Pamflet. PSD-iștii gălățeni, buimăciți de știrea săptămânii. Care ”Pintea” a fost în arest?

Pamflet. PSD-iștii gălățeni, buimăciți de știrea săptămânii. Care ”Pintea” a fost în arest?
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

S-au speriat de moarte social-democrații din sediul de la Romarta la auzul veștii că Direcția Națională Anticorupție pune în pericol libertatea politicianului Pintea. Unii nici nu auziseră de Sorina de la Baia Mare, ei erau convinși că un gălățean, după numele său de colaborator cu Securitatea, are probleme cu legea.

De aici a plecat păcăleala

Se fac de multe ori confuzii de nume. Un Popescu poate să treacă drept Petrescu, Ionescu sună ca Iliescu, dacă nu beneficiezi de cea mai bună conexiune telefonică, și lista poate continua la infinit. Totuși, când în spațiul public apare substantivul propriu Pintea, mulți dintre români ridică o sprânceană. Nu trebuie să fii neapărat un pasionat de istorie sau de politica ultimilor ani, doamna Sorina Pintea, fost ministru al Sănătății, nefiind nici măcar al doilea Pintea pentru mulți dintre cei cu drept de vot. Trimisă în arest preventiv și ulterior eliberată, social-democrata de la Baia Mare i-a păcălit indirect pe mulți dintre colegii de partid din filiala de Galați. 

Se întrebau cu ce a fost prins

Exclamația „Pintea, la DNA!”, trasă în plin la sediul de la Romarta, a picat ca o ghilotină. Liniile a doua și a treia din formațiunea cu trandafiri, printre ei fiind mulți lipitori de afișe, au amuțit, unii au și leșinat. „Care ești, mă, ce mizerie de zvon este ăsta, de unde știi?”, au reacționat mai-marii din PSD-ul local, printre ei numărându-se și deputatul Nicolae Bacalbașa, revenit acasă pentru zilele săptămânale de lucru în teritoriu. „Cu ce naiba l-au prins?”, a sunat o altă întrebare, moment în care l-au sâsâit mulți dintre camarazi: „Termină cu prostia asta, n-ar avea cu ce!” Șpagă, a luat comision baban, a venit răspunsul printre dinți și, ca la un semn, toată lumea a început să bombănească. „Eh, merită, dacă a făcut una ca asta! Ia uite pentru cine sufeream noi, măcar de-ar fi zis ceva...”

Paznicul le-a deschis mințile

Misterul s-a ridicat după ce paznicul sediului a pus mâna pe telecomandă pentru a deschide plasma din sala de ședințe. „Haide, bre, îți arde de televizor acuma?”, l-a luat la rost un alt deputat aflat în acea zi în oraș, Mitică Mărgărit, zis și Tinder. A fost, însă, momentul în care PSD Galați a aflat că Sorina Pintea a ajuns pe mâna procurorilor, și nu Florin Pâslaru-„Pintea”, fosta mână dreaptă a lui Livu Dragnea, actualmente consilierul președintelui interimar al partidului, Marcel Ciolacu. De aproape unsprezece ani, Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii, „pe baza documentelor, a stabilit identitatea informatorului cu nume conspirativ «Pintea» în persoana numitului Pâslaru Florin”. Rămâne de stabilit dacă cel care a aruncat-o a vrut să facă o glumă sau atât a putut.

DNA Budeanu 

Chestiuni nespuse despre „confuzia Pintea”

* Se aude că Florin Pâslaru, fost parlamentar și unul dintre cei mai rutinați politicieni gălățeni, n-ar fi gustat gluma colegilor. Dar nici Pintea de la Dunăre nu pare să fi pus la suflet. Reiese clar din mesajul pe care i l-a trimis filialei: „Dar, ce, suma aia cu care a fost prinsă doamna Sorina e șpagă?”

* Nu înțelegem de ce Sorina Pintea de la Maramureș ne-a alterat gluma: putea să rămână încă 30 de zile în arestul Poliției, iar textul acesta ar fi fost și mai ofertant.

* E lesne de înțeles că postul de televiziune deținut de Pâslaru, TV Galați, n-a difuzat nicio știre despre pățania fostului ministru Pintea. Poate și pentru că patronul canalului și-a dorit mereu să ajungă ministru. 

* Fostul deputat gălățean rămâne un tip foarte influent, așadar poanta cu Pintea nu i-o putea livra un coleg de partid care tânjește după un nou mandat, fie cel de primar, consilier local, județean sau parlamentar. Nu știi în ce dispoziție îl nimerești și, foarte important, nu se știe nici când se vor închide listele.

* Breaking news: fostul consilier al lui Dragnea va merge la Evidența Populației pentru a-și schimba numele în Florin Pintea. Așadar, va candida.

Pintea cea de pe urmă

Angajații Primăriei, trimiși acasă

Guvernul României a decis ieri suspendarea activităților la care participă peste o mie de persoane, fie că este vorba de acțiuni publice sau private. Știrea vine ca untul pe pâine pentru mulți dintre angajații Primăriei Galați (foto): începând de astăzi vor rămâne acasă, cel puțin până la sfârșitul lunii, așa cum a decis Ministerul Afacerilor Interne. Nu poate nimeni să precizeze numărul real al salariaților municipalității, dar la cât de umflată este schema, sigur sare de mia evocată de guvernanți. Fi-r-ai să fii de coronavirus!

Virus Captivus

NESIMŢIŢILOR MEI de Submarin Cosorescu

vreau să fiu nesimţit, ştiu să fiu nesimţit

fiindcă de la naştere m-au învăţat dragii mei –

ce satisfacţie mă inundă când scuip,

grohăi în public şi mă dau momârlan la femei !!!

 

nu-i nimeni ca mine, sunt cel mai important,

sunt stăpân pe neruşinare, sunt specialist,

sunt doctor în şleahta mea imbecilă

şi dau ştire în tot cartierul: „behăi, deci exist” !!!

 

nevasta mea-i la fel: scutură totul pe fereastră,

eu azvârl chiştoace numai la întâmplare,

bocănesc, trăncănesc, dărâm şi sfărâm –

este dreptul nostru de hahalere nimicitoare !!!

 

ne trebuie un sediu şi un steag al nesimţiţilor,

un statut, un lider naţional, un imn – ehehei,

ce frumos am să-l dedic şi am să-l cânt

acelor care m-au instruit, adică părinţilor mei !!!

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2586 ori Ultima modificare Marți, 10 Martie 2020 19:42

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.