Pamflet. Studenți gălățeni, filmați în timp ce învățau

Pamflet. Studenți gălățeni, filmați în timp ce învățau
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Galațiul livrează de câteva luni marfă pentru știrile de la ora 5. Săptămâna trecută a devenit vedetă interlopul care a agresat un medic, iar acum, în exclusivitate, vă prezentăm un caz și mai deranjant. Într-unul din căminele studențești, spre stupefacția majorității, au fost depistați doi tineri care învățau și scriau de zor. Poliția cercetează speța.

"Erudiționism" la Dunărea de Jos

Situație nemaiîntâlnită în campusul studențesc din Galați: doi tineri, care nici măcar nu sunt basarabeni, au fost filmați zilele trecute în timp ce învățau pentru licență. Cei doi studenți care toceau pe rupte au fost imortalizați de către un trecător, terifiat de felul în care tinerii, lipsiți de scrupule, făceau propagandă erudiției: am botezat acest gest, permițându-ne o licență, erudiționism. Bărbatul care a realizat înregistrarea nemaipomenită a luat urgent legătura cu pagina de Pamflet a "Vieții libere". Rușinat fiind de întâmplare, cetățeanul nu și-a declinat identitatea, în timpul dialogului purtând o cagulă. Haideți să nu ne mai înfuriem când un medic ia bătaie de la un interlop, așa cum s-a întâmplat recent, haideți să descoperim adevăratele probleme ale societății, a încercat necunoscutul să reseteze prioritățile din sud-estul României.

Se aștepta să-i prindă beți

"Eu frecventez campusul studențesc din Galați pentru a filma lucruri bizare, dar nu mă așteptam să-mi pice o asemenea pleașcă. Mă așteptam să prind în raza camerei de filmat studenți care fumează, care beau de cad din picioare, care dragoste după Kama Sutra, cum nici în filmele de specialitate nu vezi, dar să prinzi studenți învățând și chiar în miezul zilei mi se pare absolut deranjant. Eram să spun fascinant, dar n-am asemenea fetișuri", ne-a povestit detectivul de ocazie. "Nu mi-a venit să cred când am văzut cum se deschid caietele în sincron, cum studentul îi explica în termeni științifici studentei că numai cei care sunt silitori pot ajunge oameni mari în viață. Mi-era o rușine de nedescris, chiar mă gândeam să nu-i mai găsească cineva în halul ăsta, cu cărțile și caietele în față, concentrați, Doamne, iartă-mă!", a adăugat el.

Amenințări pe față: la bibliotecă, bă!

Zgomotele produse în camera de cămin i-au deranjat la un moment dat pe ceilalți studenți, potrivit interlocutorului nostru. Cam la o oră după ce începuseră studiul, practicanții de exhibiție intelectuală au început să primească amenințări: "Pur și simplu, nu se mai putea face sex ca lumea în acel cămin studențesc din cauza celor doi îndrăgostiți de carte, era un scandal ca la protestul magistraților, mai lipseau lozincile. Ba chiar s-a auzit la un moment dat o voce gravă, ceva de genul, bă, dacă vă arde de învățat, duceți-vă naibii la Biblioteca V.A. Urechia, lăsați scârțâitul ăla de pix că ne scade libidoul!". În mod firesc, a fost chemată Poliția, care a deschis dosar penal fără să existe vreo contestație: a studia într-un cămin studențesc din Galați este neverosimil. Cercetările continuă.

Campus Captivus

Abandonează școala pentru CL

* Imaginile cu cei doi tineri surprinși cu cărțile în vine urmează să fie publicate pe site-ul nostru în zilele următoare. E păcat că s-a ajuns aici! Politicienii duc o luptă impetuoasă pentru analfabetizarea nației, însă nu știm să-i apreciem pentru efortul depus...

* Un student la Filologie din cadrul Universității "Dunărea de Jos" a renunțat la studii pentru a avea șanse de a intra în Consiliul Local Galați. Știu că la anul vor fi alegeri locale și am fost deja contactat de un partid, nu contează cu câți trandafiri în siglă, iar abandonarea școlii reprezintă un avantaj pentru a fi inclus pe listă, a afirmat Costel Apostol.

* Potrivit unui proiect de lege, elevii și studenții vor plăti dublu pentru a-și achiziționa un bilet de transport în comun. Dacă vor demonstra că au un părinte cu carnet de membru de partid, vor obține o reducere vecină cu gratuitatea.

* Informația conform căreia 17 elevi din Galați, majoritatea de la CNVA, vor participa la faza naţională a Olimpiadei de Fizică a fost pe cale de a nu mai vedea tiparul. Sau, dacă doriți, on-line-ul. Nu interesează pe nimeni că există o olimpiadă de acest gen, ba chiar enervează pe toată lumea!

* Din motive lesne de înțeles, această pagină nu le va fi arătată membrilor Guvernului României.

Analfa(beta) și Omega

La coadă la taxe și impozite

Toți neaveniții s-au arătat contrariați că interlopul de treabă care l-a împins pe medicul din Galaţi duce o viață de nabab, cum scriu site-urile de cancan. De unde are atâția bani ca să locuiască într-o vilă de cinci stele, cum și-a putut permite un Lamborghini și două Mercedes? Iată ce probleme are gălățeanul de rând! La muncă, invidioșilor! Insul a fost văzut de nenumărate ori la coadă la taxe și impozite (nu se vede prea bine, dar era pe acolo). Anul acesta, de pildă, a plătit aproape zero lei.

La Două Nababe

Un Imbecil (printre alţii) de Submarin Cosorescu

Imbecilul de la 2(doi)/ zbiară, bate, trăncăneşte,

are creierul gunoi,/ cap de bou şi ochi de peşte!

Pute-a fante şi a tâmp/ şi-i libidinos notoriu,

sec şi răpănos de câmp,/ mult şi prost în repertoriu!

Cară în vocabular/ numai câteva cuvinte,

poartă stofă de măgar,/ scuipă cruci, pişă morminte!

Şi nevasta sa-i la fel:/ ţipă, sare, hăhăieşte,

are creieraş tembel,/ cap de vacă, ochi de peşte!

Ţine hangul celui soţ/ şi prietenilor care

sunt nişte rataţi cu moţ,/ au doar burtă şi picioare!...

Doamne, ce gasteropode/ râgâie sublim la doi:

răi şi ţopârlani, cocote,/ chiori şi surzi... egal gunoi!

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2789 ori Ultima modificare Marți, 12 Martie 2019 10:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.