Marea porcărie | Acţiuni tardive şi haotice. Să-i facem albie de porci! PAMFLET

Marea porcărie | Acţiuni tardive şi haotice. Să-i facem albie de porci! PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pesta porcină africană îşi face de cap în România. Animalele parcă au luat-o razna, se comportă ciudat, atacă în stânga şi în dreapta, creează un adevărat haos. Asta în vreme ce porcii îşi aşteaptă cuminţi sfârşitul în gropile în care vor fi incineraţi. Aşadar, astăzi vorbim despre pesta porcină şi despre efectele ei. Cu cât umor ne-a mai rămas după ce ne-am tot îngrozit în ultimele zile.

Un porc din Suceveni a fost graţiat, după o scrisoare deschisă a lui Rudolf Giuliani

Rudolf Giuliani se implică tot mai mult în societatea românească. Fostul primar al New Yorkului, actualmente avocat al preşedintelui american Donald Trump, a reuşit să salveze un porc din Suceveni, tot cu o scrisoare deschisă. Potrivit unor surse din comuna gălăţeană, la Primăria Suceveni a venit o scrisoare semnată de Rudolf Giuliani, în care se vorbeşte despre necesitatea graţierii anumitor porci condamnaţi la incinerare. "Înţelegem necesitatea de a curăţa fermele de animalele bolnave, însă, în cazul unora trebuie să manifestăm indulgenţă. OK, e normal să îi condamnăm pe cei care prezintă riscuri pentru comunitate, dar putem să ne gândim şi la amnistie în cazul unora. Să graţiem nişte porci, în special pe cei care au fost condamnaţi pentru infracţiuni minore", se arată în scrisoarea lui Rudolf Giuliani. Fostul primar al New Yorkului a dat şi exemplul preşedintelui american, care salvează de la friptură câte un curcan în fiecare an, în prag de Ziua Recunoştinţei.

Primăria Suceveni spune că va lua în calcul recomandările lui Rudolf Giuliani, dar mai întâi trebuie să se lămurească dacă este vorba despre opinia unei persoane fizice sau este vorba despre poziţia oficială a Statelor Unite ale Americii. "Aşteptăm o reacţie din partea ambasadei SUA. De asemenea, vrem să aflăm dacă, şi în acest caz, domnul Rudolf Giuliani a primit bani pentru a redacta respectiva scrisoare. Apoi vom lua o decizie", a declarat o sursă din cadrul Primăriei Suceveni.

Un ţăran din Vameş a rămas cu porcul viu, pentru că a avut inspiraţia să-l înveţe să latre

A avut noroc porcesc! Un ţăran din Vameş a rămas cu porcul viu în coteţ, deşi inspectorii veterinari, în frunte cu ministrul Petre Daea, au venit să i-l ia la pârjol. Motivul e simplu: pentru că i-a murit câinele din bătătură, Nea Ion şi-a învăţat porcul să latre, ca să sperie hoţii noaptea. "L-am învăţat să latre întâmplător, că mi-a murit câinele şi îmi era frică de hoţi. Nu ştia multe cuvinte, doar HAM şi MRRR, dar a fost, se pare, suficient", a povestit Nea Ion, din Vameş. Acesta a relatat că însuşi Petre Daea a intrat în coteţ să-i ia porcul, însă animalul a reacţionat aşa cum a fost învăţat: a strigat de două ori "HAM" şi o dată "MRRR". "Domnul ministru a ieşit din coteţ nemulţumit şi a zis «Hai să mergem, că ţăranul ăsta şi-a băgat câinele în coteţul de porci». Şi duşi au fost", a mai povestit Nea Ion.

Fiesta Porcină

Pamflet în versuri

Colea, în Ţiglina 4 (alde tigoare) de Submarin Cosorescu

Colea, în Ţiglina 4,/ un zbanghiu şi o zbanghie 

trăncănesc în blocul NATO,/ Scara OŢCHI, la parter -

sunt frumoşi ca Sarsailă/ şi-s umpluţi cu fudulie,

huruie de-atâta doxă/ şi plesnesc de caracter!

Sparg mormane de seminţe,/ beau cisterne de lichide

colorate, albe, negre,/ grele, scumpe şi precise -

cică astea-i stimulează,/ cică le între-deschide

libidoul, creieraşul,/ lenea, pofta de surprize!

Mai vin unii, mai vin alţii.../ mintenaş-rapid s-adună

toată şleahta de cocote,/ terchea-berchea, farfarale -

spun măscări, fac jucărele.../ asfinţeşte doda Lună

când observă acţiunea/ cestor fanţi şi haimanale!

Uite-aşa alde tigoare/ - (osteniţi de trândăveală,

cu babaci de-aceeaşi teapă,/ ne-încredere şi vază) -

se comportă zi şi noapte/ - tagmă cromozomială,

care-a dus Ţara şi Neamul/ chiar Aici: în Metastază!!!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Alte ştiri despre pesta porcină, pe scurt

* CREATIVITATE! Unii ţărani şi-au îmbrăcat porcii la costum şi cravată ca să-i scape de inspectorii veterinari: "Am văzut că de ăia de la Bucureşti, din Parlament, nu se atinge nimeni, dacă sunt îmbrăcaţi la patru ace", a spus un ţăran.

* Nu toată lumea are de pierdut din cauza pestei porcine: Ştefan Hruşcă s-a mobilizat rapid şi deja a ţinut primele concerte de colinde în zonele în care au fost sacrificaţi porcii.

* Petre Daea îi asigură pe ţărani că nu se ucid toţi porcii laolaltă, ci se face o selecţie: "Îi omorâm doar pe cei omnivori", a explicat Daea.

* Cudălbenii și-au ucis singuri porcii, dar nu pentru că ar fi existat suspiciuni de pestă porcină, ci din răzbunare: câțiva porci au fost prinși mâncând prune căzute din copaci.

* Suntem blestemaţi? Pesta porcină nu e cel mai mare pericol în Galaţi: Picu Apostol Roman este în continuare viceprimar.

* A profitat şi de pesta porcină: ca să nu existe riscul ca angajaţii de la TV Galaţi să îşi cumpere carne de porc infestată, Florin Pâslaru a amânat din nou plata salariilor.

Ministreţul Agriculturii

Academia Română schimbă definiţiile

Academia Română se va reuni în şedinţă de urgenţă, pentru a analiza una dintre expresiile limbii române care nu mai are corespondent în lumea reală. Potrivit unor surse demne de încredere, lingviştii români vor să schimbe la 180 de grade definiţia expresiei "a avea noroc porcesc". Astfel, expresia ar urma să aibă sensul "A AVEA GHINION CU CARUL". Bineînţeles, va fi inclusă în lista modificării de sens şi varianta "a avea bulanul porcului".

Iorgu din Iordan

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2316 ori Ultima modificare Duminică, 02 Septembrie 2018 14:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.