Cea mai mare carte de bucate din lume

Cea mai mare carte de bucate din lume
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

De-a lungul timpului, o mulțime de filmulețe despre tot felul de preparate, rețete, stiluri de viață au făcut ca YouTube să devină cea mai mare carte de bucate din lume.

De la amatori sau bucătari profesionişti poţi afla, printr-o simplă căutare, despre condimente coreene, preparate din India, Guatemala sau Congo. Găsim multe surse de inspiraţie, altele decât cele din gastronomiile occidentale, care sunt de cele mai multe ori în atenţia reflectoarelor.

Cărțile de bucate clasice oferă, în marea lor majoritate, doar rețete, însă dintr-un clip video poți afla și detalii legate de cultura locului de unde provine preparatul. Practic, este cea mai mare enciclopedie culinară din câte s-au făcut până acum. Potrivit lui Ben Mims, de la publicația "Saveurs", un clip video are succes mai mare pentru că prezintă tot ceea ce într-o carte de bucate autorul presupune că cititorul ar ști și omite. "Toți au o ideea despre cum trebuie scrisă o rețetă astfel încât să fie mai exactă, cu mai multe detalii descriptive, dar la final îţi dau seama că este mult mai ușor să gătești după după ce vezi un filmuleț. Practic demistifică întreg procesul."

În marea cartea de bucate on-line, niciun preparat nu este prea simplu. Poate părea banal pentru cineva dintr-un areal geografic, dar în altă zonă poate fi o descoperire care să inspire zeci de persoane. Despre unele preparate nu vei citi niciodată în reviste glossy, dar acestea au milioane de vizualizări pe internet.

Un alt aspect ce face ca rețetele de pe această rețea de socializare să fie atât de accesate este faptul că feedbackul de la utilizatori este de cele mai multe ori pozitiv. Se pun întrebări, se dau răspunsuri, ceea ce face ca o persoană să revină iar şi iar asupra preparatului. Se ajunge atât de departe, încât, în cazul unor clipuri extrem de apreciate, dar realizate în limbi care nu sunt de circulație internațională, să se realizeze subtitrări chiar de către fani. Este cazul unui coreean, Maangchi, care a cucerit youtuberii cu bucatele sale făcute în propria bucătărie și acum a ajuns vedetă internațională.

Vloggerii din zona de gastronomie au canale de youtube cu milioane de urmăritori. Unii investesc în tot felul de ustensile şi ingrediente, alţii fac lucrurile simplu doar cu ce au la îndemână. Totuși, succes au toți, pentru că utilizatorilor le place să se uite la filme cu mâncare. Pentru a citi mai multe, CLICK AICI

Sursa foto, gustarte.ro

Citit 2285 ori Ultima modificare Vineri, 25 Mai 2018 17:59

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.