”Subprefectul Manoliu? Fake news!” | Pamflet

”Subprefectul Manoliu? Fake news!” | Pamflet
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Oamenii de rând contestă veridicitatea știrii de săptămâna trecută. Ei susțin că nu cunosc numele fostului reprezentant al Guvernului în teritoriu. Credem, totuși, că sunt glume cam nesărate. N-ai cum să râzi de nefericirea cuiva.

La terminarea crizei…

Informația de la finele săptămânii trecute conform căreia Guvernul României a eliberat temporar din funcţie unul dintre subprefecții județului Galați i-a pus pe jar pe cei mai mulți dintre gălățenii care nu-și încep ziua fără "Viața liberă". Mihai Manoliu, fost director adjunct al Poliției Locale, a primit telegrama-surpriză prin care trebuie să părăsească postul ocupat la Prefectură încă din anul 2017. A prins vremuri bune, leafa n-a fost rea deloc, evenimentele importante ale zonei au căzut doar pe spinarea prefectului, fie că vorbim despre pensionatul Dorin Otrocol sau dspre actualul titular, Gabriel Avrămescu. Se mai termină și criza sanitară și, conform zicalei, totul va fi bine. Chiar e greu să primești o asemenea veste.

Nu e ficțiune, doamnă!

După publicarea acestei știri, au curs mesajele în social-media și la telefoanele redacției. Oamenii susțin că data de 1 aprilie a trecut de multă vreme, că numele Mihai Manoliu este rodul imaginației noastre, pură ficțiune. "De unde ați scos acest nume?! N-am auzit în viața mea de așa ceva, n-a existat un asemenea demnitar la Galați, și am trecut de mult de prima tinerețe", ne-a dojenit doamna Polixenia Impostorescu, cu domiciliul pe strada Domnească. "Am vedere bună spre Prefectură, nici măcar chipul nu i l-am zărit, dacă-mi permiteți. Vă rog, ați găsit fotografia asta pe Internet sau pe unde? Nu aveam chef de glume proaste, mai bine puneați niște bancuri", a continuat cititoarea noastră.

Și răutățile continuă

Și Ioan Farsoreanu, de data asta printr-un mesaj postat pe site, a încercat să ne țină o lecție: "Știți cum este, am citit-o și eu într-o carte bună, n-am reținut numele autorului. Se zice că nu poți să pleci dintr-o funcție sau dintr-o demnitate, dacă tu nici măcar n-ai fost pe acolo. Or domnul Manoliu n-a fost, nu s-a văzut, o fi fost doar un nume prins pe statul de plată. La fel s-a retras la un moment dat și Lobonț din naționala de fotbal, dar el nu mai jucase de un deceniu. Prin urmare, practicați fake news-ul. Dacă am fi rămas în starea de urgență, Guvernul ar fi avut toate motivele să vă blocheze platforma online". Cam deplasată opinia contribuabilului Farsoreanu. Ne delimităm de aceste poziții și ne rezervăm dreptul de a nu le mai publica pe viitor.

Prefect bărbătesc

Cum nu avem Aeroport?

* Bombardamentul cu apeluri este aproape insuportabil. Lumea de rând, e vorba de oamenii care cu adevărat contează, este de părere că pandemia de coronavirus a fost nițel umflată. N-ai cum să spui așa ceva: păstrează distanța și salvează viața! Parcă asta era ordinea cronologică...

* Sunt unii care cred că rata de îmbolnăviri din județul vecin, la Brăila facem trimitere, ar fi mult mai mică. Au ieșit cetățenii din urbea lu’ Tanti Elvira cu zero cazuri de Covid-19 vreme de câteva săptămâni? Realitatea ar fi fost deformată: de fapt, acolo trebuiau raportate minus două sau minus trei situații.

* Că n-o să fie viață economică după terminarea parangheliei de coronavirus, e altă discuție. Aici vă dăm dreptate.

* SF-uri, astfel sunt etichetate știrile conform cărora nu avem aeroport la Galați. Dar arealul Aurel Vlaicu-Micro 13-Micro 39-Micro 40 ce este? Nu așa este denumit, cartier Aeroport? Dacă tot ne dorim intransigență, haideți să fim mai întâi riguroși cu noi înșine!

* De asemenea, se bârfește că Galațiul ar fi în continuare lipsit de o plajă corespunzătoare, însă aici se simte și mâna politicului. Se apropie alegerile, așadar au început atacurile pe sub dușurile reci. Reci, că n-a venit canicula, apă oricum nu aveau.

ManoLia Manoliu

Budiștii se iau de autoritățile gălățene

Intrarea în carantină a localităților gălățene Toflea și Brăhășești, motivul fiind apariția de focare de Covid-19, pare să stârnească valuri de tip tsunami. Mai multe organizații asiatice care i se închină lui Buda contestă măsura luată de Prefectura Galați. "Ni se pare nouă sau e o discriminare fără precedent? Ce aveți cu pagodele din aceste sate? Vă vom da pe mâna Consiliului pentru Combaterea Discriminării", spun budiștii, știut fiind faptul că arhitecții din Toflea și Buciumeni au copiat țiglă cu țiglă celebrele clădiri religioase asiatice.

Brăhășești sana in corpore sano

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2449 ori Ultima modificare Vineri, 05 Iunie 2020 00:09

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.