Care sunt cauzele durerilor apărute în timpul actului sexual

Care sunt cauzele durerilor apărute în timpul actului sexual
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

O serie de studii realizate în ultimii ani au scos la iveală faptul că durerile survenite în timpul actului sexual sunt prezente la aproximativ 60 la sută dintre femei. Nici bărbaţii nu sunt însă scutiţi de aceste neplăceri, doar că ei sunt afectați în proporţie mai mică decât femeile. Iată ce aspecte trebuie să ai în vedere dacă te confrunți cu o astfel de problemă.

În primul rând, orice durere apărută în timpul actului sexual este un motiv pentru care este indicat să apelezi la medicul specialist, pentru a preveni afecţiuni mai grave. Una peste alta, cert este însă că durerile în timpul actului sexual, atât la bărbaţi, cât şi la femei, sunt o problemă importantă în relaţia dintr-un cuplu. Despre acestea, despre cauzele apariţiei lor, dar şi despre cum să le previi, a vorbit, pentru "Adevărul", doctorul Andreas Vythoulkas, medic specialist obstetrică-ginecologie, cu supraspecializare în infertilitate. Cele mai frecvente dureri resimţite de femei în timpul sexului sunt cele din zona perineului, în partea de jos a abdomenului, în zona lombară.

La începutul vieţii sexuale, durerile sunt normale

Mai ales la femeile aflate la începutul activităţii sexuale, apariţia durerilor în timpul sexului sunt fireşti şi, de reţinut, vor scădea în intensitate după primele acte sexuale. O cauză importantă a disconfortului în timpul actului sexual o reprezintă secreţia insuficientă a lubrifierii vaginale. Aceasta este asigurată natural, de două glande mari, iar activitatea lor depinde de gradul de excitare a femeii. Nu trebuie uitat faptul că, a precizat doctorul Vythoulkas, femeile ajung la excitaţie sexuală mult mai lent decât bărbaţii.

Un semn de boală

De multe ori, durerile prelungite în timpul contactului sexual sau după acesta pot fi un simptom al unei afecţiuni ginecologice. Una dintre ele este vaginita, caz în care durerile sunt acute, iar pacienta poate resimţi senzaţii de mâncărimi sau arsuri în timpul actului sexual. Cauza apariţiei vaginitei o reprezintă infecţiile (cu chlamydia, trichomonas etc.) şi necesită tratament obligatoriu.

Citit 2769 ori Ultima modificare Sâmbătă, 12 Septembrie 2020 00:58

Mai multe din această categorie:

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.