PAMFLET | Modernizări masive la Galaţi. Noi semne şi reguli de circulaţie. Exclusiv

PAMFLET | Modernizări masive la Galaţi. Noi semne şi reguli de circulaţie. Exclusiv
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Rubrica Pamflet a intrat în posesia imaginilor din proiectul Primăriei Galaţi cu privire la modernizarea traficului din Galaţi. Vă oferim astăzi în premieră posibilitatea de a vedea cum va arăta cea mai importantă stradă din Galaţi după ce vor fi montate noile indicatoare cu sens unic şi accesul interzis.

Soluţie simplă: „Ca să mai eliberăm traficul, drumul spre Brăila va fi cu sens unic”

Şi mai spun unii că cei din Primăria Galaţi nu au idei bune sau că nu le pun în aplicare. Cea mai recentă propunere a municipalităţii dovedeşte că Galaţiul încă mai are o şansă la dezvoltare. „Am stat şi ne-am gândit ce am putea face ca să fie traficul mai fluent în oraş. Şi am ajuns la concluzia că singura variantă e să mai scăpăm de maşini, chiar dacă asta înseamnă că mai scăpăm şi de unii gălăţeni. Toate ieşirile din oraş vor fi sensuri unice, în vreme ce la intrările în oraş vor fi montate indicatoare cu accesul interzis”, a explicat primarul Ionuţ Pucheanu. Potrivit specialiştilor din Primăria Galaţi, în doar o săptămână, numărul maşinilor din oraş va scădea cu 10 la sută. „Rezultatele vor fi vizibile aproape imediat. Estimăm, de asemenea, că în jumătate de an traficul din Galaţi va fi aşa cum era la începutul anilor '90”, a explicat şeful comisiei însărcinate cu rezolvarea problemelor de trafic din oraş.

Faleza Superioară va fi transformată în traseu pentru pasionaţii de off-road

Prima etapă din proiectul de transformare a Bulevardului Marii Uniri a început acum două săptămâni cu supraînâlţarea unei treceri de pietoni. Mai multe astfel de denivelări vor fi montate pe Faleză, astfel încât la finalul proiectului pe acolo să mai poată trece doar SUV-urile. „Încercăm să atragem turişti, iar una dintre variante este să organizăm un traseu de off-road chiar pe Faleză. Sperăm să vină pasionaţi din toată ţara şi din străinătate, pentru a putea revitaliza turismul la Galaţi”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei. Municipalitatea mai speră ca surpările care au mai avut loc pe această stradă să fie tot mai dese în următoarea perioadă, astfel încât să completeze traseul pentru pasionaţii de maşini de teren. „Dacă ne ajută Dumnezeu, o să avem un drum plin de dealuri, văi, văgăuni şi gropi. Un adevărat vis pentru cei care fac off-road”, a explicat primarul Ionuţ Pucheanu.

Viceprimarul Picu Apostol ar vrea să renunţe la sensurile giratorii: „Te învârţi ca prostul în cerc”

Viceprimarul Galaţiului se opune realizării de noi sensuri giratorii în oraş şi chiar propune desfiinţarea celor deja existente. „EU am o problemă cu sensurile astea. Mereu când intru în ele stau câte jumătate de oră şi mă învârt aiurea, că aşa îmi arată indicatoarele. Cică să te învârţi. Păi şi cum mă ajută pe mine să ajung mai repede unde am nevoie?”, susţine Picu.

Sens Bunic

Pamflet în versuri

Vorba lui Vodă

E vorba unui vodă: sunt mulţi şi...(nu mai zic)...

pun totul sub lăcate, dau drumul la nimic,

se umflă-n baliverne şi-n pene şi-n păcat,

dar stau la sfânta lene şi stau la predicat...

la predicat...să fie doar ei cât mai în faţă

când fi-va să se-mpartă ţinutul cu verdeaţă,

să ia mai mult, mai lesne, să aibă toată moartea...

c-aşa cică-i mai bine acolo-n altă partea...

cea despre care popa le toarnă pe retine

şi pe timpane vrajă şi bazaconii fine...

şi el, cel mult şi...(gata)...dă tot: şi gând şi haină,

cum face-ntotdeauna vecina cea de taină,

fiindcă, zice dânsa: cealaltă e mai dulce,

mai dreaptă, mai curată, mai dulce şi mai lungă

şi mult mai mult ca asta va fi ca să-mi ajungă!...

(azvârle barda-n lună şi pleacă să se culce)!

Submarin Cosorescu

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Ultrascurte. Adunate din traficul gălăţean

* Muncitorii brăileni daţi afară din cauză că asfaltau o groapă plină cu apă vor fi angajaţi la Galaţi. „Par a fi nişte băieţi de toată isprava. Sigur se vor integra perfect la noi”, a declarat Ionuţ Pucheanu.

* În câţiva ani nici nu vom mai avea nevoie de străzi. Dacă tot votăm PSD, nimeni nu va mai avea serviciu, iar şcolile se vor închide. Unde să te mai duci cu maşina? La supermarket? Cu ce bani?

* Un alt proiect de hotărâre CL prevede că votanţii PSD vor primi girofar, ca să aibă prioritate oriunde se deplasează. Dacă îi opreşte poliţia, trebuie neapărat să prezinte o poză cu un buletin... de vot şi va fi lăsat să meargă mai departe.

* Fluidizarea traficului a devenit prioritate pentru Ionuţ Pucheanu după ce a fost nevoit să dea 50 de bani unui cerşetor care a stat la geamul lui cât semaforul s-a schimbat de trei ori.

* Prefectul Dorin Otrocol e prevăzător când se urcă în maşină să meargă la muncă: îşi ia provizii provizii pentru o zi întreagă, adică cel puţin un bax de whiskey.

Girofarul din Alexandria

Idee. Monitorizare video, ca să nu se piardă bătăile

Primăria Galaţi vrea să pună camere de luat vederi în toate intersecţiile în care şoferii îşi pierd cumpătul. Astfel, nu se va pierde nicio bătaie în trafic, filmările urmând a fi valorificate către televiziunile comerciale, înnebunite după acest gen de ştiri. „Cred că putem face bani frumoşi dacă organizăm puţin aceste conflicte. Putem să facem chiar contracte cu case de pariuri, care să dea cote pentru cine reuşeşte să învingă în bătăi”, a explicat un consilier local.

Carul cu RăzBoi

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 6970 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Mai 2018 13:29

Mai multe din această categorie: