O perlă care i-a aparținut Mariei Antoaneta, vândută cu 36 milioane de dolari

O perlă care i-a aparținut Mariei Antoaneta, vândută cu 36 milioane de dolari
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Un pandantiv cu perlă care i-a aparținut reginei Maria Antoaneta a Franței a fost vândut pentru prețul record de 32 de milioane de dolari la o licitație organizată de casa Sotheby's, la Geneva, Elveția, potrivit site-ului Associated Press, citat de Mediafax. Reprezentanții Sotheby's spun că prețul este un record pentru o perlă vândută la licitație. Cu tot cu taxele specifice, bijuteria a fost vândută cu peste 36 de milioane de dolari.

Pandantivul cu perlă și diamante - "Queen Marie Antoinette's Pearl" - a fost una dintre piesele de rezistență ale licitației, unde au fost scoase la vânzare peste 100 de bijuterii aflate în posesia familiei Bourbon-Parma. Specialiștii spuneau că aceasta este una dintre cele mai importante colecții de bijuterii regale scoase vreodată la vânzare.

Zece dintre aceste bijuterii i-au aparținut reginei Maria Antoaneta, soția regelui Ludovic al XVI-lea, acestea fiind vândute pentru suma totală de 43 de milioane de dolari.

Pe 16 octombrie 1793, Maria Antoaneta a fost ghilotinată, în toiul Revoluției Franceze, iar, luna următoare, Ludovic al XVI-lea a avut o soartă similară.

Citit 1281 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 18:05

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.