Pamflet. Facebook dă Primăria Galați în judecată

Pamflet. Facebook dă Primăria Galați în judecată
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Decizia Guvernului României de a inventa noi zile libere pentru crearea de două minivacanțe de final de an nu trece neobservată. Cea mai importantă rețea de pierdut timpul, Facebook, riscă să închidă anul 2018 pe roșu, jumătate de lună fără bugetari on-line fiind sinonimă cu un mic faliment. Din datele oamenilor lui Mark Zuckerberg, fondatorul companiei, lipsa angajaților Primăriei Galați de pe platformă ar fi cea mai însemnată pierdere.

Îi găsim pe 27 sau 28 decembrie?

Numai de acest scandal nu avea nevoie Primăria Galați în prag de sărbători. Instituția de pe Domnească 54 a fost notificată în weekend, dovadă că la case mai mari se lucrează și după ora 13.00 a zilei de vineri, că va trebui să răspundă din cauza hotărârii premierului Viorica Dăncilă de a trimite bugetarii acasă vreme de două săptămâni. Zilele libere de 24 și 31 decembrie creează contextul pentru o vacanță de aproape jumătate de lună, doar n-o să credem că vom găsi pe cineva la ghișee sau la telefoanele administrației pe 27 și 28 decembrie, respectiv în a treia și a patra zi din ianuarie. Inițial s-a crezut că persoana care le cere socoteală este însuși Dan Nica, europarlamentarul despre care se știe că lucrează la Bruxelles și Strasbourg. La fel de mult trebuie să credem în Moș Crăciun: te amăgești, dar îți trece.

Confuzia cu Strasbourgul

„Aoleu, ce m-am speriat! Mi-a zis Picu (n.r. – viceprimar de Galați) că a venit o scrisoare de la Strasbourg... Îmi zic, mamă, să vezi că ne scrie domnul Nica pentru a ne întreba pe unde vom pune cei 15 milioane de euro, banii europeni câștigați din Programul Operaţional Regional, eram transpirat tot. Când mă uit mai bine, nu scria niciun Strasbourg, ci Facebook, nu știu cum naiba a citit Picu. Da, Facebook, și e direct citație, ne cheamă în instanță să dăm socoteală că nu va mai fi activitate la noi două săptămâni”, a mărturisit primarul Ionuț Pucheanu. Compania lui Zuckerberg a analizat riscul potențial cauzat de trimiterea la domiciliu a milioane de bugetari din România, pretextul fiind perioada dintre Crăciun și Revelion, iar municipalitatea gălățeană, poate cel mai important motor din România în materie de browsing pe rețeaua de socializare în timpul programului, cauzează pierderi uriașe.

Ar exista totuși o soluție

Cea mai importantă rețea de bârfă virtuală se și justifică în plângerea trimisă Primăriei Galați: „Două săptămâni fără angajații dumneavoastră, care obișnuiesc să fie on-line timp de opt ore, e prea mult, ar însemna să ne restrângem activitatea. Deja ne punem problema să concediem oameni în ajun de Christmas, Crăciunul trebuie să vină la toată lumea, nu numai la instituția dumneavoastră.” Despăgubirile sunt uriașe, ne-a declarat sub protecția anonimatului unul dintre puținii juriști din Primăria Galați care încă n-a plecat în concediu, acesta fiind și cel care i-a livrat primarului Pucheanu o posibilă soluție. Computerele tuturor angajaților vor rămâne deschise pe Facebook în perioada sărbătorilor, caz în care vacanța de final de 2018 nu va mai avea efecte devastatoare.  

Minivacanța Mare

Au crezut că e de Stângă

* Dumnezeu nu dă cu parul și nici nu stă cu mâinile în sân. Auzind că de astăzi vor exista mai puține autobuze Transurb pe traseu, Cel de Sus a dat zăpadă ca să fie împlinită rugăciunea păcătoșilor. Văzând, însă, cât material antiderapant este scos pe șosele, Creatorul s-a răzgândit și a comandat ploaie.

* Se aude că la gălățenii care încă n-au simțit căldură în apartament din cauza piesei dramatice „Au, microcentrala mea de cartier!” nu va veni Moș Crăciun. Se teme de muncitorii echipați cu veste galbene, doar n-o să credem că Santa Claus se uită doar la Antena 3. Mai trece și pe TV5.

* Grupul auto Volkswagen AG se pregăteşte să realizeze o investiţie majoră în Turcia, ca parte a planului de extindere în Europa de Est, așadar nu va veni la Galați, așa cum își dorea liderul liberal George Stângă. Se pare că de vină ar fi însuși senatorul Stângă: nemții au crezut că-i PSD-ist și n-au dorit să se lege la cap cu încă unul.

Folkswagen la Dunăre

PNL Galați a prins finala Exatlon

Liberalii gălățeni rămân la fel de activi, așa cum îi știm în întreaga perioadă post-decembristă. Principalul partid de Opoziție din județ a consumat în săptămâna încheiată ieri două evenimente importante. Marți, președintele municipalei, Ștefan Baltă (foto), a demisionat din cauza neînțelegerilor avute cu șeful județenei, George Stângă. În schimb, duminică seară, cu pop-corn, multe emoții și sucuri acidulate, PNL-ul local a urmărit la televizor finala Exatlon de pe Kanal D, tot un fel de 300, dar cu actori netalentați și mai prost plătiți. Astfel se face încălzirea pentru alegerile din 2020. 

Săgeata-balast

Scuip, deci exist! (pastel cotidian) de Submarin Cosorescu

Stau mulţi şi spelbi la scară târtanii unşi cu gel,

scrâşnesc şi trag la ţintă cu flegme de oţel...

că-s "oţelari", mârlanii, tembeli de stadion,

microbi imuni la carte, cu creier de nailon!

Părinţii lor, sărmanii, pe/trec pe lângă ei,

aplaudă cu palme şi glas de cicisbei...

toţi sunt, ferească Sfântul, o apă şi-un pământ

şi huruie spre ceruri: scuip consistent, deci sînt!

Dacă-i observi, e jale, scot muşchi, scot cota/biţi

umpluţi cu bazaconii şi cu cartofi prăjiţi...

să vezi învăţătură, s-auzi vocabular...

se-nfiorează tocmai cel straşnic din tartar!

Nu ştiu decât manele, hard rock, fotbal, şeptic...

joc trist cu de-alde nimeni, joc fals cu-alde nimic,

joc dur cu zei de cârpă, joc fad cu seci de rând...

şi slavă nesimţirii: scuip contondent, deci sînt!

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3025 ori Ultima modificare Luni, 17 Decembrie 2018 14:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.