Un concurs de sute de grame!

Un concurs de sute de grame!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* „Viaţa liberă” a oferit un premiu important: o lansetă echipată cu tot cu mulinetă *

Cer înnorat, destul de frig, puţin vânt şi aproape 200 de pescari. Acestea au fost ingredientele clasicului concurs de pescuit de pe Faleză, organizat ieri cu ocazia Festivalului Scrumbiei.

Condiţiile meteo nu tocmai favorabile şi mai ales faptul că anul acesta sărbătoarea Floriilor a căzut mai devreme faţă de alţi ani au făcut ca numărul peştilor capturaţi să fie destul de mic.

În condiţiile în care cea mai mare captură a avut imensa greutate de 400 de grame, iar câştigătorul concursului a strâns puţin peste jumătate de kilogram de peşte în cele trei ore de competiţie, vă daţi seama că ecosistemul Dunării nu a avut prea mult de suferit.

„E încă rece afară, iar temperatura apei e destul de scăzută. Peştele încă nu a venit spre mal şi de aceea nu se prea prinde. Cine a prins înseamnă că are mult noroc”, ne-a spus unul dintre concurenţi care stătea zgribulit pe malul Dunării.

Chiar şi în aceste condiţii de criză pescărească, premiile, destul de consistente de altfel, oferite de SC Crapmania şi „Viaţa liberă”, au ajuns în posesia pescarilor norocoşi.

Astfel, câştigătorul concursului a fost Marius Craiev, care a primit o lansetă echipată cu tot cu mulinetă, pe locul al doilea s-a situat Dănuţ Constantinescu, locul al treilea a fost ocupat de Laurenţiu Huţanu, în timp ce premiul pentru cea mai mare captură a revenit lui Sterică Pascale.

A mai fost premiat şi cel mai tânăr pescar, de fapt o pescăriţă de numai opt ani şi jumătate, Alina Fluture. Şi, aşa cum se obişnuieşte la multe competiţii, a fost evidenţiat şi performerul zilei, adică cel care a reuşit să prindă cel mai mic peşte.

Iorga Alexandru a prins ceva despre care nici specialiştii nu ar putea spune cu siguranţă dacă e peşte sau se află încă în stadiul de icră.

Pescarii au promis însă că vor reveni pe Faleză imediat ce apa se va mai încălzi pentru a dovedi că sunt mai pricepuţi decât a lăsat să se înţeleagă concursul de ieri. Sezonul abia începe, însă cea mai mare problemă e că, peste o săptămână, va începe prohibiţia.

Explicaţii foto:

1 – Premiile oferite de „Viaţa liberă” şi Crapmania au fost mai consistente decât capturile

2 – Juriul a avut nevoie de un cântar foarte fin

3 – Alina Fluture a primit premiul pentru cea mai tânără participantă

4 – Pescarii nu prea au avut activitate pe malul apei

Citit 1053 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.