Evaluaţi acest articol
(10 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Google plănuieşte să cenzureze fotografiile/videourile nud neautorizate care apar pe motorul său de căutare online, o modificare a politicilor sale care are ca scop prevenirea publicării de imagini nud şi cu conţinut sexual explicit fără acceptul persoanei din imaginile respective, potrivit gandul.info.

Noile reguli vor permite persoanelor ale căror fotografii nud au fost publicate pe diverse site-uri fără permisiunea lor să ceară Google să împiedice ca aceste imagini să apară în rezultatele căutărilor.

Un formular pentru acest tip de solicitări va fi disponibil online în câteva săptămâni.

De obicei, Google nu dă curs cererilor de eliminare a conţinuturilor de pe motorul său de căutare, motivând că trebuie să se limiteze la relevanţa imaginilor şi informaţiilor respective pentru persoana care face căutarea. Această abordare a ajutat Google să se plaseze pe primul loc în topul motoarelor de căutare online, procesând două treimi din cererile de informaţii realizate pe internet. Compania americană a decis însă să facă o excepţie în ceea ce priveşte fotografiile nud, pentru că aceste imagini sunt adesea publicate online de foşti parteneri de viaţă care doresc să se răzbune şi chiar să şantajeze.

Imaginile nu vor fi însă eliminate total de pe internet, pentru că Google nu are autoritatea de a cere site-urilor să scoată conţinuturile ofensatoare şi ilegale. Însă Google va face ca aceste imagini să fie foarte dificil de găsit în căutările online.

Citit 2985 ori Ultima modificare Luni, 22 Iunie 2015 00:25

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.