PAMFLET | Piculizarea Galaţiului: Welcome to Micro 69!

PAMFLET | Piculizarea Galaţiului: Welcome to Micro 69!
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Decizia Consiliului Local de a-și păstra viceprimarul gură-spartă n-ar trebui privită cu ochi străini și goi, vorba poetului, iar despre cetățeanul care ne-a făcut reclamă proastă în lume s-a scris prea mult, e vedetă fără să-și dorească neapărat. Alta e însă problema: pagina de pamflet a Vieții libere a intrat în posesia unui proiect de Piculizare a Galațiului. Ne vom transforma în Thailanda & Amsterdam & Las Vegas.

Era și timpul să facem ceva

Tinerii care au plantat pe insulița de pe Dunăre bannerul „Sex, Drugs & Păcănele” nu sunt doar niște indivizi cu mult simț al umorului și inspirați peste măsură. Știau ei ceva, iar astăzi suntem în măsură să vă dezvăluim planurile mai-marilor orașului pentru ca viceprimarul Picu să nu mai fie indignat că turiștii străini ne ocolesc din cauza ofertei jenante în materie de sex, droguri și cazinouri. Cunoașteți subiectul, nici n-am fi revenit la el dacă n-am fi aflat că, cel mai probabil, în 2019 vor fi schimbate denumirile importante din Galați, plecând de la numele cartierelor până la alte titulaturi, nume de bulevarde etc. Se va și investi ca atare, nu ne vom putea făli doar cu niște substantive proprii.

Nu s-a fumat cam mult pe aici?

Sexul, în definitiv, a fost mereu prezent pe aceste meleaguri, și nu e vorba numai de prostituție sau videochat: salariile gălățenilor de rând, conectarea municipiului și a județului la occidentalism sunt doar câteva trimiteri spre ceea ce la alții se intitulează Red Light District. Consumul local de droguri se regăsește în mai toate scrutinele post-decembriste, ca să nu insistăm că e vorba de substanțe de proastă calitate, și nici cu jocurile de noroc nu ne este rușine, deși alba-neagra iese din sfera Zeiței Fortuna. Vânzarea Sidexului în 2001 a fost un poker cu striptis în coadă: s-a dezbrăcat economia locală, plata aproape că nu s-a mai făcut și zona s-a îmbolnăvit de pneumonie financiară. Și în acest caz au ars niște joint-uri, droguri ușoare, pentru atmosferă.

Micro 18+ și Piața Rujului

Pudicii sunt rugați să înghită în sec. Cartierele Galațiului își vor schimba firma. Barboși devine Lumbersexuali, doar trebuie să fii în pas cu moda, Două Babe și Filești se vor contopi în Gerontofilești, va fi fondat cartierul Micro 69 (Micro 40 plus Micro 13 și 16), în loc de Micro 20 vom ști de Micro Doze, Micro Un Șeptic va fi noul brand al zonei Micro 17, iar Țiglinele vor avea aer de Las Vegas: Țig-line 1 & 2. Jucătorii neîndemânatici vor ținti Mazeta 1 și 2, Micro 18+ nu mai are nevoie de prezentare și nici zona Picu. Care Spicu? Siderurgiștilor Șest, Micro Mă-doare-n-14 și cartierul Alina Plugaru (fost Aurel Vlaicu) vor completa planul administrației. Ne vom plimba pe bulevardele Brăilă (doar cine n-a dat cu zarul nu înțelege) și Jackpot Coșbuc și vom cumpăra mai ieftin din Piața Rujului. Tabinetele de avocatură și medicale, Canasta de Ajutor Social și Sala Sloturilor (fostă Sporturilor) ne vor pune pe harta îndrăgită de maniacii și perverșii care se plimbă pe bătrânul fluviu.

Păcănelu Ploieșteanu

Pamflet în versuri

Un Singur de Submarin Cosorescu

Un flecar şi o flecară/ debitează baliverne 

în autobuz – flegmatici,/ potlogari cu mutre terne – 

nici doi bani nu dau pe Domnul/ singur contra Subiectul

cestui mic Pamflet – ce trist îi/ şi bălăcărit RESPECTUL!

 

Subiectul? pasămite/ – Cocalar şi Piţipoancă – 

cică merg să studieze/ Lenea-n Universitate –   

un emfatic rupt în egări/ ş-o emfatică – ce fleancă

şi dispreţ faţă de DOMNUL.../ singur printre toţi şi toate!

 

Toţi cu nasu-n telefoane/ – se cultivă Papiţoii!!!

Toţi cu glugi de chichi-sanchi/ pe dovleacul de pe umeri!!!

Toţi umpluţi cu artificii,/ cu fast food şi cola coca – 

jerpeliţi, loaze ilustre,/ toţi – ce rost ca să-i mai numeri???

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

„Scurtele” săptămânii

Haideți cu cealaltă înghețată!

* Trei studente din Galați au inventat o înghețată medaliată cu aur la Paris. Urmează niște băbuțe încă racordate la sistemul centralizat de încălzire. Le va ieși produsul prin februarie. * Noul proprietar al combinatului siderurgic are în plan să majoreze capacitatea de producție anuală a uzinei achiziționate recent. „Prea multă verdeață pe la voi, unde vă credeți, în Austria? Să poluăm puțin, zic”, pare să fi comentat miliardarul Gupta. * Seismul din noaptea de sâmbătă spre duminică n-a afectat structura de rezistență a podului peste Dunăre de la Brăila. Ce bine că nici măcar n-am depus proiectul, s-a zguduit doar imprimanta la care ar urma să-l tipărim, a exclamat un politician local, buimac după mișcarea tectonică. * Politicienii locali, indiferent de culoare, n-au trecut la ora de iarnă. Ei sunt acolo din epoca Durbacă.

Ora de iar, mă?

Un cutremur fără rușine

Seismul de sâmbătă noapte s-a grăbit. Faliile de pământ semnaseră un precontract cu administrația Galațiului să se dea în spectacol abia peste câțiva ani, când se terminau toate proiectele de dezvoltare. „Cei de la Fizica Pământului ne-au promis că vor pune o vorbă la ăia care răspund de cutremure, doar și la instituția asta e cineva de la PSD”, se lăuda primarul Ionuț Pucheanu apropiaților. Din nefericire, zgâlțâiala n-a respectat înțelegerea și gălățenii au ieșit prea devreme în stradă. Ce să vadă acum? Șantiere peste tot, parcări nu, plajă nici atât, sistem de încălzire nexam. Cutremurul vieții!   

Fizica Pământului de Flori

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1997 ori Ultima modificare Duminică, 28 Octombrie 2018 18:55

Mai multe din această categorie: