Bombă! Candidează și Ciumacenco la Primăria Galaţi - Pamflet

Bombă! Candidează și Ciumacenco la Primăria Galaţi - Pamflet
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Fostul primar care a câștigat campionatul de fotbal cu echipa Oțelul și unul dintre parlamentarii gălățeni ai lui Băsescu au aruncat deja buzduganul mirosind a piftie pentru alegerile din 7 iunie. Țineți-vă bine: de la Cluj se anunță cu chef de competiție un candidat de cursă lungă, ex-viceprimar în epoca Dumitru Nicolae.  

Ca la taxe și impozite

2020 chiar este un an atipic: pe lângă nenorocirile care i-au marcat primele zile, se arată și altele, România programându-și în anul Șobolanului Metalic, conform zodiacului chinezesc, alegeri locale și parlamentare. Aidoma gălățenilor care s-au îmbulzit imediat după Sfântul Ion ca să-și plătească taxele și impozitele, reducerea fiind de numai zece procente, pretendenții la fotoliul de primar al municipiului de la Dunăre au furat startul: unii deja și-au anunțat candidaturi care pe contribuabili îi lasă rece. Și din cauza temperaturilor, dar și pentru că nu mai au bani nici pentru a traversa în centru (folclorul a consacrat altă expresie, însă nu putem coborî atât de mult nivelul), așa cum se întâmplă mereu după sărbătorile de iarnă. 

În ianuarie nu se face politică

Marius Stan și Cătălin Cristache sunt primii pioni de pe tabla de șah pe care se va da bătălia pentru administrația gălățeană: fostul președinte de club, trimis acum în șomaj și de Petrolul Ploiești (motivul pare să fie tocmai reintrarea lui Stan în politică), și parlamentarul din formațiunea politică a lui Băsescu au ieșit totuși pe piață cu promisiuni mirosind a sarmale, piftie și a salată de boeuf. Românul, și în special gălățeanul, refuză să facă politică în perioada cea mai depresivă a anului. După ce ai rămas fără Crăciun și Revelion și aștepți cu înfrigurare leafa sau pensia, de ce te-ar interesa cine și de ce își dorește să ajungă edil-șef cu carte de muncă? Alegătorul de Țiglina, piesă rară de muzeu, a ajuns la maturitate: el merge la vot condus exclusiv de instinct, nu se lasă manipulat. 

„Ardelenii au dantura sănătoasă”

Primarul în exercițiu, Ionuț Pucheanu, foarte surprins de lansarea prematură în cursă a lui Stan și Cristache, a rămas efectiv cu gura căscată la auzul veștii că și numele lui Nicușor Ciumacenco, ex-viceprimar și candidat etern la fotoliul de moț al administrației, se va afla pe buletinul de vot din 7 iunie 2020. Ciumi, așa cum îi spun atât prietenii, cât și adversarii, s-a mutat de mai bine de doi ani la Cluj-Napoca pentru a profesa ca medic stomatolog. „Nu sunt mulțumit, ardelenii au dantura perfect sănătoasă și nici nu merge să lucrezi ca la Primărie, adică le pui plombe care sar după trei luni de zile, ca să ai apoi iarăși încărcare: licitație, alți bani și altă distracție. M-am hotărât, candidez și eu!”, ne-a declarat cel care a pierdut de pe locul secund alegerile din 2012 și 2016. Rămâneți aproape, se anunță meciuri tari!

Scrutina Turner 

Alte știri despre candidații la Primărie

* Nicio vorbuliță despre Eugen Durbacă? Se aude că-și va lansa candidatura pe 14 februarie, ca să-și arate încă o dată dragostea care-l leagă de municipiu. La câte garaje au fost ridicate în mandatele sale, un slogan probabil ar fi „Cimentuiesc iubirea de urbanism.” 

* Actualul viceprimar Picu Apostol Roman va candida și în iunie 2020 pentru a atinge piscul municipalității, chiar dacă Durbacă, fostul său mentor, nu va rata nici acest scrutin. N-ar fi pentru prima dată în viață când și-ar păcăli maestrul.

* Nu se știe încă din partea cărui partid va intra Ciumacenco în febra alegerilor. PNL-ul pare să aibă mai multe variante de candidat, PSD-ul e dat, alianța USR-PLUS caută fețe noi, PNȚCD nu mai există, PDL-ul nici atât, iar o reintrare în arenă ca independent e nepermis de scumpă. 

* Onuț Atanasiu, favoritul liberalilor pentru statutul de candidat, are emoții serioase. Ciumacenco a mai pierdut alegeri ca vârf de lance al PNL-ului, de ce se încerce partidul istoric o altă pălărie?

* Nici Pucheanu nu e liniștit: la câte candidaturi de dreapta au apărut din senin, nu știe dacă va bea direct din sticlă sau își va turna șampanie în pahar.

La Votu’ Calului

Transurb vrea autobuze goale

Răspunsul conducerii societății de transport, în urma multiplelor sesizări ale cititorilor Vieții libere, nu poate fi luat în serios: Dacă un călător nu compostează biletul, doar el este vinovat, nu și ceilalți pasageri. Or șeful Transurb a călcat în păcatul de a generaliza. Pe surse, am aflat că fosta regie autonomă are un mare obiectiv pentru anul în curs: să circule cu autobuzele (foto) cât mai goale, de aceea nu se respectă orarul, graficele greșite din stații făcând parte din plan. Un autobuz fără călători va fi mereu un autobuz mai curat. Așa da.

Aut-Obuz

Galațiul în imagini

SPOVEDANIE (istoriografie de neam)

sunt un jegos, păli-m-ar brânca –

umblu cu râtul prin rahat !!!

Dar ce zic eu? – ardă -m-ar focul! –  

până şi porcu-i mai curat,

mult mai curat decât mi-i neamul

meu de parşivi şi puturoşi,

de secături behăitoare,

de strâmbi cu benghi, fastidioşi !!!

 

sunt zămislit printre etaje,

crescut de-o tâmpă şi de-un tâmp,

miros a prost până la moarte,

port cuţitoaie în carâmb,

sunt democrat fără de lege:

sfânt al terorii, zeu barbar,

vierme de stârv, păduchi de frunte,

pui de limbric majoritar !!!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 7015 ori Ultima modificare Marți, 14 Ianuarie 2020 16:19

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.