Primăria promite piste de hidrobiciclete. Pamflet

Primăria promite piste de hidrobiciclete. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Natura se bagă peste setul de povești care trebuie spuse înaintea alegerilor locale din acest an: curge intens din cer, iar Galațiul dă pe afară în mai multe cartiere. În consecință, e foarte posibil ca autoritățile să se adapteze nevoilor de ultimă oră: apar pistele de hidrobiciclete și bărcile nepoluante.

Ce-i cu tuburile de pe Brăilei?

Ploile din ultima perioadă schimbă planurile administrației municipale, investițiile programate până în pragul scrutinului împins de pandemie în toamnă având nevoie de cel puțin o reevaluare. Sau nu? Adică ni se pregăteau de mai multă vreme niște piste de hidrobiciclete în Galați? Dacă ne gândim la tuburile lăsate în soare între sensurile de mers de pe Brăilei, în cele două Mazepe, istoria unei Veneții cu iz de combinat prinde contur. Măcar o dată în ultimele luni v-ați întrebat ce se întâmplă cu acele conducte uriașe parcă părăsite în inima orașului. Acum știm de ce și pariem că ne vom distra pe cinste. Ne vedem la cursele pe apă din centru sau aveți și alte preferințe? Prin cartierul Aviației sau în Micro 19 or 20?

M-ați bătut la cap degeaba

Chiar dacă zona părea ferită de precipitații, ni s-a demonstrat în ultimele săptămâni că o torențială lipsită de inhibiții poate reamenaja sectoare importante ale localității, iar meteorologii nu se grăbesc să anunțe îndreptarea vremii. Nu i-or lăsa pilonii Opoziției, deși nu știm dacă în rada străvechiului Porto-Franco mai există așa ceva. Prin urmare, fotografia reușită de gălățeanul Mihai Obreja și devenită virală ca pocnind din degete, ne referim la inundația din fața hotelului "Dunărea", a băgat Primăria în ședință. „M-ați bătut la cap că nu-s piste de biciclete prin centru, m-au certat vârtos unii pe Facebook, iar acum e nevoie de bărci sau de hidrobiciclete. Ne vom folosi și de tuburile alea”, ar fi tunat primarul Ionuț Pucheanu, într-un dialog exploziv cu ai săi colaboratori.

Poate fi și treaba Județului

În weekend s-a inundat și centura orașului, n-o fi știind probabil ce i se pregătește: marele drum cu patru benzi și podul hobanat. Din moși strămoși circulă vorba că centura ocolitoare a unei așezări urbane nu prea știe carte, de aici și popularea masivă cu persoane care stau la „ia-mă, nene și plătește-mă dumneata!”. O pistă de hidrobiciclete care să preia transportul greu din afara municipiului se află, de asemenea, pe lista priorităților edilului-șef, cu toate că traficul de la periferie ar intra în aria de competențe a șefului Consiliului Județean. Se zvonește că și bărcile ar fi o soluție, mai ales cele nepoluante, mai întâi pe marile bulevarde, apoi și pe străzile lăturalnice.

Gura de canalie

Se pot popula bălțile cu pește

* Municipalitatea testează varianta ca în weekend, în perimetrul în care traficul rutier este blocat, să fie populate bălțile cauzate de ploaie. "Mai întâi ne gândim să extindem zona interzisă autoturismelor, să câștigăm și bazinul de la intersecția Bălcescu-Brăilei. Acolo ar merge băgat caras", ne-a declarat viceprimarul Picu Apostol Roman.

* Valea orașului, dacă s-ar ajunge la plantarea de puiet în apele care sugrumă sistemul de canalizare al Galațiului, s-ar preta pentru pescuitul industrial. Știuca, somnul, poate chiar și marele monstru le-ar oferi concitadinilor care locuiesc aici prilejul de a deveni cei mai buni pescari din țară. Totuși, vom depinde în continuare de capriciile văzduhului. Te pregătești și, pușchea pe limba organizatorului!, vezi ploaia abia anul viitor.

* Gurile rele care mereu îi caută nod în papură societății de transport în comun consideră că ploile din ultima vreme, alimentate de un incident similar petrecut săptămâna trecută în București, ar avea menirea de a stinge vreun autobuz aflat la o pedală de incendiu.

* Ne dorim ca orașul nostru să nu fie nevoit, dată fiind întinderea incomensurabilă de apă, să organizeze vreun Campionat European sau chiar Mondialul de natație. Nu ne dorim să fim celebri, acesta-i motivul.

Pescarul cu boi

"Și cei de la Metallica au avut garaj"

Problema demolării garajelor a stârnit multe discuții, cei care au rămas fără acoperișul pentru murături declarându-se trădați. "De ce alți oameni din oraș încă se întâlnesc în încăperi de acest gen, dau chefuri și fac grătare nestingheriți?", ne-au scris oamenii la redacție, iar Primăria promite că le va pune la pământ pe toate. În replică, încă posesorii de gherete de ciment caută argumente care mai de care. "Ce tot ne dăm de ceasul morții cu acest subiect, ce, Metallica și Voltaj n-au și ei garaj, acolo unde fac repetiții? Bine, Metallica poate nu mai are", a comentat unul dintre cititorii culți ai "Vieții libere".

Garaj Kapoor

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2579 ori Ultima modificare Luni, 29 Iunie 2020 12:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.