A fost creată banana cu coajă comestibilă
Foto: Instagram

A fost creată banana cu coajă comestibilă
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Omenirea a mai rezolvat o problemă. O companie din Japonia a creat bananele care pot fi mâncate cu tot cu coajă. Noul soi se numeşte Mongee, care în argoul japonez înseamnă "incredibil". Bananierii care produc noul tip de banane sunt plantaţi şi crescuţi la -60 grade Celsius, după care sunt tranferaţi la 30 grade Celsius. Schimbarea bruscă de temperatură duce la coacere rapidă, iar coaja rămâne subţire ca o foaie de salată. Gustul noilor fructe aduce mai mult cu cel al ananasului, potrivit reporterilor de la RokerNews24, care le-au testat. Bananele cu coajă comestibilă sunt mult mai dulci decât cele clasice.

Producătorii noului soi de banane spun că în acest caz chiar şi coaja are o mulţime de proprietăţi nutriţionale, fiind bogată în vitamina B6, magneziu şi triptofan, un aminoacid esenţial.

Momentan, bananele cu coajă comestibilă se găsesc doar în Japonia şi una singură costă 5,75 dolari. Oricum, chiar şi pentru japonezi, este dificil să le procure, pentru că se produc doar 10 pe săptămână şi se vând doar într-un singur magazin, din vestul ţării, a relatat gustarte.ro.

Citit 1455 ori Ultima modificare Luni, 05 Februarie 2018 20:37

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.