Evaluaţi acest articol
(2 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

În timpul unei partide de sex se consumă de aproape 15 ori mai puţine calorii decât se ştia până acum, potrivit unui studiu dat publicităţii în urmă cu mai mulţi ani. Cantitatea de energie „arsă“ făcând sex nu este mai mare decât cea consumată în timpul unei plimbări.

Singurul studiu de până acum care a măsurat în mod ştiinţific numărul de calorii „arse“ în timpul unei partide de sex infirmă ceea ce se ştia până în urmă cu doar câţiva ani. O partidă de sex nu poate ţine loc de sport, pentru că nu consumă decât 21 de calorii, se arată în cercetarea apărută în „New England Journal of Medicine“ şi citată de publicaţia „The Globe and Mail“.

David Allison, autorul studiului şi biostatistician în cadrul Universităţii din Alabama, SUA, a calculat că o partidă de sex durează, în medie, doar şase minute. În acest interval de timp sunt „arse“ la fel de puţine calorii precum în timpul unei plimbări. Cercetătorul este de părere că mituri precum cel legat de sex şi de calorii au contribuit, cel puţin parţial, la originea „epidemiei“ de obezitate care afectează în prezent lumea modernă. Prin intermediul aceluiaşi studiu, David Allison a demontat alte câteva mituri legate de greutate. Astfel, se pare că obiceiul de a sări peste micul dejun nu duce la o creştere ponderală, aşa cum se credea. Două studii care au urmărit această legătură nu au identificat niciun efect asupra greutăţii corporale.

Citit 1089 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 22:07

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro