Termen prelungit de înscriere la Concursul Internațional ”George Enescu”

Termen prelungit de înscriere la Concursul Internațional ”George Enescu”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În condițiile crizei generate de pandemia COVID-19, Concursul Internațional "George Enescu" își prelungește termenul pentru înscrierea candidaților până la 1 mai, organizatorii sperând ca evenimentul, programat în septembrie 2020, să se poată desfăşura.

În funcţie de evoluţia situaţiei, aceștia vor stabili dacă sunt necesare modificări operative legate de gestionarea evenimentului, în caz de forţă majoră, urmând să returneze integral taxa tuturor celor înscrişi, inclusiv celor care nu au trecut de etapa de preselecţie.

"Înțelegem cât este de complicată și de dificilă situația cu care ne confruntăm, dar vrem să transmitem un mesaj de încurajare atât artiștilor, cât și publicului larg. Nu putem să ne oprim din a face ceea ce ne place, ceea ce ne reprezintă, ci trebuie să găsim alternative pentru a continua să fim cine suntem, chiar și în condițiile în care luptăm cu o pandemie. Așadar, invităm artiștii din întreaga lume să se înscrie la concurs", a declarat Mihai Constantinescu, directorul executiv al ARTEXIM.

Concursul "George Enescu" funcționează ca o platformă internațională de lansare pentru viitorii muzicieni de marcă ai lumii și de promovare a compozițiilor marelui muzician român în rândul noii generații de artiști din toată lumea, fiind o completare firească a Festivalului "George Enescu". Concursul din acest ar trebui să aibă loc între 29 august și 20 septembrie 2020 și are patru secțiuni - vioară, violoncel, pian și compoziție. Ediția din acest an are programate 19 concerte și recitaluri deschise publicului.

Citit 1621 ori Ultima modificare Sâmbătă, 28 Martie 2020 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.