Sibiu - regiune gastronomică europeană 2019

Sibiu - regiune gastronomică europeană 2019
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În 2019, Sibiu va deveni Regiune Gastronomică Europeană. Doar opt regiuni din Europa au avut până acum privilegiul să primească această distincție foarte specială, printre care se află Catalonia și Lombardia, se precizează pe site-ului sibiugastronomia.ro. Pentru anul viitor, Sibiul și Regiunea Egeei de Sud (Grecia) vor răspunde acestei provocări, de a aduce în prim-plan cultura gastronomică locală și de a convinge oamenii să se alăture unei inițiative care ar putea avea efecte vizibile pe termen lung.

Recunoașterea Sibiului ca parte din această elită europeană se datorează tradițiilor gastronomice locale foarte bine păstrate, dar și diversității influențelor culturale din zona Sibiu.

Specificul gastronomic al spațiului urban sibian a fost puternic influențat de moștenirea vestică a populației germane, sosite aici din Flandra, zona Rinului, Luxemburg și din Carintia începând cu secolul al XII-lea. Prin ingredientele folosite - tarhon, chimen, scorțișoară, merișoare, răbarbură și prin preparate precum supe cu fructe uscate, sosuri de fructe, sosuri de castraveți, lichioruri, supe dulci și cârnați condimentați - bucătăria cetății Sibiului definește valențe comune celei luxemburgheze.

Cultura gastronomică este axată pe produsele lactate, cele din carne, dar și pe cele culese din natură.

Pentru implementarea programului ”Sibiu, regiune gastronomică 2019”, autoritățile publice sibiene s-au angajat să aloce 8,6 milioane de euro, potrivit capitalcultural.ro.

Citit 1644 ori Ultima modificare Joi, 20 Decembrie 2018 15:58

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.