Bucate demne de masa unui rege. Gălăţean medaliat cu bronz la Cupa Mondială de gastronomie (FOTO)

Bucate demne de masa unui rege. Gălăţean medaliat cu bronz la Cupa Mondială de gastronomie (FOTO)
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Gălăţeanul Bogdan Cozma a adus României medalia de bronz la Cupa Mondială de Gastronomie "Villeroy & Boch", eveniment desfășurat la Luxemburg, în perioada 24-28 noiembrie 2018. El a participat la secţiunea de Culinary Art Individual şi este unul dintre cei care reprezintă, astfel, România pe podium, deoarece în ţara noastră au ajuns medalii şi la alte categorii competiţionale.

Platourile sale arată ca nişte adevărate opere de artă, bijuterii meşteşugite din alimente pe care cu greu le poţi descoperi sub delicateţea formelor şi culorilor pe care o îmbracă preparatele. Asta mai ales pentru că vorbim şi de bucate demne de masa unui rege.

Iată ce povesteşte Bogdan Cozma despre reuşita sa, dar şi despre creaţia sa gastronomică de excepţie: "Am încercat să creez ceva nou, să fac îmbinări de gusturi în cadrul meniului Gourmet. Sarcina noastră, a concurenţilor, a fost de a realiza un meniu Gourmet cu cinci feluri de mâncare, din care unul să fie desert. Apoi, două piese de fingerfood gătite la rece şi servite la rece, dar şi două piese de fingerfood gătite la cald şi servite la rece. Eu am pregătit, printre altele: rulou din somon marinat cu cremă de brânză şi caise confiate în mantie de spanac; terină din ţelină apio cu mozaic din legume; tortuleţ din piept de raţă; duo din ton și somon cu pudră de chorizo şi foaie de algă. Din meniul Gourmet, menționez: gustare cu ton în crustă de susan bicolor, cremă de brânză cu ţelină şi ulei aromat cu busuioc; consommé din fructe de mare; filé de şalău; icre de şalău; risotto descompus cu cerneală de sepie şi dovleac copt; filé de căprior, furnir din cartofi dulci şi albi; sferă din mousse de ciocolată amăruie cu peltea de morcov, mousse de roşii cu brânză de vaci."

Cupa Mondială de Gastronomie "Villeroy & Boch" este una dintre cele mai importante competiţii internaţionale din domeniu şi are loc la fiecare patru ani în Marele Ducat al Luxemburgului. Ediţia din acest an a adus împreună, la Centrul Expozițional Luxexpo, sute de participanţi din întreaga lume pentru fiecare dintre secţiunile de concurs, fie că a fost vorba de individual sau echipe naţionale ori regionale, de seniori sau de juniori.

Bogdan Cozma s-a născut în 1989 în Galaţi, acolo unde a şi studiat, iar pregătirea în domeniu şi-a început-o la Brăila. În ultimii şapte ani, a lucrat în mai multe restaurante brașovene, dar şi în câteva din Anglia, iar în prezent găteşte cu D.O.R în Tohanu Nou, Braşov.

Citit 3259 ori Ultima modificare Luni, 10 Decembrie 2018 00:18

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.