Legături între filme. ”Avengers: Endgame” şi puterile lui Captain Marvel

Legături între filme. ”Avengers: Endgame” şi puterile lui Captain Marvel
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Chiar dacă Captain Marvel este, în general, lipsit de orice indicii care ar duce direct către "Avengers: Endgame", producţia aduce o schimbare majoră faţă de cartea de benzi desenate care ne-a făcut cunoştinţă prima dată cu Carol Danvers, iar impactul va fi major pentru "Endgame" şi pentru viitorul Marvel, scrie publicația The Wrap.

În benzile desenate, Carol îşi primeşte superputerile de Captain Marvel din întâmplare, ca şi în film. Totuşi, în benzile desenate, ea se întâmplă să aibă contact cu o maşinărie care, mai mult sau mai puţin, poate aduce gânduri la viaţă. Şi, de când a avut contact cu această maşinărie, s-a transformat într-un hibrid om-Kree, cu superputeri fantastice.

În film, Carol îşi primeşte superputerile în timpul unei lupte între Yon-Rogg (Jude Law) şi Mar- Vell (Annette Bening), însă mecanismul e altul. În anii '80, Mar-Vell se deghizase sub o înfăţişare umană - om de ştiinţă - care lucra cu Tesseract (un cub albastru încărcat cu energie), încercând să construiască un vehicul care să meargă cu "viteza luminii". Nu este însă cu totul clar ce anume înseamnă asta, mai ales că vedem că personajele Kree şi toţi ceilalţi pot depăşi viteza luminii. Mai este un detaliu: ca şi armele Hydra din "Captain America: The First Avengers", motorul superluminic este propulsat de energia Tesseractului. Şi atunci când Carol trage în motor, acesta îi explodează în faţă şi o impregnează cu puterea sa, scrie The Wrap.

Nu e clar ce anume înseamnă faptul că puterile lui Carol vin de la Tesseract/ Piatra Spațiului. Știm însă că unele dintre cele mai puternice fire de legătură dintre filmele Marvel sunt celebrele Pietre sau Giuvaeruri ale Infinitului, pe care antagoniştii tot încearcă să pună mână şi să le folosească pentru planurile lor malefice. Una dintre aceste pietre este Tesseractul/ Piatra Spațiului din "Căpitanul America: Primul Răzbunător" şi "The Avengers".

La finalul filmului "Captain Marvel", Carol însăşi devine un fel de motor superluminic, ducându-i pe refugiaţii Skrull, aflaţi în interiorul unei staţii spaţiale, într-un loc îndepărtat. Este o capacitate standard a lui Carol sau nu? Este oare obişnuitul zbor cosmic al personajelor Marvel sau este un nou tip de zbor interstelar?

Dar, dacă este un lucru de care Carol e natural capabilă - legat de Tesseract - acela este capacitatea de a crea punţi temporale, "găuri de vierme", oriunde doreşte. Însă, aşa cum ea şi-a căpătat puterile abia cu zece minute înainte de finalul lui "Captain Marvel", probabil nu are controlul complet a ceea ce poate face.

Concluzie

După "Captain Marvel", pentru fanii seriei de acţiune urmează "Avengers: Endgame", film care va marca finalul fazei a patra a seriilor Marvel. Cu toate astea, nu rămânem fără filme cu supereroi, deoarece compania coordonată de Kevin Feige lucrează deja la un film "Spiderman", un al doilea "Black Panther" şi chiar un film dedicat "Văduvei Negre", Natasha Romanoff. Va fi acţiune cât cuprinde şi în anii următori!

Citit 1464 ori Ultima modificare Vineri, 15 Martie 2019 19:26

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.