S-a stins din viață Kirk Douglas

S-a stins din viață Kirk Douglas

Insider
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
1 comentariu

Kirk Douglas - unul dintre cei mai reprezentativi actori ai epocii de aur de la Hollywood - s-a stins din viață, miercuri, 6 februarie 2020, la vârsta de 103 ani. Anunțul a făcut făcut de către fiul său, Michael Douglas, printr-o declarație publicată de revista People, preluată de Reuters.

Kirk Douglas s-a născut pe 9 decembrie 1916, cu numele Issur Danielovich, în Amsterdam, New York.

Kirk Douglas este tatăl actorului Michael Douglas și a lăsat în urmă o carieră de mai bine de șase decenii, în care a jucat în peste 90 de filme. Kirk Douglas a fost nominalizat de trei ori la premiile Oscar, dar până la urmă, a primit această distincție în format onorific, pentru 50 de ani de activitate în domeniul cinematografiei, în 1996. A mai fost nominalizat în 1949 pentru Champion, în 1952 pentru The Bad and the Beautiful și în 1956 pentru Lust for Life. Când Michael Douglas a primit o stea pe Hollywood Boulevard, i-a dedicat-o tatălui său. Unul dintre rolurile sale iconice va rămâne cel al lui Spartacus, în filmul cu același nume regizat de Stanley Kubrick.

Ultima dată a fost văzut în public în aprilie 2019 [ALTE DETALII]

Citit 1188 ori Ultima modificare Vineri, 07 Februarie 2020 01:04

1 comentariu

  • postat de PROF.DR.MIHAI MORARU Sâmbătă, 08 Februarie 2020 17:46 188.24.239.*** Link la comentariu
    0
    2

    Un actor cum toti ne-am mai dori sa avem si astazi,o emblema luminoasa a EPOCII DE AUR A FILMULUI ,naturaletea interpretarii,inteligenta,spontaneitatea,acea carisma unica ,parfumul virilitatii sale innobilate de farmecul nobletei si puritatii ,cateva atuuri ale unui actor cu adevarat legendar!!!IN AMINTIREA SA ,eu,un oarecare cinefil am accesat pe comoara numita youtube cateva filme ale marelui actor!!!PACAT ca un astfel de actor nu a luat PREMIUL OSCAR NICIODATA,dovada dureroasa ca si marele premii in lumea filmului se dau dupa alte criterii,in afara celor tinand de exigentele artei!!!R.I.P. MAESTRE,UN ANONIM DIN ROMANIA va aduce un sincer ,modest si cinstit omagiu!!!

    Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.