Relaxare la Vatra Dornei

Relaxare la Vatra Dornei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Avem momente când puterile se cam sfârşesc. Şedinţele până la ora 22 şi ritmul alert de lucru lasă uneori amprente asupra noastră.

Dimineaţa nu te mai poţi trezi şi juri că atunci când vii seara acasă te vei duce direct la somn. Dar mereu apare ceva şi tot nu reuşeşti să dormi.

Soluţia este weekendul de somn.

Şi uite-aşa visezi toată săptămâna. Dar, când se apropie sfârşitul de săptămână, parcă nu ai vrea să stai în casă. Dacă vă încearcă acest sentiment, atunci vă propunem să vă pregătiţi bagajele şi să plecaţi la munte.

Pentru o minivacanţă la munte aţi putea alege staţiunea Vatra Dornei. Odată ajunşi aici vă puteţi caza la o pensiune/hotel de două sau trei stele în funcţie de bugetul de care dispuneţi.

Nu vă rămâne decât să mergeţi pe pârtia de schi (că oricum acum e iarnă la munte) sau să faceţi o plimbare pe munte.

Situată în nordul României, într-o depresiune a Carpaţilor Orientali -Depresiunea Dornelor, Vatra Dornei este o localitate turistică foarte căutată datorită apelor termale, peisajului, climei şi facilităţilor de practicare a schiului.

Oraşul-staţiune este înconjurat de munţi împăduriţi: Munţii Giumalău, Munţii Bistriţa, Munţii Călimani, Munţii Rodna, Munţii Obcina Mestecăniş. Se practică alpinismul şi sporturile de iarnă, iar localitatea este în acelaşi timp şi o importantă staţiune balneară.

Parcul natural din centrul staţiunii, renumit pentru veveriţele sale, precum şi cazinoul amintesc de faimoasele staţiuni balneare din vestul Europei.

Atracţii turistice

În oraş, cele mai interesante atracţii turistice sunt Muzeul etnografic al Bucovinei şi Muzeul vânătorii şi al ştiinţelor naturale.

Cei care vor să exploreze împrejurimile au la dispoziţie telescaunul care acoperă distanţa dintre oraş şi Dealul Negru, sau pot pleca în excursii la Poiana Negri şi Poiana Stampei, renumite pentru izvoarele lor minerale.

În perioada sezonului rece, turiştilor le stau la dispoziţie două pârtii de schi: pârtia Dealu’ Negru, care are o lungime de 3.000 m, cu o diferenţă de nivel de 400 m şi pârtia de schi Parc, de 900 m lungime, cu o înclinare medie de 28,5 grade şi diferenţă de nivel 150 m.

Dealu’ Negru este pârtia cea care beneficiază de instalaţia de transport cu telescaun, iar pârtia de schi Parc este dotată cu un baby-schi - pentru copii - şi un teleschi.

Pârtia Dealu’ Negru are o dificultate medie, fiind destinată mai degrabă schiorilor amatori decât celor profesionişti, având şi pante mai abrupte, dar care nu provoacă probleme practicanţilor acestui sport.

Durata de urcare cu telescaunul este de aproximativ 25 de minute, timp în care iubitorii de munte pot admira peisajele pitoreşti ale masivelor muntoase ce înconjoară depresiunea.

Mai multe amănunte despre distracţiile din Vatra Dornei veţi afla citind suplimentul nostru de sâmbătă.

Citit 994 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.