PAMFLET. Un pescar gălățean a prins peștele-Dragnea

PAMFLET. Un pescar gălățean a prins peștele-Dragnea
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Are maxilarul său, iar mustața pare să fie una și aceeași cu bijuteria facială a controversatului politician român. Mai mult decât atât, monstrul care seamănă izbitor de bine cu Liviu Dragnea a rămas fără libertate într-o perioadă în care pescuitul este strict interzis. Uneori, și soarta face glume proaste.

Părea fake-news pescăresc

Trebuia să se oprească într-un fel avalanșa de știri negative din ultima perioadă, Galațiul poate mai mult, însă uneori pare că nu dorește să-și demonstreze calitățile reale. Astfel, zilele trecute a sosit la redacție vestea conform căreia un gălățean, fost maistru în combinatul siderurgic, a reușit o captură de zile mari: un pește care seamănă leit cu un om politic contemporan. Inițial, n-am dat crezare zvonului, fake-news-ul fiind copilul mai mic al tagmei pescarilor. „N-o să mă credeți, dar am ieșit la Dunăre ca să mă potolesc după masa bogată de Paște, că nu mai puteam cu atâta cozonac și cu ouă vopsite, și ce să vezi? Noroc că mai aveam doi prieteni cu mine, altfel l-aș fi scăpat în apă. Ne-a rupt de două ori plasele, o dată ne-a furat și ceasul de la mână, ca să nu mai spun că portofelul nu-l mai găsesc”, își aduce aminte Costel Minciunescu, de loc din Micro 19.

Confuzia de la început...

Pescarul neașteptat de norocos susține că monstrul capturat la malul bătrânului fluviu seamănă leit cu Liviu Dragnea, șef de partid și președintele Camerei Deputaților. „Oameni buni, aveam impresia că-mi dau seama din prima cu cine aduce. Inițial, m-am gândit la domnul Iosif Sava, că scotea niște zgomote grave, Dumnezeu să-l odihnească în pace, că mă uitam cu mare drag la Serata Muzicală, pe TVR 2. Dar Iosif Sava nu avea mustață, ca să nu mai zic de dinții ăia, cei mai urâți pe care i-am văzut vreodată. Apoi, când am remarcat că s-a făcut liniște pe lângă mine, că nu mai aveam nimic, dacă înțelegeți la ce mă refer, mi-a picat fisa: ăsta-i peștele-Dragnea!”, continuă impresionanta pățanie Costel Minciunescu. El afirmă că preț de câteva secunde l-a salutat, ridicându-se în picioare, deoarece la un moment dat și domnia sa a fost membru de partid.

...și gluma de la sfârșit

Neavând în intenție să-i cauzăm neplăceri, i-am atras totuși atenția că a lăsat undița în apă pe timp de prohibiție. Până pe 9 iunie ar fi avut voie să-și satisfacă plăcerea doar într-o amenajare privată. Interlocutorul și-a făcut mea culpa – se simte că n-a fost maistru făcut pe ochi frumoși – și a ridicat puțin nivelul discuției, fiind dat de gol de un simț al umorului cu mult peste media orașului: „Haideți, dacă tot știm cu cine avem de-a face, că nu ne-am născut ieri și nici n-am venit cu biscuitele pe Brateș, credeți dumneavoastră că peștele-Dragnea s-ar fi dat bătut într-o perioadă legală de pescuit? Doar când e prohibiție, când sunt oamenii legii cu ochii pe tine, atunci trage.” Gălățeanul, care și-a lăsat monstrul la acvariul de la Grădina Botanică, consideră că ar exista o legătură între „prizonierul” său din valurile Dunării și vizita lui Dragnea în oraș, anunțată la sfârșitul acestei săptămâni.

Pescărio de Janeiro

Somn cu pulsul lui Klaus?

* Un vertebrat acvatic prins în dreptul municipiului de la Mila 80 a Dunării este oricând un câștig. Dacă mai și seamănă cu Dragnea, cu siguranță este... De fapt, nu mai știi dacă ieși pe plus sau nu.

* Politicienii locali s-au dus mai mult de complezență la acvariul de la Grădina Botanică pentru a-l vedea (și, eventual, fotografia) pe peștele cu rânjetul cu Livache, fiind organizat în acest sens și un simpozion sponsorizat de Consiliul Județean. Primarul Galațiului a lipsit de la eveniment. Disidență?

* La auzul întâmplării prezente în pagina de pamflet a Vieții libere, mai mulți pescari amatori s-au dus direct pe Faleza Inferioară ca să-și încerce șansa. Unul dintre ei – nu avem încă dovada – pare să fi pus mâna pe un guvid care seamănă foarte puțin cu Codrin Ștefănescu.

* Interesant este faptul că un somn cu pulsul președintelui Klaus Iohannis a fost ratat la mustață (culmea, încă un produs cu mustață?) de o doamnă pasionată de limba engleză și de călătorii. Ghinion!

* Evident, de multe ori, și nu numai la Dunăre, ci și la bălțile din regiune, iubitorul de solzi și țânțari poate să pună mâna pe câte o plătică. O plătică, nu un Plătică! Sună a banc politic? Așa este, dar deja e pentru cunoscători.

Guvid de cunoaștere

Ro-Alert va anunța și când ne pică netul

Așa cum se știe, Ro-Alert, sistemul de avertizare a populaţiei, va da alerte şi în caz de vijelii sau de alte fenomene meteo care se pot transforma în Cod roşu, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, admițând că vor exista noi proceduri în acest sens. De asemenea, după ce a intrat în posesia unei petiții semnate de mai multe studiouri legale de videochat din Galați, DSU a decis ca Ro-Alert să anunțe și când va pica Internetul în municipiul dunărean. „Fără net în Galați, e cataclism, ne pierdem clienții”, s-a justificat o reprezentantă a industriei XXX.

Vijelia Manoliu

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 

 

Citit 2168 ori Ultima modificare Luni, 13 Mai 2019 13:49

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.