Pamflet. Volkswagen face mașini pentru săraci!

Pamflet. Volkswagen face mașini pentru săraci!
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Inițiativa liberalului George Stângă de a atrage concernul auto Volkswagen în așa-zisa a doua aglomerare urbană după București nu va avea sorți de izbândă. Administrația Galațiului și Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii de Videochat sunt de părere că o asemenea uzină ar afecta imaginea regiunii. "Passatul a ajuns un soi de tramvai pentru noi", a reacționat un agent economic cu fete în diaspora, opinia fiindu-i împrumutată și de viceprimarul Picu Apostol Roman.

Oamenii de rând, uitați de autorități

Mai întâi trebuie să repunem lucrurile în matca lor. Galațiul și Brăila formau a doua aglomerare urbană după Capitală în deceniul trecut, statisticile nu ne mai sunt la fel de simpatice, însă n-ar fi prima dată când am trăi din amintiri. Apoi, intenția șefului PNL Galați George Stângă are potențial de furtună: cum să atragi o asemenea fabrică de autoturisme în regiune? Aici abia apar prăvălii cu aripi picante, gen McDonald’s, care își consumă de câteva săptămâni succesul la Focșani. Urmează Brăila, și aici se va sta la coadă pentru extraporții de cartofi prăjiți, iar cineva trebuie să se gândească la oamenii de rând: ori îi pregătim creștinește de sărbători, adică le umplem burțile, ori îi punem la treabă?

Să vină Lamborghini! Sau Porsche

"N-are, domnule, nu știu ce l-a apucat pe Stângă să aducă investitori aici... Nu l-o fi învățat domnul Victor Paul Dobre că nu trebuie să aduci străini? Dacă aude domnul Dan Nica de la Bruxelles, o să ia foc", s-a scandalizat viceprimarul Picu, fiind susținut de alți colegi din Consiliul Local. Primarul Ionuț Pucheanu, la auzul trăsnăii, a izbucnit în râs: "Fratele meu, Volkswagen face mașini pentru săraci, ce nu e clar? Dăm un exemplu foarte prost, aici ne prinde bine o uzină pentru Mercedes, Audi sau BMW, nu d-aia pentru ultimii oameni. La noi, la Primărie, nici portarul nu mai conduce Volkswagen. Dacă l-aș prinde pe vreun Golf sau ceva, l-aș da afară!” Vicele Picu a încercat să pluseze: "La noi să vină Lamborghini, nene, sau Porsche! Noi nu avem parcări destule pentru mașinile existente și o să le deschidem ochii amărâților că-și pot lua și ei o tigaie? Never, adică n-are cum".

Cade vopseaua de pe bolizi

Ideea lui Stângă de la liberali nu i-a îmbujorat nici pe conducătorii Patronatului Întreprinderilor Mici și Mijlocii de Videochat, filiala Galați, în această organizație aflându-se și agenții economici cu locuri de desfacere ambulante în Occident. Majore și, sperăm, cu al lor consimțământ. "Passatul a ajuns un soi de tramvai pentru noi, vom fi arătați cu degetul ăla care e cel mai vizibil în trafic. Bolizii noștri n-ar suporta să slalomeze numai printre mașini obosite, le cade vopseaua. De ce am mai fi nevoiți să facem ITP dacă unii ar merge cu Volkswagen pe stradă?", a comentat Gelu Frumușelu, fostul lider al Colegiului Videochatiștilor și Proxeneților Liberi, for la care încă nu a aderat Patronatul Întreprinderilor Mici și Mijlocii de Videochat.
Lambortirighina

Să fie torțe în cartiere!

* Defilarea cu torțe a militarilor gălățeni, ca rememorare a retragerii în glorie a armatei române de pe câmpul de luptă, a fost îndelung savurată de publicul din municipiu. Câțiva locatari din cartierul Aviație au cerut prelungirea traseului: "Să vină torțele alea și pe la noi, ca să simțim că trăim în oraș. Am auzit că e frumos când e lumină pe stradă seara".
* Licitația pentru deszăpezirea județului Galați a fost anulată. Prin urmare, la Cuca, Oancea, Tecuci și Cavadinești va veni vara.
* În urma reacțiilor virulente din social-media, compania de transport public urban Transurb a anunțat că nu va mai achiziționa autobuze second-hand. N-ai cu cine, niște țărani, contribuabilii lu’ bilet necompostat! Comisioanele erau mult mai generoase la SH-uri.
* Premiile municipiului Galați au fost și în acest an un eșec. Niciun membru de partid, indiferent care ar fi acela, n-a primit titlul de excelență al orașului.
Second-Henț

De Centenar, Pâslaru și-a mărit salariul

Românii au serbat sâmbătă Centenarul Marii Uniri, cei mai mulți dintre conducători fiind văzuți la televizor cu aerul personalităților care sunt contemporanele unui moment unic în viață. Profitând de faptul că șeful său, Liviu Dragnea, a ieșit la manifestare, în ciuda avertismentelor medicilor, fostul parlamentar de Galați Florin Pâslaru a tras o fugă până la biroul teleormăneanului și și-a adăugat din pix un zero în coada lefii și-așa considerabile. Să mai zică vreo gură spurcată că orașul nostru nu contează, că nu ne bagă nimeni în seamă...
Pâslaru-laru-lei

Partidule!

Partidule schilod şi fleţ/ şi parazit şi inutil,
te-ntreb frumos, corect şi scurt,/ cu mult efect şi cu temei:
de ce mănânci atât rahat?/ de ce eşti slut şi mercantil?
ce (n)-ai la trup? ce (n)-ai la cap?/ ce detrimentul mă-tii vrei?
vrei să te duc la destrămat?/ să te belesc? să te-mpăiez?
nu-ţi şede bine-n pielea ta?/ vrei zeghe? pliuri? ecosez?
Mai ai oleacă şi termini/ de năruit şi de furat
tot ce s-a strâns în mii de ani,/ pe-acest meleag prea răbdător
cu de-alde tine: îmbufnaţi/ de aroganţă-n lung şi-n lat -
ai dovedit că eşti găman,/ ridicul, fante şi farsor!
Partidule, te rog frumos,/ ia-ţi tălpăşiţa şi dispari -
toţi sunt scârbiţi de hazul tău:/ şleahtă de strâmbi şi ordinari!
Submarin Cosorescu

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3645 ori Ultima modificare Marți, 04 Decembrie 2018 13:36