Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
7 comentarii

Bun găsit, dragi iubitori de animale! Şi astăzi vom încerca să vă oferim sfaturi utile pentru creşterea şi îngrijirea prietenilor necuvântători.
Pentru că tocmai a intrat în vigoare un nou Regulament privind stabilirea unor măsuri pentru gospodărirea municipiului Galați, ni se pare de bun augur să vă informăm care sub obligaţiile care vă revin, ca stăpâni de animale de companie. Şi asta pentru că potrivit regulamentului, "asigurarea și păstrarea curăţeniei și ordinii pe teritoriul municipiului, buna gospodărire a acestora și respectarea normelor de igienă constituie o obligaţie fundamentală a autorităţilor administraţiei publice locale, instituţiilor publice, agenților economici și altor persoane juridice, precum și cetăţenilor".

Ce sunt animalele de companie

Regulamentul diferenţiază animalele de companie de cele domestice: "animale de companie - animale domestice pe care omul le întreține și le îngrijește în preajma căminului pentru a comunica și a primi emoții pozitive de la acestea", "animale și păsări - păsări și animale domestice care trăiesc pe lângă casa omului (altele decât animalele de companie), fiind folosite în anumite scopuri". "Creşterea animalelor și a păsărilor, altele decât cele de companie, în municipiul Galaţi este interzisă, cu excepția zonelor Filești, Barboși şi Bădălan. Creșterea animalelor și păsărilor în aceste zone este permisă numai cu respectarea obligaţiilor sanitar-veterinare şi a normelor de igienă în vigoare", se arată în Regulament. Trebuie spus că un întreg capitol este dedicat deţinerii, creşterii şi circulaţiei animalelor de companie.
Prima obligaţie a deţinătorilor de animale de companie este de a menţine igiena în spaţiile publice, în spaţiile adiacente acestora, în holurile şi pe căile de acces ale spaţiilor locative în care au acces animalele de companie, în municipiul Galați. De asemenea, proprietarii trebuie să deţină în mod obligatoriu carnetul de sănătate al animalului de companie (inclusiv în timpul plimbării acestuia), carnet de sănătate care trebuie să cuprindă toate acţiunile sanitar-veterinare (vaccinări, deparazitări) cuprinse în normele specificate în domeniu; carnetul de sănătate trebuie să fie eliberat de un cabinet veterinar autorizat. Mai mult, este nevoie de carnet de sănătate pentru fiecare animal în parte, carnet pe care trebuie să-l prezinte la solicitarea reprezentanţilor asociaţiei de proprietari, a organelor sanitar-veterinare şi a altor organisme abilitate.
Vom continua subiectul şi săptămâna viitoare.

Citit 4447 ori Ultima modificare Vineri, 18 Mai 2018 01:09

7 comentarii

 • postat de Alex Luni, 21 Mai 2018 15:07 5.2.205.*** Link la comentariu
  0
  1

  Domnul Ion, ce legatura au virusii si bacteriile cu rahatul de caine? Fix alea sunt sursa de imbolnavire......
  Bine ca atunci cand mancati toate prostiile pline de E-uri din magazin nu sunteti bolnav.

  Nu mai dati vina pe animale pentru toate aberatiile, ca nu trebuie sa existe fecale pe strada este alta discutie.

  Raportează
 • postat de Cetatean Sâmbătă, 19 Mai 2018 17:43 95.76.36.*** Link la comentariu
  3
  6

  Domnule ION, animalele nu-si fac nevoile la WC pentru ca nu stiu sa se tina/abtina. Cu siguranta ca cei care au animale, trebuie sa fie pregatiti in orice moment sa stranga dupa animalutele lor. Insa de aici pana a cere unui animal sa faca undeva anume, e prea ilogic! Ce sa mai spunem de oamenii care ii fac nevoile in vazul trecatorilor??? Dar de oamenii care arunca gunoaie peste tot?? Hai sa nu mai dam vina pe animale!

  Raportează
 • postat de Galatean Sâmbătă, 19 Mai 2018 02:39 89.137.62.*** Link la comentariu
  5
  2

  Dar maidanezii ???

  Raportează
 • postat de sitizan Vineri, 18 Mai 2018 20:35 5.13.214.*** Link la comentariu
  3
  1

  dom'gigel...Regulamentul s-a aprobat in urma cu 2 saptamani. dar pana HCL-ul nu este aprobat de prefectura, inca nu produce efectele...asa ca e la secret!

  Raportează
 • postat de Mihai Janina Vineri, 18 Mai 2018 19:51 176.200.251.*** Link la comentariu
  3
  11

  Sunt de acord sa păstrăm curatenia dar haideti sa facem în așa fel ca sa nu existe numai obligații a celor ce dețin caini.Sa vorbim sa zicem și de niște drepturi care ar trebui sa revină în mod obligatoriu câinilor, acela de a avea un loc unde pot alerga unde pot socializa ei intre ei câinii și implicit stăpânii. Știu ca sunteți foarte săritori cei care nu iubesc câinii ați spune orice împotriva lor,dar haideti sa le dam și lor un loc în care sa se joace

  Raportează
 • postat de gigiel Vineri, 18 Mai 2018 13:16 79.116.100.*** Link la comentariu
  5
  8

  Prezentul regulament, pentru a putea produce efecte fata de cetateni trebuie aprobat prin hotarare de consiliu local, care trebuie ulterior publicata.
  Asa ca pana atunci vorbim discutii

  Raportează
 • postat de ION Vineri, 18 Mai 2018 12:24 188.24.193.*** Link la comentariu
  7
  18

  Sa ia aminte cei care plimba cainii pe strazi cu scopul sa sa isi faca nevoile pe unde apuca, si nu se sinchisesc sa mature sau sa stranga mizeria dupa ei, te mai miri de ce ne imbolnavim de tot felul de virusi si bacterii.
  Si mie imi sunt dragi animalele dar nu sunt de acord cu cei care in mod deliberat lasa mizerie in jurul blocurilor, in scari, etc. si noi ceilalti sa mergem cu ochii in jos sa nu calcam pe unde nu trebuie.

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.