Pamflet. Covidus, Altius, Fortius

Pamflet. Covidus, Altius, Fortius
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

Pare incredibil, însă numai desantul din weekend al polițiștilor în comuna Munteni a rupt foi de chitanțier în valoare de 2 miliarde de lei vechi. Autoritățile locale au decis că toți banii colectați din amenzi vor merge spre cluburile de sport. Deviza olimpică "Citius, Altius, Fortius" se schimbă.

Asfaltul nu știe carte

Ieși sau nu ieși fără declarație la plimbare, vremea amenzilor-bombă trece. E un dicton fericit al acestei perioade, o frază care le servește drept pildă oamenilor puși pe fapte mari. Autoritățile gălățene, plăcut surprinse de numărul uriaș de sancțiuni aplicate de polițiști pe timpul stării de urgență, au convocat o ședință de îndată pentru a decide cum vor investi sumele colectate de la contribuabilii inconștienți. Străzi sunt destule în Galați, cele mai multe dintre ele fiind deja reabilitate (asfaltul nu știe carte, el are doar cultura campaniei electorale, deci se așază și arată cel mai bine exclusiv în perioada alegerilor), au apărut și parcări, parcuri și piațete, aproape că nu mai ai pe ce arunca banii.

Consiliul Județean și-a dat acordul

Soluția a venit, ciudat, de la un consilier local din opoziție, care, astfel, își pregătește aterizarea în tabăra social-democraților. Cea mai mare parte din bani va merge spre sport, municipiul fiind în pierdere de viteză, cel puțin la capitolul sport-rege, adică fotbalul. Au și existat deja discuții cu conducerea Consiliului Județului pentru direcționarea fondurilor dislocate cu chitanțierul din bugetul amărâților de rând, mai ales după mediatizarea excesivă a cazului de la Munteni, din prima zi de Paște. "Am vorbit cu domnul Fotea, președintele CJ, și a fost de acord ca acele amenzi din localitatea aflată lângă Tecuci să fie plătite la Trezoreria municipiului", ne-a declarat primarul Ionuț Pucheanu. Doar de la Munteni ar ajunge la buget peste 200.000 de lei, o întreagă avere, injecție financiară care ar putea reabilita, de pildă, clubul Oțelul.

Scandalagiii ar susține curlingul

Zece persoane din comuna menționată au fost sancționate cu câte 20.000 de lei, deoarece în noaptea de Înviere au incendiat mai multe cauciucuri în stradă și au dansat, pe manele, în jurul lor. Întregul eveniment a fost filmat pe Facebook, fiind încălcate mai multe legi: restricționarea circulației, tulburarea liniștii publice și, vedeta anului, zădărnicirea combaterii bolilor. Căpeteniile distracției ilegale care a fost urmată și de un scandal monstru au afirmat că vor plăti amenzile pentru a evita penalitățile. "Da, imediat ce dăm declarațiile la Poliție, mergem acasă, ne scoatem banii din cont, că i-am câștigat în IT, în Elveția, și vom achita sancțiunile. Am auzit că se sprijină sportul gălățean cu banii aceștia. Foarte bine, noi am înclina spre go și curling, unul dintre ele fiind chiar sport olimpic", a comentat Firewall Stănescu, din comuna Munteni.

OlimPicu’ Roman

"În ritmul ăsta, îl aducem pe Messi la Oţelul"

* Ți-e teamă că vreun polițist local, înzestrat cu puteri sporite pe timpul stării de urgență, te-ar putea amenda fără acoperire? Dar nu te doare sufletul că nu contribui indirect la bunăstarea sportului gălățean? Totuși, abține-te, cine știe ce performanțe am realiza? Avem capacitatea necesară pentru a gestiona asemenea emoții?

* Un politician liberal rămas fără job consideră că sumele strânse din sancțiunile aplicate pentru zădărnicirea combaterii bolilor sunt prea mari și crede că restricțiile trebuie relaxate. Dar nici el nu vorbește cu premierul Ludovic Orban, de asta a și rămas fără funcție: "Nu e normal ce se întâmplă. Am auzit că fondurile ar fi direcționate spre sport, eventual către fotbalul local. În ritmul ăsta, l-am aduce pe Messi la Oțelul".

* De ce n-ar fi reabilitate și bazele sportive, mai ales într-un context atât de favorabil? Se vorbește că astfel am putea aduce măcar un meci sau poate numai o repriză de la Campionatul European de Fotbal, care a fost reprogramat în 2021. Unele țări nu vor fi pregătite să organizeze competiția, așadar Galațiul nutrește speranțe.

* Bătrânicile din municipiu amendate că au ieșit doar până la chioșcul din colț, fără să aibă asupra lor declarația pe propria răspundere, vor deveni sponsorul partidelor de old-boys.

Galați Galaction

Primul bolnav de coronavirus din combinat, pus șef

Combinatul siderurgic Liberty Steel Galați a anunțat, săptămâna trecută, că a fost confirmată prezența noului coronavirus și pe platforma uzinei de lângă municipiu. Infectat este un bărbat care lucrează la secția Automatizări. Surprinzător, patronul companiei a decis promovarea în funcție a gălățeanului care, conform medicilor, ar avea o formă ușoară a bolii. "Proprietarului i-a plăcut cât de mult s-a propagat informația cu angajatul îmbolnăvit, a fost un soi de publicitate neconvențională, de aceea a decis recompensarea lui", se arată într-un comunicat al Liberty Steel.

Mulțimea covidă

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 1410 ori Ultima modificare Marți, 21 Aprilie 2020 21:04

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.