Bancuri cu Picu în pliantele primarului. Pamflet

Bancuri cu Picu în pliantele primarului. Pamflet
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

N-a avut destul material pentru a umple tipăritura trimisă electoratului sau e mâna vreunui glumeț de ocazie din Primărie? După ce citești realizările lui Ionuț Pucheanu, ajungi să te delectezi cu anecdote în care unul dintre viceprimari este erou. Iată despre ce este vorba!

Pre-campania și fetișul nostru

Traversăm tradiționala perioadă dinaintea campaniei electorale. I se spune pre-campanie, termen eminamente politic. Sau poate ne înșelăm? De ce ar trebui ca un primar care tânjește după un alt mandat sau un potențial parlamentar să profite și de acest spațiu, de ce să nu putem respira măcar înaintea săptămânilor special prevăzute în lege? Răspunsul stă tot la noi: românul de rând, cu toate că avem bănuieli în acest sens și în privința celor sus-puși, încă n-a scăpat de cel mai bizar fetiș cu care s-a trezit în democrație. Îi place, se lasă, chiar te imploră să-i arunci o minciună, o promisiune, o măslină.

Vicele hodoronc-tronc

Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, printr-un proces transparent, și-a spus povestea primilor patru ani de mandat într-un pliant tipărit în peste 100.000 de exemplare, produs care a început să ajungă în cutiile poştale ale gălăţenilor. Se vorbește în hârtiile viu colorate despre continuarea modernizării, ni se reamintește că orașul este în plină transformare și că intrările în municipiu sunt veritabile cărți de vizită ale cetățenilor simpli, chestiuni menite să umble la corazonul bazinului de votanți și la ficatul adversarilor politici. Surprinzător, lucru nemaiîntâlnit în zona noastră, pliantul edilului-șef se încheie cu o rubrică șocantă: bancuri cu viceprimarul Picu Apostol Roman!

Edilul-șef e foc și pară

Pe modelul almanahurilor din epoca ceaușistă, tipăritura conține un emoticon cu gura până la urechi, pentru a semnaliza schimbarea tonului, și câteva glume în care vicele trecut recent la partidul lui Dan Voiculescu joacă rolul lui Bulă. Una dintre anecdotele care completează promisiunile lui Pucheanu e devastatoare: Picu, aflat la ora de gramatică, este rugat de profesor să repete după el. Eu nu am mâncat, tu nu ai mâncat, el nu a mâncat, noi nu am mâncat, voi nu aţi mâncat, ei nu au mâncat! Repetă şi tu, Picule! Nu a mâncat nimeni, domnule profesor, cheia de la cantină este la mine, vine replica eroului rubricii de bancuri. Nu știm cum au apărut aceste chestiuni, să fie mâna vreunui om de la biroul de presă? Se va lăsa cu demiteri, a reacționat nervos șeful administrației locale.

Ace, brice și un vice

Lipsește Plaja din print

* Dacă tot a devenit vedetă în hârtiile colorate ale primarului, chiar și pe post de bufon, Picu are motiv de bucurie. A și transmis că orice fel de reclamă îl prinde bine. În condițiile astea, eu n-o să mai arunc nici măcar un leu în campanie, a adăugat viceprimarul.

* În pliantul comandat de la noul sediu al Primăriei, ar fi fost culmea să apară și promisiunile lui Marius Stan, predecesorul lui Pucheanu. Sau realizările, încearcă să forțeze nota răutăcioșii din buricul târgului.

* Cum ar pica o reclamă tăioasă a lui Cătălin Cristache de la PMP pe mijlocul publicației? Deja bancurile cu fostul director al Cantinei de Ajutor Social devin inegalabile.

* Se întreabă câțiva cititori responsabili de ce lipsesc din raportul primarului investițiile făcute la Plaja "Dunărea". Nu i-or fi plăcut domnului primar, poate la anul va face altele. Nici noi nu trebuie să fim cârcotași până la capăt, și-au rezolvat ei ulterior această pseudo-dilemă.

* Liberalii gălățeni sau partidele de dreapta, dacă vor ajunge la un consens pe plan local, pregătesc un print similar: la nivel central s-au făcut simțite fricțiuni între Ludovic Orban și Dan Barna, șeful USR-PLUS. Se naște următoarea întrebare: cine va pica pe post de Picu în acest caz?

Print și cerșetor

Durbacă bântuie Pro România

Noul lider al Pro România Galați, senatorul Nicolae Marin, a păstrat în sediu tabloul lui Eugen Durbacă, fostul președinte plecat la umaniști. Întrebat dacă îi simte lipsa lui Durbi, Marin s-a albit la față. „Stați așa, Doamne iartă-mă pentru păcatele comise! După ce a plecat de la noi nea Eugen, am încercat să-i scot tabloul din perete. Cuiul a ieșit foarte greu, cu tot cu tencuială, apoi mi-a căzut tabloul și i s-a rupt rama. Ce credeți? Noaptea l-am visat, m-am zvârcolit, nu alta. Mi-a cerut imperativ să las tabloul acolo, altfel o s-o pățesc. Mă duc acum la preot”, ne-a povestit, terifiat, senatorul.

Tabloul Dogmatic

Galațiul în imagini

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 5086 ori Ultima modificare Duminică, 12 Iulie 2020 16:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.