Prefectul va fi ales de Loteria Română. PAMFLET

Prefectul va fi ales de Loteria Română. PAMFLET
După 6/49 și Joker, ne dă și reprezentantul Guvernului. Loteria Română pregătește un anunț important pentru contribuabilii județului Galați. Cin’ să fie, cin’ să fie?
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

La așa ceva nu se aștepta nimeni: un câștigător al potului cel mare la jocul 6 din 49 ar putea deveni persoana numărul 1 a județului Galați. Bilele ar putea decide și altceva, căci poate n-ați prins ideea. Noul prefect va fi decis de Compania Națională care deține monopolul privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc.

Otrocol poate chefui

Situația ar fi putut scăpa de sub control, județul Galați fiind unul dintre puținele rămase fără prefect nou de la instalarea Guvernului Orban. "Viața liberă" a prezentat săptămâna trecută o listă cu mai multe variante de reprezentant al Executivului în teritoriu, dar se pare că niciuna nu este agreată. De cine? Am întrebat și-n stânga, și-n dreapta, însă nici oamenii din Partidul Național Liberal nu știu să răspundă, probabil că serviciile au alte opțiuni și se codesc să le facă publice. Prima certitudine este plecarea la pensie a actualului prefect Dorin Otrocol, care va avea ocazia de a închina un pahar. Nu-l dă nimeni afară, își atârnă el stiloul de înalt funcționar public în cui. Să-i fie de bine!

Extragerea, în Piața Energiei?

Dar există o soluție-unicat pentru fostul Covurlui, una la care nici măcar social-democrații nu s-ar fi gândit. Noul prefect al Galațiului nu va fi un brăilean, așa cum s-ar grăbi unii să pună paie pe foc, ci va fi jucat la loto. Adică, va fi stabilit de Loteria Română, argumentele fiind pare-se neașteptat de puternice. "În acest județ, în ultimul an și ceva, dacă am calculat cum trebuie, au existat doi câștigători la loterie, indivizi care au luat potul cel mare, de câteva milioane de euro, așadar ni se pare corect, ca să nu se supere lumea, ca numele celui care va fi în strânsă legătură cu premierul să fie desemnat de Loteria Română, eventual la agenția din Piața Energiei, care a oferit patru bilete câștigătoare de-a lungul vremii", scrie într-un comunicat redactat de... Probabil, de către serviciile secrete, nu cunoaștem amănunte.

E văzut cu șanse și la Primărie

SRI-ul sau cine își permite să schimbe regulile democratice din Galați ar trebui să evite dirijarea bilelor către un anume candidat, mai ales că pe surse circulă informația conform căreia înșiși cetățenii care au pus mâna pe potul cel mare ar avea șanse incredibile de a deveni prefect. "Au luat milioane de euro? Așadar, credem că nu vor fi tentați să comită acte de corupție, au devenit imuni la tentații, și-au asigurat traiul pentru sute de ani, deci ar putea candida și la fotoliul de primar al municipiului reședință de județ, în vara anului viitor", ne-a șoptit o persoană cu ochii negri. Era noapte, așadar nu putem paria că la lumina zilei nu s-ar fi deschis câtuși de puțin. Ochii, firește. Ne-am fi așteptat să ne spună și ce numere vor ieși la Joker săptămâna viitoare.

Bilele mereu învinge

Pamflet în versuri

MANIPULARE şi POPULARITATE de Submarin Cosorescu

De ce zbieri la sculă, fufo, urâţenio cu glugă?

crezi că te avantajează cura cu decibelime?

crezi că eşti persuasivă, dacă hurui ca batoza?

te consideri tare, mare, amplă printre sinonime?

Moaie gura, opulento! pune-ţi frână pe vocală!

crezi că eşti interesantă, dacă ţipi la digitale?

eşti, în fapt, o populară, dar te dai nepreţuită!

eşti pupila populimii cu prinţipuri haimanale!

Tu fărâmi integritatea cu glăsciorul tău de ţaţă

educată-n dosul şcolii, iar motorul face pană

de atâta dârdâială în laringele tău harnic

mai dihai ca o trompetă blestemată, lighioană!

Te atingi suav în golul pus pe bază scapulară

şi te crezi o admirată, vrei să ţi se dea dreptate,

crezi că eşti manipulantă, bună de manipulare! -

ce mai grohăire-n clanţă! ce mai popularitate!

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Hei, nu vă băgați la licitații!

* Să nu ne bucurăm dacă noul prefect al județului Galați va ieși cu numai patru numere câștigătoare. Ori avem bingo cu adevărat, ori vom ieși în stradă ca să protestăm. Acest mesaj este atât de subtil încât s-ar putea gripa mașinăria Loteriei Române.

* Ar surprinde pe cineva dacă următorul reprezentant al Guvernului în teritoriu s-ar lăuda că pusese doar un bilet de numai 6 sau 7 lei? Nicidecum. Mai mulți oameni politici au venit cu hainele de pe ei într-o funcție publică, apoi nu s-au mai dat duși de acolo.

* O mare problemă ar fi încă nepovestită, iar responsabilii de la Compania Națională care deține monopolul privind organizarea și exploatarea jocurilor de noroc trebuie puși în gardă: orice se poate stabili prin suflarea mingilor de plastic (sau din ce or fi fabricate acele bile numerotate), nu și câștigătorii licitațiilor pentru diverse lucrări sau servicii publice. Glumim, facem înțepături, dar nu ne batem joc.

* Traseele și orele la care ajung autobuzele în stație n-au fost stabilite la loterie? Nu se poate să fie altceva, măcar la pariuri și tot a depins de un factor de risc. Hazard, cum îi spun reprezentanții păcănelelor. De fapt, rectificăm, la păcănele au fost decise momentele în care autobuzele care n-au luat încă foc să ajungă la destinație.

Păcănelu Ploieșteanu

L-a prins radarul pe Iohannis

Klaus Iohannis, prezent săptămâna trecută la Galați pentru a se întâlni cu simpatizanții din regiune, a declarat că mașina care l-a adus în sudul Moldovei a făcut de la București trei ore și jumătate. Avem o veste pentru candidatul Partidului Național Liberal: boss, vezi că vei primi prin poștă cel puțin două amenzi! Ca să faci trei ore și jumătate din Capitală până la intrarea în municipiul Galați ai nevoie de o accelerare haotică, de mers cu 70-80 de kilometri la oră prin localitate... D-astea, șoferisme, dialoguri prin stație. Drumuri bune, colegu! Înțelegi?

Santa Klaus

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 3115 ori Ultima modificare Marți, 26 Noiembrie 2019 14:46

Mai multe din această categorie: