Folosirea tehnologiilor de criptare cu elemente backdoor, INTERZISE prin lege

Folosirea tehnologiilor de criptare cu elemente backdoor, INTERZISE prin lege
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cetăţenii UE ar putea beneficia curând de noi legi menite să garanteze securitatea şi confidenţialitatea comunicaţiilor desfăşurate online. Parlamentul European a propus un nou set de legi, care impun folosirea tehnologiilor de criptare în sistem end-to-end pentru securizarea comunicaţiilor. Noile reguli nu exclud posibilitatea ca schimburile de date să fie interceptate pe cale legală de autorităţi, însă desfăşurarea anchetelor ar putea fi mult complicată de o prevedere care interzice folosirea sistemelor de criptare ce includ vulnerabilităţi cunoscute, oferind acces garantat pentru decriptarea comunicaţiilor.

Măsura este justificată prin preocuparea faţă de modul în care sistemele de criptare nesigure pot compromite pentru toată lumea intimitatea comunicaţiilor online. Pentru a fi transpuse în legi, propunerile trebuie mai întâi evaluate şi aprobate în Parlamentul European, respectiv, Consiliul European.

Aprobate în forma actuală, reglementările ar putea pune însă Uniunea Europeană în conflict cu guvernele altor ţări care doresc un control mai strict asupra comunicaţiilor de date, indiferent dacă acestea sunt sau nu criptate.

Sursa: go4it.ro

Citit 5738 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 20:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.