Construieşte un Om de Zăpadă

Construieşte un Om de Zăpadă
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Concursul expoziţional “Build a snowman” – „Construieşte un om de zăpadă” iniţiat de cadrele didactice ale Grădiniţei „Omul de Zăpadă” din Galaţi are toate şansele să se transforme într-o competiţie naţională a preşcolarilor talentaţi * La mulţi ani, „Omule de Zăpadă”! *

Ingeniozitate remarcabilă, talent artistic înnăscut, inocenţă şi fantezie, asta au dovedit din plin copiii participanţi la prima ediţie a Concursului expoziţional „Build a snowman” – „Construieşte un om de zăpadă”.

Marea competiţie care a adunat peste 70 de exponate – mici lucrări de artă realizate de preşcolari - a marcat, vinerea trecută, sărbătoarea celor şapte ani de la înfiinţare pe care i-a împlinit Grădiniţa particulară-acreditată „Omul de zăpadă”.

Iniţiatorii concursului au fost cadrele didactice de la Grădiniţa „Omul de zăpadă”: directoarea Alina-Daniela Zorilă şi institutoarea Carmen Crăciunoiu, cu sprijinul Nicoletei Borş, preşedinta unităţii de învăţământ.

S-au întrecut în construirea oamenilor de zăpadă pe hârtie, pânză, ceramică sau plastic, nu numai învăţăceii grădiniţei gazdă, ci şi preşcolari de la Grădiniţa nr.14 din incinta Şcolii nr. 22, Grădiniţa nr.7 Cristal, Grădiniţa nr.43 şi Grădiniţa Step By Step.

Cele peste 70 de opere de artă au fost analizate, comparate, discutate şi notate de un juriu serios şi imparţial format din toţi vizitatorii expoziţiei.

Premiul I a fost adjudecat de lucrarea colectivă a preşcolarilor de la grupa pregătitoare A- Grădiniţa „Omul de Zăpadă” – Daria Buhăescu, Patricia Preda, Alina Păunovici, Maria Dumitriu, Tudor Ioniţă, Alexandru Stan, Darius Neagu, Laura Cârstea şi Vlăduţ Mănăilă.

Pictura pe pânză a Crăiţei Mănăilă a urcat pe treapta a doua a podiumului.

Premiul al III-lea a fost câştigat de un desen pe ceramică realizat de Sonia Căpitanu.

Premiul special al juriului i-a fost decernat lui David Jăşcanu, pentru cele şase lucrări realizate.

Având în vedere succesul acestei prime  ediţii, conducerea Grădiniţei „Omul de Zăpadă” şi-a propus mediatizarea Concursului „Build a Snowman” pe plan naţional şi acordarea pe viitor a unei burse de şcolarizare realizatorului lucrării desemnate câştigătoare.

O idee excelentă care merită să fie încurajată!

Citit 1132 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.