Ce crede Mihaela Rădulescu despre femeile din politică

Ce crede Mihaela Rădulescu despre femeile din politică
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Mihaela Rădulescu şi-a spus părerea despre prima femeie prim-ministru al României, Viorica Dăncilă, despre posibilitatea să avem o femeie ca preşedinte al ţării, dar şi despre mişcarea feministă „#metoo”. Iată ce a declarat!

Mihaela Rădulescu se declară încântată de faptul că Viorica Dăncilă este primul ministru al României, prima femeie care ocupă acest post important în istoria ţării. Vedeta este de părere că femeilor ar trebui să li se ofere şansa să se remarce şi în funcţii atât de înalte, însă nu simpatizează ieşirea la rampă a unor actriţe de la Hollywood în cadrul mişcării feministe „#metoo”.

Declaraţiile au fost oferite în cadrul unui interviu acordat site-ului www.suntmandra.ro.

Reporter: Avem din ce în ce mai multe femei în funcţii înalte, inclusiv primul prim ministru femeie din istoria României. Cum vezi rolul femeii în politică?

Mihaela Rădulescu: Treaba asta m-a bucurat enorm, nu din perspectiva culorii politice, care mă lasă rece, ci ca principiu. Doamna Viorica Dăncilă e prima femeie prim ministru în România şi asta ne califică mult mai coerent la o democraţie reală. Femeile sunt capabile şi performante în orice domeniu, dacă sunt lăsate să-şi facă treaba şi dacă sunt acceptate, respectate. E un mare pas înainte în peisajul politic românesc şi sper să-şi facă mai multe curaj şi culoar spre scaunele decizionale.

Rep: Când vom avea prima femeie preşedinte în România?

M.R.: Nu cred că trebuie să ne facem un target din asta, doar de dragul egalităţii în drepturi. Dacă va exista o femeie capabilă să câştige încrederea electoratului, ar fi mare lucru, dar nu mi se pare că trebuie să forţăm nota doar pentru a face demonstraţii de forţă în mişcarea feministă. Cred în oamenii capabili, de orice gen ar fi. Politica e o treabă serioasă şi de mare responsabilitate, deci n-ar trebui, în mintea mea, să se alinieze niciunei mode de moment, ci doar să aibă în frunte nişte oameni puternici, cinstiţi şi iubitori de ţară, nu de bani sau de funcţii.

Rep: Este „#metoo” o realitate necunoscută a României?

M.R.: „#metoo” e un curent la modă, puternic, dar şi discutabil în câteva privinţe. Fără îndoială, e o mişcare binevenită, care deschide o necesară perspectivă pentru femei, în lumile dominate de bărbaţi. M-au pierdut puţin doar acolo unde n-am putut rezona cu anumite vedete, oscarizate şi îmbogăţite pe viaţă, care plâng acum, după decenii, despre cum au obţinut un rol. Rezonez total cu victimele reale, cu toate femeile care au fost revoltător afectate de hărţuire şi asalt, viol… Sunt convinsă că şi România are poveştile ei, dar nu numai  lipsa de curaj le opreşte pe femei să iasă în public, ci şi teama de reacţia generală, de acel paralizant „ce-o să spună lumea ?“… Nu suntem acolo, încă, dar speranţa mea şi beneficiul major al acestei mişcări e faptul că-i mai opreşte puţin pe masculi din pornirile reprobabile, mai ales când ei sunt în poziţiile de forţă.

Sursa: agentiadepresamondena.ro

Citit 2508 ori Ultima modificare Joi, 15 Martie 2018 13:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.