Pamflet. Candidatul PNL, luat din ”Pagini Aurii”

Pamflet. Candidatul PNL, luat din ”Pagini Aurii”
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Nu poți să intri în bătălia pentru fotoliul de edil-șef al municipiului cu un candidat cunoscut de măcar 5 la sută dintre concitadini. Este teza de care vor ține cont în acest an liberalii de la Dunăre, dacă tot se vorbește de non-combatul cu social-democrații lui. Ce rămâne de făcut? Alesul pentru Primărie trebuie luat de la Mica Publicitate sau din ghidul pomenit în titlu. 

Schimb de tricouri și atât

Liberalii gălățeni nu mai înțeleg nimic după ce opinia publică pare să fie chinuită de o singură grijă în utimele săptămâni, și anume blatul dintre cele mai puternice partide din România. De ce ar trebui să mai desemnăm un candidat la Primăria municipiului Galați? Iată o întrebare de care senatorul George Stângă și colegii săi de la Dunăre nu scapă, deși este clar că ei ar avea alte lucruri pe cap. Iată-le! Ce posturi se pot ocupa pe la București, atât pe listele pentru Parlament, cât și pe la ministere, de la secretar de stat în jos, apoi pe plan local, pe la consilii, pe la alte instituții controlate politic etc. Așadar, meciul este vândut și e împotriva firii să mai aștepți până la finalul celor 90 de minute. Mai și miroși a transpirație. Cel mai bine e să faci încă de pe acum schimb de tricouri, apoi Dumnezeu cu mila 80.

„L-am numi cu o seară înainte de scrutin”

Gura lumii toacă întârzierea inexplicabilă a filialei locale a PNL-ului. Pe cine va arunca în lupta anti-Pucheanu? Prin urmare, oamenii cu săgeata albastră pe steag caută să tragă cât mai mult de timp: înțelegerea de la centru se respectă, nu mișcă nimeni în front. „La cea mai recentă ședință de partid s-a propus să numim candidatul la Primărie prin luna iunie, eventual cu o seară înainte de alegeri, ca să nu avem absolut nicio șansă de a-l deranja pe reprezentantul PSD-ului, dar nu știm dacă se poate. Mai citim legile, mai vedem”, ne-a povestit un consilier local al liberalilor gălățeni. Se tem urmașii brătienilor să arunce în campanie și unul dintre cvasianonimii pomeniți în ultimele luni?

Vor rupe câteva pagini

Se pare că soluția ar fi fost scoasă din joben de o doamnă din partidul istoric: e ceva elegant care nu trebuie să bată la ochi. Ca să nu fie discuții, în eventualitatea mai degrabă improbabilă ca PNL-istul desemnat să se ia la trântă cu Pucheanu să aibă și succes, acesta va fi stabilit la întâmplare. Publicația „Pagini Aurii” va fi luată la răsfoit, fără literele A și B, ca să fie evitați Onuț Atanasiu și Silviu Bacalum, considerați candidați cu șanse pe lângă cineva care nu are nicio treabă cu politica. De asemenea, foile cu litera P vor fi rupte și mototolite. Varianta Petrișor Potec pică, e cunoscut de măcar 5 la sută dintre concitadini, și nu se știe cum ar ieși în cale „bomba” Ionuț Pucheanu. Și-așa s-a scandalizat România cu trecerea lui Chirica de la Iași în echipa lui Iohannis și Orban.

Candidatura-Vura

Pesedizare sau penelism

* Și-ar fi dorit un sediu nou conducătorii locali ai partidului aflat între guvernare și anticipate, dar nu se știe cât de tare i-ar putea supăra pe social-democrați cu o asemenea cerere. De fapt, lucrurile s-ar putea rezolva în toamnă, după alegeri. 

* PNL Galați n-a mai avut niciodată o înțelegere cu PSD-ul. De ce nu râdeți, nu e bună gluma? Ne pare rău, a trecut de corectură, înseamnă că nici colegii din acest departament nu și-au verificat în ultima vreme simțul umorului.

* Mare dilemă care ne va bântui în următorul mandat al Consiliului Local: se vor „pesedi” și mai mult peneliștii gălățeni, ca să ajungă la un consens cu primarul localității, sau se va „peneliza” corespunzător edilul-șef? Cu alte cuvinte, în 2024, pe cine va avea Pucheanu contracandidat de la PSD?

* Ca să pară jocul pe bune până la alegeri, câțiva lideri locali ai PNL vor parca neregulamentar. Administrația PSD a urbei îi va amenda, eventual le va ridica bolizii de pe trotuar și conturile se vor regla în vară.

* Poate abia acum înțelegeți drama prin care trec membrii ALDE, mai ales cei din Galați: ar vrea să pară liberali, îi ajută legitimația, dar în adâncul sufletului sunt pesediști.

Mortal Non-Kombat

Pakistanezii se cred „Mariusstanezi”

Cei o sută de muncitori din Pakistan care au întrerupt lucrul zilele trecute în Galați, nemulțumiți de salarii, au ajuns la noi ca să se angajeze în aparatul bugetar. Ne-a declarat-o Indish Punjabi, lider de sindicat: „Știm cine conduce combinatul la voi, un vecin din India, dar cel mai mult ne bucură că va câștiga alegerile unul de-ai noștri, Marius Stan. După nume, este de la noi, din Pakistan. Așa că vrem să muncim la stat, la statul lui Stan.” 

Afganistan Pățitu’

Galațiul în imagini

Alde UAU (enzime şi fermenţi) de Submarin Cosorescu

se duc la şcoală – cică din dragoste şi dor –

se strâng într-o clipită şi se-nmulţesc uşor:

rebeli fără hotare, enzime şi fermenţi,

nu au bun-simţ în devle şi nici o carte-n genţi !!!

 

fac valmă, fac mizerii, ca nesimţiţii stau

şi râgâie-n tramvaie...şi toţi clamează "UAU" –

ea? – zici că e trompetă...el? – zici că e ţambal –

te dai cu semnul crucii când vezi ce hal, halal !!!

 

cică se duc la şcoala de şmecheri insolenţi,

învaţă să se facă petenţi şi repetenţi,

rebuturi, schimnici, resturi, cumpliţi şi nătărăi –

enzimele-s virgine, fermenţii sunt flăcăi !!!

 

habar nu au ce-nseamnă cerneală, tibişir,

lectură – toţi visează somn lung, huzur, tractir –

le dau babacii (mamy şi taty) tot ce (n)-au

aceşti compuşi organici şi mândri: alde „UAU” !!!

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2879 ori Ultima modificare Duminică, 23 Februarie 2020 18:22

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.