Evaluaţi acest articol
(0 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Un pandantiv cu perlă care i-a aparținut reginei Maria Antoaneta a Franței a fost vândut pentru prețul record de 32 de milioane de dolari la o licitație organizată de casa Sotheby's, la Geneva, Elveția, potrivit site-ului Associated Press, citat de Mediafax. Reprezentanții Sotheby's spun că prețul este un record pentru o perlă vândută la licitație. Cu tot cu taxele specifice, bijuteria a fost vândută cu peste 36 de milioane de dolari.
Pandantivul cu perlă și diamante - "Queen Marie Antoinette's Pearl" - a fost una dintre piesele de rezistență ale licitației, unde au fost scoase la vânzare peste 100 de bijuterii aflate în posesia familiei Bourbon-Parma. Specialiștii spuneau că aceasta este una dintre cele mai importante colecții de bijuterii regale scoase vreodată la vânzare.
Zece dintre aceste bijuterii i-au aparținut reginei Maria Antoaneta, soția regelui Ludovic al XVI-lea, acestea fiind vândute pentru suma totală de 43 de milioane de dolari.
Pe 16 octombrie 1793, Maria Antoaneta a fost ghilotinată, în toiul Revoluției Franceze, iar, luna următoare, Ludovic al XVI-lea a avut o soartă similară.

Citit 582 ori Ultima modificare Joi, 15 Noiembrie 2018 18:05

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro