Pamflet. Toţi gălățenii vor face muncă în folosul comunității

Pamflet. Toţi gălățenii vor face muncă în folosul comunității
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

S-a întâmplat ce trebuia să se întâmple mai demult. Consiliul Local Galați a stabilit, în regim de urgență, că avariile din municipiu vor fi reparate de toți cetățenii: "Vrei să beneficiezi de confort, adică să te speli pe picioare când dorești? Trebuie să ieși la treabă, nu să dai telefoane ca să ne întrebi când revine apa la robinet!"

Unii fără apă, alții fără Papă

Avariile din ultima perioadă, cea mai recentă fiind cea de la magistrala de alimentare cu apă de pe strada Stadionului, i-au enervat teribil pe gălățeni, mulți dintre ei fiind nevoiți să rabde minimum 25 de ore fără apă curentă la robinet. Dacă dorim să mai punem problema astfel... Pe de altă parte, nu-i așa?, o mână de oameni de la societatea Apă-Canal au ratat finala Ligii Campionilor și vizita Papei în România pentru a repara o nenorocită de țeavă. În ciuda miilor de comentarii din on-line, opinii potrivit cărora conducerea Galațiului evită măsurile care ar readuce situația la normal, Consiliul Local al urbei s-a întrunit sâmbătă noapte în regim de urgență și a luat decizia care se impunea. Pe scurt, ca să nu mai acuzăm ritmul scăzut al lucrărilor de reparații, în caz de calamități, toți cetățenii municipiului vor fi mobilizați cu ajutorul alarmelor.

"Vrei duș? Du-te la un hotel din Poiană!"

"Mi se pare o mână criminală, fără discuție, ca o conductă să le strice unora weekendul, așa cum s-a întâmplat, și nu mă refer la miile de gălățeni care n-au putut să facă - extraordinar, nu mai putem de atâta supărare! - un duș. Mă refer exclusiv la oamenii de la Apă-Canal, care au muncit de zor, irosind timpul pe care l-ar fi putut petrece în sânul familiei", a declarat unul dintre consilierii locali care a luat loc lângă viceprimarul care a candidat la europarlamentare. Acesta din urmă l-a completat: "Da, așa este, muncitorii care au reparat țeava s-ar fi putut uita la meciul lui Halep, la vizita Papei în România, că nu vine în fiecare zi, sau la finala Ligii Campionilor. Țeava putea să fie reparată și peste o săptămână. Se poate face duș cum trebuie, cu saună, cu d-astea, la un hotel în Poiana Brașov. Asta, dacă vrem, că dacă ne dorim altceva, stăm și sunăm să ne vină cisterna. Și-așa s-a votat cum s-a votat la ultimele alegeri".

Ieși cu noi la conducta doi!

La finalul ședinței, care a durat maximum 50 de minute, a fost votată hotărârea de Consiliu Local prin care locuitorii Galațiului vor fi alertați prin sirenele Inspectoratului pentru Situații de Urgență pentru a ieși la muncă în folosul comunității. "Dacă se inundă orașul, se fisurează o conductă, se strică un bulevard, se dărâmă vreo instituție din oraș, contribuabilul este obligat, indiferent de zi sau de oră, să participe la mobilizare pentru ca reparațiile să fie făcute în regim de urgență", scrie în Hotărârea CL Galați, publicată deja în Monitorul Oficial de Galați. "S-a făcut dreptate, ne-au disperat oamenii cu telefoanele în ultimele zile. Când vine apa, când vine apa? Vrei să beneficiezi de confort, adică să te speli pe picioare când dorești? Ieși cu noi la conducta doi! Sau trei sau care a sudat-o, și așa mai departe", a comentat fericit unul dintre reprezentanții societății de apă și canalizare din municipiu.

Țeava liberă 

TransUber, nu Transurb

* Nu ne convine când pubelele publice de gunoi sunt pline? De ce să sunăm la Ecosal sau la Poliția Locală? Orice membru al cetății își poate folosi propriile forțe (mașina, nevasta, soacra, cățelul sau purcelul) pentru a elibera containerul.

* Iluminatul public stradal este neconvingător de mai bine de zece ani. Soluția este tot la noi, cei mulți: îți achiziționezi o lanternă sau te folosești de propriul smarphone și, ca prin minune, domeniul public va fi și mai vizibil. Trebuie doar să ne dorim acest lucru.

* Transportul în comun, suferind de ani verzi, tot mai șchiop, nu poate satisface nevoile tuturor. Doar nu ne-am cumpărat autobuz care să ne ia și să ne aducă. Proprietarul de "mașină mică", așa cum i se spunea pe vremea lui Ceaușescu, își va pune motorul la bătaie. Va fi un ride-sharing pe cinste, o mamă a Uber-ului pe care nici taximetriștii înveterați n-o mai pot contesta. Astfel, din Transurb, ideea gălățeană de locomoție pe roți va purta numele de TransUber.

* Și Poliția Locală poate primi o nemaipomenită mână de ajutor. Reînființarea patrulelor este imperios necesară, mai ales într-o comunitate în care - s-a demonstrat recent - până și un elev al Seminarului Teologic reprezintă un potențial pericol.

La vita e pubela

Papa Francisc, văzut pe traseul 11

Plimbarea Suveranului Pontif cu Loganul, la sosirea în România, este un eveniment insignifiant pe lângă imaginea lăsată gălățenilor sâmbătă după-amiază. După ce a ajuns la Iași, se pare că Papa Francisc a dat o fugă în orașul de la Dunărea de Jos, nu se știe din ce motiv. Martorii oculari ne-au semnalat faptul că Papa a fost văzut în autobuzul de pe traseul 11, Piața Energiei - Piața Centrală. "A coborât la un moment dat, cred că la Trei Star, căci se auzea că e controlul la Potcoava de Aur. Nu știu de ce a coborât, nu-l pot acuza că circula fraudulos", ne-a povestit unul dintre ei.

Te pup, pa, pa!

Situaţie de Urgenţă de Submarin Cosorescu

Nandralăi cu ochelari de sanchi,

tatuaţi pe unde (nu) se poate,

raşi pe ţeasta fără creier, ţanţoşi -

sec produs al vremii democrate -

se-nmulţesc urât, contaminează,

scuipă, zbiară, râgâie... combină

indecent cu inutil şi prost cu gust,

şi-şi azvârle jegul pe lumină!!!

Adunaţi zărghiţii - sunt prea mulţi,

strică orice urmă de candoare,

strică şi văzduhul, şi decorul,

strică veşnicia următoare,

taie, sfarmă, bortelesc, dărâmă,

se întrec în hai şi-n strâmbătate -

strângeţi-i cât încă nu-i târziu,

cât alea încă nu sunt aruncate!!!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3220 ori Ultima modificare Vineri, 07 Iunie 2019 13:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.