Împăratul ce căuta nemurirea

Împăratul ce căuta nemurirea
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Împăratul ce a unificat China, Qin Shi Huangdi, îşi dorea să obţină veşnicia, susţin specialiştii care au analizat o serie de texte descoperite recent.

Textele vechi de 2.200 de ani sugerează că împăratul le-a cerut membrilor curţii regale să caute o poţiune care i-ar fi garantat viaţa eternă. Ancient-code notează că Qin Shi Huangdi, născut în 259 î.Hr., a reuşit, până în momentul morţii sale, 210 î.Hr., să cucerească şase regate din China, realizând astfel o ţară unificată, în cadrul căreia a fost desigur proclamat împărat.

Conform specialiştilor, în timpul domniei lui Qin Shi Huangdi, bucăţile de bambus reprezentau un material uzual utilizat pentru scrieri. În 2002, peste 36.000 de bucăţi de bambus ce conţineau texte au fost descoperite într-o fântână abandonată din provincia Hunan, China.

Zhang Chunlong, cercetător din cadrul Institutului de Arheologie din Hunan, a analizat 48 dintre texte şi a descoperit printre acestea un decret al împăratului în care era ordonată descoperirea unei poţiuni pentru viaţa eternă.

Specialiştii susţin că dorinţa regelui de a găsi leacul pentru viaţa eternă a ajuns până la graniţele regatului. În cadrul unui document este menţionat oraşul ''Duxiang'', unde ''nu a fost descoperit remediul miraculos'', însă ''căutările continuă''. De asemenea, în localitatea Langya din Shandong, ar fi fost descoperită ''o plantă aflată pe un munte sacru'' care ar fi putut fi ceea ce căuta împăratul. Conform Chemistry World, împăratul ar fi consumat un amestec din 85 la sută mercur şi 15 la sută sulf pentru a-şi prelungi viaţa. Desigur, rezultatul a fost opus, împăratul murind la 49 de ani.

Sursa: descopera.ro

Citit 1372 ori Ultima modificare Sâmbătă, 20 Ianuarie 2018 15:24

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.