Folosirea tehnologiilor de criptare cu elemente backdoor, INTERZISE prin lege

Folosirea tehnologiilor de criptare cu elemente backdoor, INTERZISE prin lege
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Cetăţenii UE ar putea beneficia curând de noi legi menite să garanteze securitatea şi confidenţialitatea comunicaţiilor desfăşurate online. Parlamentul European a propus un nou set de legi, care impun folosirea tehnologiilor de criptare în sistem end-to-end pentru securizarea comunicaţiilor. Noile reguli nu exclud posibilitatea ca schimburile de date să fie interceptate pe cale legală de autorităţi, însă desfăşurarea anchetelor ar putea fi mult complicată de o prevedere care interzice folosirea sistemelor de criptare ce includ vulnerabilităţi cunoscute, oferind acces garantat pentru decriptarea comunicaţiilor.

Măsura este justificată prin preocuparea faţă de modul în care sistemele de criptare nesigure pot compromite pentru toată lumea intimitatea comunicaţiilor online. Pentru a fi transpuse în legi, propunerile trebuie mai întâi evaluate şi aprobate în Parlamentul European, respectiv, Consiliul European.

Aprobate în forma actuală, reglementările ar putea pune însă Uniunea Europeană în conflict cu guvernele altor ţări care doresc un control mai strict asupra comunicaţiilor de date, indiferent dacă acestea sunt sau nu criptate.

Sursa: go4it.ro

Citit 5606 ori Ultima modificare Marți, 20 Iunie 2017 20:12

1 comentariu

 • postat de antimafia cibernetica
  Joi, 29 Iunie 2017 23:41
  Suntem ascultati si urmariti pe e-mail, telefon, gps , computer etc. Practic nu ai niciun fel de intimitate. Tot ce scrii si vorbesti stiu si altii. Da! Tot! Mai ales pe fb si whatsapp sau google. Nu stiati? Cititi pe internet ! Vrei sa folosesti google? Platesti cu datele persoanale si toate convorbirile si sms si poze...tot. La fel si cu facebook si restul. Cititi termenii si conditiile. Acolo scrie clar ca tot ce scrii si vorbesti si poze au si ei acces. Te obliga sa le dai acces si lor altfel nu te lasa sa folosesti. Asa ceva e inadmisibil ! Nu ti se da nicio alta optiune.
  0
  6
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.