Sexul ”arde” mult mai puține calorii decât se credea

Sexul ”arde” mult mai puține calorii decât se credea
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În timpul unei partide de sex se consumă de aproape 15 ori mai puţine calorii decât se ştia până acum, potrivit unui studiu dat publicităţii în urmă cu mai mulţi ani. Cantitatea de energie „arsă“ făcând sex nu este mai mare decât cea consumată în timpul unei plimbări.

Singurul studiu de până acum care a măsurat în mod ştiinţific numărul de calorii „arse“ în timpul unei partide de sex infirmă ceea ce se ştia până în urmă cu doar câţiva ani. O partidă de sex nu poate ţine loc de sport, pentru că nu consumă decât 21 de calorii, se arată în cercetarea apărută în „New England Journal of Medicine“ şi citată de publicaţia „The Globe and Mail“.

David Allison, autorul studiului şi biostatistician în cadrul Universităţii din Alabama, SUA, a calculat că o partidă de sex durează, în medie, doar şase minute. În acest interval de timp sunt „arse“ la fel de puţine calorii precum în timpul unei plimbări. Cercetătorul este de părere că mituri precum cel legat de sex şi de calorii au contribuit, cel puţin parţial, la originea „epidemiei“ de obezitate care afectează în prezent lumea modernă. Prin intermediul aceluiaşi studiu, David Allison a demontat alte câteva mituri legate de greutate. Astfel, se pare că obiceiul de a sări peste micul dejun nu duce la o creştere ponderală, aşa cum se credea. Două studii care au urmărit această legătură nu au identificat niciun efect asupra greutăţii corporale.

Citit 1720 ori Ultima modificare Marți, 29 Octombrie 2019 22:07

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.