Țânțarii acuză: prea puțini oameni în Galați! PAMFLET

Țânțarii acuză: prea puțini oameni în Galați! PAMFLET
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Concluzia unei organizații mondiale de existența căreia nu știam până ieri n-ar trebui să ne surprindă. Insectele din ordinul dipterelor, care par să dispună de un PR foarte bun, ne-au luat la puricat pentru a ne arăta că mai degrabă au supt politicenii sângele gălățenilor decât au făcut-o posesorii de trompă care pot fi opriți cu Autan și cu plase la geam.

Capitala lor în 2019

Nu există gălățean care să nu se fi plâns în ultimele zile de ferocitatea cu care este atacat de micile bâzâitoare cărora mediul ploios și vegetația îmbelșugată le garantează înmulțirea și, dacă ne este permis un strop de filosofie, speranța de viață. Primăria a anunțat pe diverse căi planul de distrugere a inamicului, însă pare o luptă inegală, miile de miliarde de țânțari din oraș declarând deja că niciodată n-au ocupat o zonă cu atâta responsabilitate. Capitala românească a dipterelor care se hrănesc cu sânge este în 2019 Galațiul, am fost informați printr-un comunicat remis de Organizația Mondială a Țânțarilor Non-Anofeli Fără Frontiere. „După Forza ZU, este al doilea eveniment important al anului în acest municipiu”, se spune în documentul care, altfel, este plin de înțepături la adresa politicienilor. 

Polemizare, nu polenizare

„Am descifrat și noi în presa destinată oamenilor că se duce o campanie de dezinsecție pentru a fi stârpiți, dar trebuie să se știe că șansele de a fi îndepărtați de aici sunt minime. De ce? Substanța folosită este apă chioară, expresie folosită cu precădere în Moldova, pentru că e o perioadă foarte proastă din punct de vedere financiar ca să se investească în otrăvurile care cu adevărat ne-ar putea decima. Nu ne-am propus să facem polemizare, chiar dacă – lucru mai puțin știu de umanoizi – noi suntem și importanți polenizatori, însă considerăm că fiecare trebuie să-și vadă de propriile probleme. Țânțarii sunt o problemă pentru Galați? Nu, oamenii sunt, unii dintre ei! Aveți Autan de oameni? Nu despre dezinsecție e obligatoriu să se vorbească, ci despre dezumanizarea care a făcut urbea să regreseze”, mai scrie în comunicatul Organizația Mondială a Țânțarilor Non-Anofeli.

Adrenalina care le face rău

Bâzâitoarele cu trompă sunt de părere că activitatea politică post-decembristă are facturi uriașe: „Am putea acuza doar că, la miile de miliarde de insecte la care am ajuns, n-avem ce face cu doar 300.000 de bipezi de Galați, dar vrem să ducem discuția în alt plan. Imediat după Revoluția din 1989 (n.r. – Revoluția, cu R mare, iată că țânțarii respectă evenimentul de acum trei decenii!), erați peste 300 de mii de locuitori. De ce n-ați ajuns la 400 sau chiar la 450 de mii? Nu facem din țânțar armăsar, acesta trebuia să fie trendul. Apoi, din punct de vedere calitativ, mulți sunt sub standardele noastre. Nu ne place să atentăm la sângele alcoolicilor, al celor care își joacă averea la păcănele, îi desconsiderăm pe politicieni și pe lipitorii de afișe, pe hoți și pe alți nenorociți a căror adrenalină are ceva artificial.” În finalul buletinului oficial, ni se transmite verde în față că mai mult sânge a supt clasa politică decât țânțărimea.

Anofel de fel

Pamflet în versuri

Despre cretă şi pix de Submarin Cosorescu

Haşuraţi de mârşăvie, trec aiurea alde fleoarcă,

huruie de mărunţişuri, se dau mari, da-s mulţi şi mici,

stau în cârd cu sicofanţii, cu sperjurii, cu toţi goii,

cu experţii în grătare, în hip/hap şi-n bambilici!

Mamele îi sorb cu ochii, din balcoane, din principiu,

din prostie şi-ngâmfare, îi aplaudă cu sârg,

taţii le dau bani de fleacuri şi să-şi netezească mintea,

troncănind pe gang, pe scară, şi decibelind prin târg!

Târâie trei substantive inutile înspre şcoală:

telefonul şi rucsacul şi un fel de cap uşor...

să nu se scufunde, dacă...pică bacalaureatul...

ce povară-i şcoala, nene, pentru trendul dumnealor!

Duc tot felul de inscripţii şi reclame pe tricouri

ceşti păliţi de nulitate, de dambla, de moft, de chix...

toată şcoala, toată viaţa, ceşti specialişti în fleoarcă

nu au scris măcar o cretă, nu au scris măcar un pix!!!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Avem sânge în instalație

* Dacă am fi corecți, am spune că niște țânțari din municipiu au reclamat apariția unor oameni în agora: „Nu știm exact ce sunt, i-am văzut pe trotuar, aveau niște sacoșe. Ce naiba de ființe or fi acestea? Măcar să aibă sânge în ei, doar pe asta mizăm.”

* Ne întrebăm de ce sunt atât de multe insectele cu picioare lungi și subțiri la începutul verii lui 2019? Până și „mosquitoes” și-au dat seama, după votul din 26 mai, că gălățenii au sânge în instalație.

* Căpușele n-au succes în oraș, cel puțin nu anul acesta, numărul de țânțari fiind copleșitor chiar și pentru artopodele parazite. Ele sunt vânate de diptere cu celebra replică de agățat tinerele aiurite: „Ce faci, căpușa, te scot diseară la un suc gastric?”

* Se zvonește că țânțarii din zona de sud-est a României au descoperit un chefir minunat: Autanul. Se servește direct pe client.

* Am fost cuceriți de țânțărime. Adaptate la noile vremuri, cartierele și obiectivele orașului se cheamă M-a-nțepa’ 1 și 2, lacul Căpușa, dezinsecții de Poliție, Insecția Muncii și Insecția de Stat în Construcții. Firmele-căpușă de pe lângă administrația locală și județeană funcționează indiferent de anotimp sau invazie.

Autan și Bran

Dileme. „De ce n-a câștigat PSD-ul?”

Ecourile scrutinului din 26 mai încă nu s-au stins. Primarul comunei Jorăşti şi cinci consilieri locali au fost excluşi din Partidul Național Liberal, senatorul George Stângă (foto), preşedintele judeţenei PNL, fiind nemulțumit de implicarea acestora care a dus la rezultate sub cele scontate. Stângă cere capete și din organizația municipiului Galați, afirmând că este inadmisibil ca PSD-ul să iasă pe locul doi în reședința de județ. „E posibil ca PSD-ul să nu câștige? Nu se poate așa ceva”, a tunat șeful PNL Galați, inerția fiind mare într-un oraș în care social-democrații și liberalii au dansat de multe ori la aceeași nuntă.

Stângă-mprejur

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3075 ori Ultima modificare Luni, 10 Iunie 2019 23:50

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.