”Regatul de gheaţă” va topi inimile spectatorilor

”Regatul de gheaţă” va topi inimile spectatorilor
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

„Regatul de gheaţă” are lansarea pe marile ecrane din România pe 22 noiembrie 2019. Continuara producţiei din 2013, „Frozen II” este admirat pentru muzică şi pentru sentimentalismul său, criticii de film fiind pur şi simplu fascinaţi de nouă film, scrie cinemagia.ro.

"Frozen" a devenit pentru generaţia celor născuţi după 1995 ceea ce "Regele Leu" a fost pentru generaţia milenială: un serial de desene animate care le-a definit copilăria, dar care a şi adus miliarde pentru Disney, notează "The Wrap". Dar oare "Frozen II", în regia lui Chris Buck şi a noii coordonatoare de la Disney Animation, Jennifer Lee, va menţine acest standard? Răspunsul pare să fie cel aşteptat.

Din 43 de recenzii de pe agregatorul de opinii despre filme rottentomatoes.com, "Frozen II" are deja un scor de 81 la sută. Consensul pare să fie că „povestea filmului nu este atât de coerentă sau de puternică precum în primul "Frozen2, şi nici nu există un cântec precum "Let It Go" undeva în decursul filmului. Totuşi, o latură vizuală incredibilă şi un nucleu emoţional puternic - legătura între Elsa şi Anna – recomandă filmul”.

Concluzii despre film

„Frozen II este un film esenţialmente straniu”, scrie The Beat. „În primul rând, tinând cont de aşteptările publicului, are unele teme cu greutate, dificile, ţinând cont că este un film Disney. Apoi, structura şi ritmul filmului nu urmăresc tipicul tradiţional la care ne-am aştepta. În anumite momente este revigorant, dar în altele este nepotrivit...”

Alonso Duralde de la "TheWrap" nu considera că o continuare la "Frozen" ar fi fost necesară, însă vede totuşi câteva experimente interesante în animaţie şi în subiect. „Implicaţiile greşelilor din trecut ale lui Arendelle vin să bântuie regatul şi ar putea duce la unele discuţii interesante părinţi-copii despre istorie, politică, şi greşeli ale conducătorilor”, scrie criticul.

Phillip de Semiyen, de la "Time Out", notează: „Dacă Frozen era despre cum trebuie să accepţi ceea ce eşti, continuarea este despre transformare. Oferă sequel-ul dovezi în plus pentru cei care au considerat melodia ”Let It Go” ca un imn al maturizării Elsei? Din păcate, nu. Deşi filmul oferă un teren fertil pentru ideile de emancipare şi manifestare a identităţii feminine. Elsa poate fi un model, însă nu unul săpat în piatră, şi e un lucru bun că a revenit”.

Kate Erbland, de la "Indiewire", scrie: „Frozen s-o fi terminat aşa cum trebuie, însă sequel-ul semnat de Lee şi Buck demonstrează că o continuare era necesară. Îndrăgim personajele şi temele din Frozen şi, dorind să le vedem continuate în "Frozen 2", e firesc să vedem şi altceva decât "au trăit fericiţi până la adânci bătrâneţi". Mutând în primul plan tensiunea dintre latura tradiţională şi elemente narative curajoase, "Frozen 2" este unul din filmele cu viziune ale lui Disney, accentuate de o animaţie reuşită şi de noi melodii”.

Un "fulger într-o sticlă"

Mike Ryan, de la UPROXX, scrie că „Primul Frozen a fost un „fulger într-o sticlă” greu de surprins exact, un fenomen, irepetabil. Ceea ce este inteligent la "Frozen II" este că, în loc să încerce să replice gloria trecutului, încearcă să fie interesant şi, atunci când faci o continuare la un film devenit fenomen cultural, a fi "interesant" ceva deopotrivă rar şi foarte dezirabil”.

Nicholas Barber, de la "BBC", e de părere că: „Din punct de vedere narativ, "Frozen II" este un amalgam, o avalanşă de idei formate pe jumătate care ar fi fost mai potrivite unui spin-off sau unui joc video. Totuşi, dincolo de stratul gros de concepte şi sub-ploturi încâlcite, există o dezvăluire pe care spectatorii isteţi o anticipează din primele minute. Vă aduceţi aminte cum am crezut cu toţii, greşit, că Prinţul Hans ar fi eroul din "Frozen"? Twisturile din "Frozen II" sunt stângace, prin comparaţie”.

Citit 1831 ori Ultima modificare Miercuri, 20 Noiembrie 2019 13:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.