Ce trebuie să ştim când pregătim micul dejun

Ce trebuie să ştim când pregătim micul dejun
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Crenvurştii trebuie aleşi cu foarte mare atenţie. Ei fac parte din categoria “pastelor fine”, împreună cu parizerul şi polonezii, deci, pot fi falsificaţi foarte uşor, adică pot fi obţinuţi dintr-un amestec care să conţină resturi de carne şi şorici mai mult decât carnea propriu zisă. Ca atare, iată câteva reguli de care trebuie să ţineţi cont atunci când cumpăraţi crenvurşti, mai ales dacă cei care îi consumă sunt copiii.

Atenţie la preţ

Ca în cazul tuturor preparatelor, preţul este un criteriu foarte important în alegerea făcută, aşadar cumpăraţi crenvurşti care costă peste 20 de lei kilogramul. Este clar că ei conţin într-o proporţie mare carnea din care scrie pe etichetă că sunt făcuţi. Faceţi mereu socoteala în minte cât costă un kilogram de carne. Crenvurştii făcuţi din carne trebuie să coste cel puţin tot atât, dacă nu chiar mai mult.

Dacă cei care vor consuma aceste preparate sunt copii, atunci cea mai înţeleaptă alegere o reprezintă crenvurştii din piept pui, deoarece  pieptul de pui este cel mai uşor digerabil.

De asemenea, nu cumpăraţi crenvurşti roze sau roşiatici sau oricum altcumva decât culoarea cărnii din care sunt făcuţi. Un crenvurşti din piept de pui trebuie să aibă culoarea pieptului de pui.

Data expirării

Crenvurştii se cumpără vărsaţi (sau vrac), de cele mai multe ori, direct din galantare. Nu întotdeauna nimerim unul cu etichetă, care să ne spună clar până la ce dată pot fi consumaţi. Este un detaliu esenţial, mai ales atunci când sunt cumpăraţi pentru copii.

Un alt amănunt foarte important este membrana. Aceasta, chiar dacă este comestibilă, trebui îndepărtată, pentru că este artificială. Specialiştii recomandă ca după fierberea crenvurştilor, maximum trei minute după ce a clocotit apa, să fie îndepărtată membrana.

Acestea sunt doar câteva aspecte de care trebuie să ţineţi cont atunci când decideţi să cumpăraţi crenvurşti pentru micul de dejun în familie.

Citit 12916 ori Ultima modificare Miercuri, 14 August 2013 17:56

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.