Pamflet. Viaţa după referendum

Pamflet. Viaţa după referendum
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

S-a terminat şi cu referendumul. De astăzi, viaţa noastră reintră în normal. Oamenii nu se mai ceartă nici la colţ de stradă, nici pe reţelele de socializare. Totul e bine. E pace, e linişte, e frumos, este extraordinar. Sau nu? Dacă ăsta e doar începutul? Hmmm... Dar putem să mai râdem puţin, nu? Măcar atât.

S-a dus şi Referendumul, iar noi am rămas cu aceeaşi problemă: Picu Roman e în continuare viceprimar

Bucuria gălăţenilor a ţinut doar câteva ore. După ce au aflat deznodământul referendumului din weekend, astăzi dimineaţă oamenii s-au lovit de cruda realitate: în Galaţi, Picu Apostol Roman este în continuare viceprimar. "A fost mult scandal, oamenii s-au certat, au dezbătut aprins problema familiei şi au uitat de problemele lor reale. Nu şi-au dat seama că în tot acest timp Picu Apostol Roman a mai încasat un salariu fără să facă nimic pentru oamenii din Galaţi", a explicat sociologul Dorel Curcudel.

De altfel, faptul că Picu este în continuare viceprimar nu este singura problemă rămasă nerezolvată după referendum. Galaţiul nu are în continuare nici aeroport, nici drumuri de mare viteză care să ne lege de restul ţării, nici bazine pentru înot, nici perspective pentru căldură în case la iarnă. E la fel ca în urmă cu două săptămâni, atunci când a început marea dezbatere despre definirea familiei.

"Trezirea la realitate e dură. E ca atunci când revii din concediu şi realizezi că ţeava din baie e tot spartă, iar vecinul de deasupra a dat din nou manelele la maximum", a completat analistul Dorel Curcudel.

Criză de carburanţi: referendumul a consumat toată motorina din România

Surpriză la pompele de carburanţi în această dimineaţă. Niciun strop de motorină şi nici de benzină nu mai există după referendum. Autorităţile caută atât soluţii, cât mai ales explicaţii pentru această situaţie atipică. Distribuitorii de carburanţi spun că s-au confruntat în weekend cu o cerere peste capacitatea lor de livrare, astfel că benzinăriile au rămas pe uscat într-un timp foarte scurt.

"Au venit şi au alimentat sute de maşini, în special autocare. Au făcut plinuri şi au mai luat şi în canistre uriaşe. Nu ne-am confruntat cu aşa ceva până acum. Nici în sezonul estival, când se fac mii de excursii cu autocarele, nu am păţit aşa ceva. Am avut în acest weekend autocare care au venit de două-trei ori să facă plinul. Habar nu am unde au consumat toată această motorină", a declarat un angajat de la o benzinărie.

Reprezentanţii distribuitorilor de combustibil spun că va mai durea vreo săptămînă până când pompele vor fi realimentate din cauză că în toată ţara nu se mai găseşte niciun strop de motorină. "Trebuie să aducem din import. În weekend a fost un consum colosal", a declarat un şef de benzinărie.

Homofobfob

Alte urmări ale Referendumului

* Poliţia Română şi Biserica Ortodoxă Română vor face filtre mixte în localitatea brăileană Însurăţei, pentru a depista cuplurile "nepotrivite" care se deplasează către Bucureşti.

* Surpriză! Astăzi dimineaţă s-a descoperit că există în Constituţie încă un paragraf propus pentru aprobare: Liviu Dragnea a fost declarat premier pe viaţă.

* După ce Referendumul le-a dat ocazia să citească, în sfârşit, Constituţia, mulţi preoţi au început de astăzi o nouă lectură: Biblia.

* Cât timp românii erau ocupaţi cu mersul la referendum sau, după caz, cu statul acasă, Guvernul a graţiat 10.000 de infractori.

* După două săptămâni de absenţă, începând de astăzi, pe Facebook vor reveni pozele cu cai, cafea şi pisici.

* A avut şi referendumul părţile lui pozitive: zeci de mii de români şi-a curăţat paginile de Facebook, eliminându-i din lista de prieteni pe cei cu opinii diferite.

* Promptitudine: Mulţi bărbaţi neînsuraţi s-au prezentat luni dimineaţă la sediul Guvernului, cerând o femeie cu care să procreeze.

Constituţie Anemică

Ştefan Hruşcă, duet cu Irina Loghin

Începând din această iarnă, Ştefan Hruşcă nu mai are voie să concerteze nici singur, nici cu Vasile Şeicaru. Potrivit unor surse din industria colindelor, îndrăgitul cântăreţ de decembrie va apela la o combinaţie tradiţională în sezonul de toamnă-iarnă: va concerta cu Irina Loghin. "Au fost tot felul de vorbe, de speculaţii. Aşa că e mai bine să nu mai dăm apă la moară unora şi să facem concerte cu adevărat tradiţionale", le-ar fi spus Hruşcă unor apropiaţi.

Geru-i ger

Oraşul lui Tigoare de Submarin Cosorescu

Ticălos cu limuzină/ în oraşul lui Tigoare,

n-am în obştea gălăţeană/ vro responsabilitate:

circul beat, parchez aiurea,/ claxonez în miezul nopţii,

mă dau şic, mă dau celebru,/ dar mi-s monstruozitate!

Dau - din boxe - prăpădenii,/ răgete, răcniri, huială,

zbierete de chiompi cu morgă/ şi de matracuci savante -

că aşa vrea muşchiuleţul/ creieraşului meu cinic,

plin cu jeg, elucubraţii/ şi porniri beligerante!

Sunt şi snob fără greşeală,/ şi doct în maimuţăreală,

maistru în şolticărie,/ cel mai tare din parcare -

am ciraci o mie şi-unu,/ mă declar la toată urbea:

ticălos cu limuzină/ în oraşul lui Tigoare!

Vocea cetăţeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

Citit 4386 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Octombrie 2018 16:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.