Cum să evităm furtul de date personale. Topul celor mai folosite parole în 2014

Cum să evităm furtul de date personale. Topul celor mai folosite parole în 2014
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Atenţie la ce parole folosiţi pentru mail şi paginile de socializare pentru că foarte uşor alţi ochi curioşi pot beneficia de informaţiile personale. Poliţiştii spun că primesc zeci de plângeri de la cei care au ajuns victimele hackerilor. 

Într-un top făcut recent, combinaţia de cifre crescătoare şi numele apropiaţilor sunt cele mai folosite parole. Ca să evităm furtul de date personale avem nevoie de cât mai multe caractere, combinaţii de cifre, litere şi semne de punctuaţie. „Sunt parolele din puţine cifre, 1,2,3 sau 1,2,3,4, adminin, numele utilizatorului, al copilului, al animalului de companie”, a explicat George Răzvan Stan, specialist IT, pentru Digi24.

Într-un top făcut de specialişti, combinaţia de cifre ordonate crescător este parola cea folosită pe glob. La fel de utilizate sunt parolele „fotbal” sau „dragon”. Polițiștii spun că, în fiecare an, au peste o sută de plângeri de la persoane ale căror conturi de e-mail sau Facebook sunt sparte.

Ca să evităm astfel de situaţii, specialiştii spun că ar trebui ca parlolele să conțină multe caractere, combinații de cifre și litere, dar și semne de punctuație. Nu ar strica nici apelarea la diverse site-uri de securitate. „Diverse site-uri folosesc metode gen captcha în care se dă o poză în care se completează, sau în cazul unei parole greșite, timpul în care se poate încerca o parolă crește și crește exponențial”, a explicat Răzvan Stan. 

Cele mai folosite parole în 2014, conform SplashData:

- 123456 (poziţie neschimbată față de 2013)

- password (poziţie neschimbată) 

- 12345 (a urcat 17 poziţii)

- baseball  

- dragon  

- football  

 

Citit 4465 ori Ultima modificare Duminică, 09 August 2015 13:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.