Cum este afectată viața sexuală de kilogramele în plus

Cum este afectată viața sexuală de kilogramele în plus
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Faptul că viaţa sexuală are de suferit din cauza excesului ponderal este o certitudine, spun medicii. Obezitatea este unul dintre factorii majori implicaţi în apariţia disfuncţiilor sexuale ale bărbaţilor, dar şi femeile pot avea „de tras” din cauza kilogramelor în plus, mai ales pe plan psihologic, scrie csid.ro. 

Multe persoane se feresc să discute astfel de probleme cu medicul, de jenă sau poate din cauză că le consideră aspecte ce nu au atât de multă importanţă pe lângă celelalte probleme ale vieții de zi cu zi. Însă calitatea scăzută a vieţii sexuale poate avea un impact major asupra sănătăţii psihice a ambilor parteneri. Iată cum este influențată viața sexuală de greutatea corporală şi de ce este important să slăbeşti pentru a avea o relaţie de cuplu fericită, nu doar pentru a te feri de bolile care vin adesea la pachet cu supraponderea și cu obezitatea. 

Sindromul penisului „înfundat”

Obezitatea îşi poate face simţită prezenţa în viaţa sexuală a cuplului prin intermediul anumitor schimbări, care sunt diferite, în funcţie de sex. De exemplu, bărbaţii se pot confrunta cu disfuncţii sexuale, precum tulburări de erecţie, iar acestea la rândul lor pot cauza anxietate și frustrare. De asemenea, bărbaţii obezi pot suferi de „sindromul penisului îngropat”, ca urmare a straturilor masive de grăsime care acoperă organul genital și peretele abdominal.

Femeile nu mai simt plăcere în timpul actului sexual

Pe de altă parte, femeile obeze pot avea o circulaţie sangvină deficitară în zona genitală, motiv pentru care nu mai simt aceeaşi plăcere în timpul actului sexual. Totodată, femeile se pot simţi ruşinate de corpul lor, încrederea lor în sine poate avea de suferit şi este posibil să apară în peisaj inclusiv depresia. Prin urmare, scăderea în greutate nu numai că îmbunătăţeşte mobilitatea, creşte nivelul de energie şi stima de sine, dar are efecte benefice şi asupra vieţii sexuale.

Concluzia: dacă nu te mai simţi bine în corpul tău, iar viaţa sexuală „scârţâie”, este bine să iei măsuri.

Începe cu un regim alimentar mai uşor şi, desigur, integrează mişcarea în rutina ta zilnică. Mișcare poți face chiar și în casă. Cotidianul ”New York Times” ne recomandă, în vremea izolării la domiciliu, să mergem pur și simplu dintr-un capăt în altul al locuinței, până atingem pragul de minimum 4.000 de pași pe zi.   

Vei observa că atât viaţa ta sexuală, cât şi sănătatea per total vor avea numai de câştigat atunci când dai jos din kilogramele care atârnă în exces.

 
Citit 3320 ori Ultima modificare Luni, 04 Mai 2020 14:10

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.