INCREDIBIL! Doar în Galați. O nouă epidemie: pista porcină | PAMFLET

INCREDIBIL! Doar în Galați. O nouă epidemie: pista porcină | PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Au stricat în miezul zilei (de două ori) şi au reparat (o dată) în crucea nopţii. Noaptea, ca profesioniştii, să nu cumva să-i prindă cineva că pot fac şi lucruri bune. Este povestea celor angajaţi de Primăria Galaţi să refacă infrastructura rutieră din Micro 19-20, care mai întâi au rezolvat cu o dungă, apoi au reparat cu flexul. De ei râdem, evident, astăzi.

Pucheanu ştie unde s-a greşit: "Dacă nu se făcea curba pe pistă, nimeni nu ne băga în seamă"

Primarul Ionuţ Pucheanu e foc şi pară pe cei care supraveghează lucrările de refacere a infrastructurii din cartierul Dunărea. Nervos din cale-afară, primarul Galaţiului i-a trimis să remedieze problema în miez de noapte, iar apoi a convocat, a doua zi, o şedinţă de urgenţă, în care a analizat situaţia.

"Să ne fie învăţătură de minte! Dacă lăsam stâlpul acolo, fără să mutăm pista, nu ar fi fost nicio problemă. Dar ne-a mâncat pe noi în fund să ne apucăm să reparăm ce am făcut greşit! Vedeţi? De asta trebuie lăsate lucrurile aşa!", a tunat Ionuţ Pucheanu.

Primarul stabilit la numărătoarea voturilor a încercat apoi să justifice incompetenţa celor pe care îi are în subordine cu un proverb: "Cine nu munceşte nu greşeşte", moment în care toţi cei prezenţi l-au aprobat cu aplauze furtunoase. "Aşa este. Vina noastră este că muncim, că robotim în slujba acestui oraş, iar indivizi dotaţi cu telefoane mobile şi ajutaţi de spaţii virtuale de socializare râd de noi. Asta în timp ce noi muncim. Ia să vină ei să facă străzi, trotuare şi apoi să le căutăm noi nod în papură...", a completat unul dintre şefii de lucrări prezenţi.

La finalul şedinţei, Ionuţ Pucheanu şi-a încurajat oamenii şi i-a trimis înapoi la muncă în folosul comunităţii. "Hai, băieţi, la treabă, că sunt atâţia oameni care aşteaptă pe Facebook să o comitem din nou", a spus Pucheanu.

După povestea cu stâlpul, primarul stă non-stop pe Facebook ca să vadă ce mai are de făcut prin Galaţi

Partea bună în toată povestea cu stâlpul e că, în sfârşit, Ionuţ Pucheanu a înţeles ce trebuie să facă pentru a fi apreciat în oraş. De acum înainte, agenda reparaţiilor va fi stabilită de reţelele de socializare. "Până acum, făceam noi ce credeam că trebuie făcut prin oraş, dar se pare că nu e bine. Irosim timp şi bani aiurea. Nu noi trebuie să facem agenda. Mai bine stăm pe Facebook şi vedem ce zic oamenii. Şi unde apare o problemă, hop şi noi să reparăm", le-a transmis Ionuţ Pucheanu consilierilor săi.

Practic, din acest moment, primarul va fi mai puţin activ pe teren şi mult mai vioi pe reţelele de socializare. "Alegerile se apropie, iar noi am tot cheltuit energie cu proiecte pe care nu le apreciază nimeni. De acum, facem numai ce apreciază oamenii pe Facebook", a decis Ionuţ Pucheanu.

GhiDon Corleone

Pamflet în versuri

Sfânta Lene de Submarin Cosorescu

Mi-s cocotă masculină,/ marţafoi cu atestat

şi muncesc la "Sfânta Lene"/ - fabrică de puşlamale

şi de trântori şi de cinici/ şi de fanţi cu creier plat,

rezervor de paparude,/ cuib de hoţi şi farfarale!

Nu mi-i frică de nimica/ şi de nimeni, mă comport

după cum e scris pe gena/ dinspre tata, dinspre mama:

mi se rupe de pudoare,/ mi se-ndoaie de efort,

studiez jemanfişismul,/ falsul, ţâfna, panarama!

Unii spun că-s neam-prostie,/ că-s un dandi idiot,

că-s prăsit printre etaje,/ de-un candriu şi de-o candrie:

mi se fâlfâie de toate/ şi de toţi, sunt trematod

şi respect această clasă,/ şi-i port steagul cu mândrie!

Alţii mă apostrofează,/ cică-s bun de aruncat

la gunoi - declar aicea,/ cu zvâcniri microcefale:

mi-s cocotă masculină,/ marţafoi cu atestat

şi muncesc la "Sfânta Lene"/ - fabrică de haimanale!

Galaţiul în imagini

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Alte ştiri despre piste şi adminsitratori

* Sute de turişti se învârt ca proştii prin Galaţi pentru nu mai găsesc drumul spre Vama Giurgiuleşti şi spre Trecere Bac, după ce a fost scos indicatorul care bloca pista de biciclete din Micro 19.

* Locuitorii din Micro 40 cer şi ei piste de biciclete ca în Piaţa Centrală, ca să aibă unde să îşi parcheze maşinile în siguranţă.

* Autorul "soluţiei" cu pista care ocoleşte piciorul indicatorului a fost dat afară din Primărie, însă imediat a fost angajat la PSD: "Nu puteam pierde un om de o asemenea valoare", a explicat biroul de presă al partidului.

* Acel Dorel care a găsit soluţia temporară a primit deja oferte din partea unor persoane importante din Galaţi: Picu Apostol Roman vrea să îl angajeze să îi amenajeze grădina.

* Au învăţat de la cei mai buni! Adminsitratorii Galaţiului, care sugerau bicicliştilor să ocolească stâlpul, au aplicat strategia propriilor şefi, care sugerează de ani buni investitorilor că e mai bine să ocolească Galaţiul decât să vină să se lovească de tot felul de probleme.

Momente şi spiţe

De ce nu circulă Picu cu bicicleta

Totul ar fi mult mai simplu în Galaţi pentru biciclişti dacă viceprimarul Picu Apostol Roman ar circula pe bicicletă. E simplu: dacă s-ar lovi el de probleme, le-ar rezolva pe loc. Din păcate, Picu preferă maşina. Şi asta dintr-un motiv foarte simplu. Are cuvântul Picu Roman: "Eu aş merge cu bicicleta, dar am bonuri de benzină de la Primărie şi trebuie să le folosesc. Cu mare drag aş pedala, dar ce fac cu sutele de litri de benzină pe care nu le-aş mai consuma?".

Dă-i Benzină!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3437 ori Ultima modificare Duminică, 16 Septembrie 2018 19:33

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.