acces a router-ului, pentru că ''uită'' parola, la unele routere.
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.