Votul publicului a răsturnat clasamentul juriilor. Duncan Laurence a câştigat Eurovision 2019 (VIDEO)

Votul publicului a răsturnat clasamentul juriilor. Duncan Laurence a câştigat Eurovision 2019 (VIDEO)
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Duncan Laurence, reprezentantul Olandei, cu piesa „Arcade”, a câştigat sâmbătă noaptea finala Eurovision Song Contest 2019, desfășurată la Tel Aviv. Marele învingător a fost ales din 26 de concurenţi, la finalul unei seri absolut spectaculoase, în care Madonna a fost punctul de atracție maximă.

Sub sloganul “Dare to dream” - “Îndrăznește să visezi”, nu mai puţin de 26 de ţări s-au luptat, sâmbătă noaptea la Tel Aviv, în Israel, pentru trofeul Eurovision Song Contest 2019. Din păcate, reprezentanta României, Ester Peony, nu a urcat pe scenă deoarece nu s-a calificat în finală.

Artişti din Malta, Albania, Cehia, Germania, Rusia, Danemarca, San Marino, Republica Macedonia de Nord, Suedia, Slovenia, Cipru, Olanda, Grecia, Israel, Norvegia, Marea Britanie, Islanda, Estonia, Belarus, Azerbaidjan, Franţa, Italia, Serbia, Elveţia, Australia şi Spania au cântat despre dragoste, acceptare, integrare, dar şi ură şi bani. Au oferit momente artistice impresionante şi spectaculoase!

Dovadă că Madonna, cea mai de preţ invitată a serii, i-a numit „câştigători” pe toţi concurenţii, apreciindu-i pentru sacrificiile pe care le-au făcut pentru a ajunge pe scena Eurovision.

Înveşmântată într-o mantie neagră, cu un ochi acoperit, ca un pirat și o cunună de perle pe cap, Madonna a cântat „Like a Prayer”, melodie lansată în urmă cu 30 de ani, la finalul căreia aproape şi-a pierdut vocea şi suflul. A urmat cel mai nou single, „Future”,  lansat împreună cu rapperul Quavo. Show-ul cu accente teatrale s-a încheiat cu mesajul „Wake Up” – „Trezeşte-te”. Din păcate, prestaţia artistică a reginei pop a fost sub aşteptările publicului!

Preferinţele juriului vs. voturile pubicului

În primă instanță, au votat juriile din 41 de ţări participante la Eurovision, iar punctajul acordat de acestea a contat în proporţie de 50 la sută. Clasamentul stabilit de juriile de profesionişti a fost următorul: Suedia – 239 de puncte, Macedonia de Nord – 237 de puncte şi Olanda - 231 de puncte.
Preferinţele publicului aveau să răstoarne clasamentul. Cel mai mare punctaj acordat de public – 291 de puncte – a revenit Norvegiei, reprezentate de trioul goth KeiiNo, cu piesa „Spirit in the Sky”. La polul opus, Germania a primit zero puncte, un fapt nemaiîntâlnit.

După o luptă strânsă, cu un scor total de 492 de puncte, din care 261 acordate de public, Olanda şi-a adjudecat trofeul Eurovision. Locul secund i-a revenit Italiei, cu melodia „Soldi” - 465 de puncte, iar ultimul loc pe podium – Rusiei, cu un total de 369 de puncte.

Chiar dacă nu a concurat în marea finală, este interesant cum a votat România: juriul a dat punctajul maxim Australiei, iar publicul a preferat melodia Olandei. Mai trebuie spus că Olanda, care obține pentru a cincea oară trofeul acestui concurs muzical și va fi, în 2020, țară-gazdă pentru noua ediție Eurovision.

Citit 2727 ori Ultima modificare Luni, 27 Mai 2019 00:48

3 comentarii

 • postat de comunismul
  Sâmbătă, 01 Iunie 2019 13:02
  5.13.152.***
  a meritat asta sa castige! numai conteaza absolut nimic acum!
  0
  0
  Raportează
 • postat de Nikolas
  Luni, 20 Mai 2019 06:26
  5.13.193.***
  Încă o dovada ca publicul simte și se pricepe mai bine decât “specialiștii”!
  1
  0
  Raportează
 • postat de despre Eurovision
  Duminică, 19 Mai 2019 10:45
  86.124.202.***
  Germania a primit 0 puncte din partea publicului, un fapt nemaiintalnit! Aici se putea jongla...Cine naiba verifica acele voturi din partea publicului?!... Israelul nu uita Cel de-al II lea Razboi Mondial?Stim bine de ce...Aici nu e vorba de discriminare , de ura,ci de faptul ca poti ierta , dar nu uita.Chiar niciun punct?!...
  Ce e iar surprinzator ca la pariuri reprezentantul Olandei era cotat ca fiind primul si asa a iesit. Probabil cand se doreste ca viitoarea competitie ar trebui sa aiba loc intr-o anume tara, asa iese...E vorba de multi bani, interese, etc.Argumente in favoarea celor scrise exista: Inainte de incheierea votului, una dintre prezentatoare intreaba pe reprezentantul Olandei :"Ce ar spune daca ar fi castigator?Acesta raspunde :"Voi vedea pe moment..." In rest nimeni altcineva nu a fost intrebat dintre participanti,
  Nu contest interpretarea deosebita a acestui cantaret , ceea ce deranjeaza este faptul ca in joc sunt doar interese si multi bani...Astea-s vremurile pe care le traim!Pacat!
  0
  10
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.