Demonstraţie de curăţat natura la amenajarea piscicolă Maţa-Rădeanu

Demonstraţie de curăţat natura la amenajarea piscicolă Maţa-Rădeanu
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Voluntari şi pescari şi-au dat mâna în proiectul „Let’s do it, România!” *

Ieri, voluntari ai proiectului „Let’s do it, România” şi pescari de la amenajarea piscicolă Maţa Rădeanu au făcut o demonstraţie de ce sunt în stare la capitolul curăţenie. La primele ore ale dimineţii, gălăţenii dornici de a-i reda naturii frumuseţea s-au înarmat cu mănuşi şi saci şi au pornit pe unul dintre digurile din interiorul Amenajării piscicole din localitatea Vădeni.

„Prin acţiunea noastră dorim să le atragem atenţia pescarilor care ajung aici că nu trebuie să lase dezastru în urma lor”, ne-a spus Florin Valentin Tofan, manager de proiect pentru Galaţi, şef Serviciu Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanelor Galaţi.

Cale de câteva ore, voluntarii – mai ales elevi, pescari şi poliţişti - s-au bucurat de soare, adunând PET-uri, ambalaje, resturi şi tot felul de materiale care nu le-au mai fost de folos celor care au ajuns în zona de agrement.

„Am pus şi coşuri de-a lungul digurilor, le spunem când intră la pescuit să păstreze curăţenia, dar, cu toate acestea, găsim în urma lor multe urme”, ne-a spus Cezar Dabija, directorul amenajării piscicole Maţa-Rădeanu.  

Acţiunea de miercuri este una pregătitoare a celei din 24 septembrie, când voluntarii de la  „Let’s do it, România” ne mobilizează să curăţăm de gunoaie natura care ne înconjoară.

Citit 1406 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.