Apple nu va mai utiliza cipuri YMTC din China

Apple nu va mai utiliza cipuri YMTC din China
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Gigantul tehnologic american Apple şi-a suspendat planurile de a utiliza în iPhone-uri cipuri de memorie de la compania chineză Yangtze Memory Technologies Co, după ce Washingtonul a impus controale mai stricte împotriva companiilor chineze, a relatat Nikkei, potrivit Mediafax.

Apple plănuise iniţial să înceapă să folosească cipurile de memorie flash NAND ale YMTC, finanţate de statul chinez, încă din acest an, a precizat Nikkei, citând persoane familiarizate cu această chestiune. Era planificat ca cipurile să fie folosite iniţial doar pentru iPhone-urile vândute pe piaţa chineză.

Compania americană lua în considerare posibilitatea de a achiziţiona, în cele din urmă, până la 40 la sută din cipurile necesare pentru toate iPhone-urile de la YMTC, a precizat ziarul, citat de Reuters.

Apple mută o cantitate mai mare de producţie în Vietnam şi India pentru a realiza produse precum Airpods şi noile iPhone-uri. 

În urmă cu două săptămâni, Statele Unite au adăugat principalul producător chinez de cipuri de memorie YMTC şi alte 30 de entităţi chineze pe o listă de companii pe care oficialii americani nu au putut să le inspecteze, intensificând tensiunile cu Beijingul, pornind un cronometru de 60 de zile care ar putea declanşa sancţiuni mult mai dure.

Setul extins de controale la exporturi al administraţiei Biden asupra Chinei este o încercare de a încetini progresele tehnologice şi militare ale Beijingului, prin tăierea aprovizionării ţării cu anumite cipuri semiconductoare fabricate oriunde în lume cu echipamente americane.

Citit 1328 ori Ultima modificare Sâmbătă, 29 Octombrie 2022 14:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.