Organizațiile de videochat din Galați reacționează: Teleșcoala ne afectează viteza de net (PAMFLET)

Organizațiile de videochat din Galați reacționează: Teleșcoala ne afectează viteza de net (PAMFLET)
Revoltă. Este chiar enervant să ajungi în toiul filosofiei pe chat, indiferent de cetățenia celui cu care stai la taclale, și să rămâi cu aforismul nerostit din cauza Internetului sugrumat de chestiuni nefolositoare precum școala online
Evaluaţi acest articol
(9 voturi)

Elevii nu vor reveni la cursuri până în septembrie, a anunțat ministerul de resort, și nu mai este de joacă. Asociațiile de videochat care au urcat municipiul nostru în topul național, industrie-pilon a comunității, cer demisia ministrului Anisie: "Cursurile online ne lasă fără venituri".

Mai știți bancul cu ofițerul?

Gluma cu polițistul care oprea periodic într-o localitate uitată de lume și-i oferea din milă unui cetățean câte 200 de lei se repetă, dar la alt nivel. Reprezentantul legii dispăruse o vreme, pur și simplu nu mai trecea pe acolo, iar omul aflat în necaz îl aștepta cu sufletul la gură. La un moment dat, peste doi-trei ani, spune autorul anonim, posesorul de caschetă revine în zonă și-l premiază pe românul care ieșea la marginea străzii. Știi, n-am mai avut posibilitatea să vin pe aici, să-ți dau un sfanț, au apărut alte cheltuieli, mi-a intrat fata la facultate, s-a justificat din inerție ofițerul. Replica amicului său conjunctural ne arată că istoria se va repeta mereu: "Bine, bine, o fi intrat la facultate, dar pe banii mei?"

Mâhnirea doamnei Vivi...

La fel se întâmplă cu asociațiile de videochat din Galați, oraș cunoscut drept capitala românească a distanțării fizice contracost, care au tratat inițial cu superficialitate posibilitatea ca orele de curs ale elevilor să se desfășoare online. Încheierea mediilor fără ca școlarii să revină în unitățile de învățământ pare să le strice ploile celor mai mulți dintre angajații acestui domeniu foarte popular la malul Dunării. "Cum să faci teleșcoală, așa cum se tot vorbește? E o prostie, v-o spune mămica din mine, care face de mai bine de zece ani telemuncă. E videochat, dar îi spunem telemuncă înainte de devină acest termen foarte cunoscut în România. E o denumire avant la lettre, dacă-mi permiteți", ne-a declarat doamna Vivi, după numele său de prestatoare în spațiul virtual.

Și pierderea domnilor generoși

Părerea profesioniștilor branșei recunoscute pe plan mondial este unanimă, școala online e doar ruda săracă a sistemului clasic de educație. Totuși, avem și o explicație care ne arată că subiectivismul unora le afectează smalțul credibilității. "Suntem nemulțumiți că Ministerul Educației ține copiii acasă și că se fac ore de la distanță. Ideea este limpede, n-are rost să ne ascundem pe după trepied sau după monitor. Cursurile pe WhatsApp sau Zoom sau pe oricare altă platformă ne afectează viteza de Internet, ne mănâncă banda, cum se zice. Lălăiala aia ne lasă fără venituri, domnii generoși din America sau de oriunde renunță la conexiune dacă ni se întrerup show-urile live. Demisia, doamnă Anisie!", a afirmat, profund revoltată, patroana unui studio din Țiglina I.

Videochata lu' Piți

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Alte motive pentru care școala online nu e bună. Mimi și bormașina

* Ne-a scris la redacție domnul Mimi, care activează în industria discuțiilor video: „Școala de la distanță nu e bună, am dovezi irefutabile la mine în bloc. Se aud prea multe bormașini. Ăia sunt oameni care au renunțat prea repede la educație, n-ar fi dat găuri ca nebunii dacă ar fi făcut, ca mine, o facultate. Iar acum ei dau cu bormașina și-mi strică atmosfera de lucru.”

* Nu l-am întrebat pe cititorul Mimi dacă vecinii dau cu bormașina tocmai din răzbunare. Videochat în vreme de pandemie? Ar avea sens.

* Tema unui școlar aflat în izolare la domiciliu are de suferit, mai ales dacă părintele se află în timpul programului. E vorba de orice domeniu care poate funcționa sub denumirea de telemuncă, dar mai ales în eventualitatea în care cel mic nu are voie să-i vadă „biroul”.

* Școala online nu este bună și din cauza diferenței de fus orar cu Statele Unite ale Americii. În foarte probabila situație în care ești nevoită să prestezi de la domiciliu, doar e stare de urgență peste tot, n-ai cum să stai la taclale cu clientul de peste Atlantic. De ce te-ar contacta când e noapte la tine? E nonsens. Instituțiile de învățământ trebuie redeschise cât mai curând: din mai multe motive, copiii nu mai pot fi ținuți în apartament.

Râde job de oală spartă

S-a pierdut legătura cu Brăila

Județul Galați avea ieri după-amiază peste 400 de cazuri de COVID-19 confirmate, în timp ce la Brăila raportarea este oprită la irealul număr de 25. Gurile rele spun că brăilenii sunt în imposibilitatea de a face testări, de aceea și numărul incredibil de redus. De fapt, un rău-voitor a tăiat mai multe cabluri telefonice la ieșirea din municipiul reședință de județ, iar oficialitățile din orașul de peste dig nu mai au contact cu restul țării. Se aude că și podul peste Dunăre a fost terminat cu succes, însă legătura cu Bucureștiul este imposibil de efectuat. Salvați Brăila!

Virus Captivus

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

 
Citit 5443 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Mai 2020 11:44

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.