Politicienii schimbă numele reședinței de județ: Galați, Porto-Frankfurt (PAMFLET)

Politicienii schimbă numele reședinței de județ: Galați, Porto-Frankfurt (PAMFLET)
Cam așa arată, conform promisiunilor, Galațiul următorilor ani
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Este aproape oficial. Oferta bogată înaintată în campanie alegătorului îi va ridica mult nivelul de trai, vom fi un colț de Germanie a României. De aici și titulatura de Porto-Frankfurt: prima parte, de la statutul de port liber, iar ultimele patru litere vin de la politicieni.

Hi-tech și agricultură

Campania electorală s-a încheiat, promisiunile au fost făcute, doar nebunii se pot apuca să le numere, însă nu băgăm mâna în foc că nu se vor găsi și concitadini dominați de un asemenea fetiș. Riscăm să avem aeroport, autostradă, poate și pluralul drumului de mare viteză, taxe și impozite cu pantalonii în vine, locuri de muncă pe săturate, cultură și educație, hi-tech și agricultură. Ce să mai, ditai Orașul Viitorului. Numai răutăcioșii, li se mai zice și hateri, pot comenta că nu le ajung spusele din luna dedicată poveștilor de trezit spiritul civic al electoratului. Galațiul merită mai mult, dar parcă nu credem că va putea duce atâta bine în spinare.

Cine a zis-o, domnule?

Oamenii au dreptul să știe că politicienii angajați în scrutinul de duminică pun la care transformarea zonei, metamorfoză la care nici posesorii celei mai înflăcărate imaginații n-ar fi visat. Există riscul să fii internat, mai suntem și în criză sanitară. "Gata, ne-am săturat de promisiuni neonorate și de minciuni gogonate, acum suntem determinați să ne ducem la îndeplinire obiectivele", ne-a declarat un candidat la o funcție importantă, însă nu știm despre cine este vorba. Când a emis această frază, avea mască pe figură, vizieră, șapcă și ochelari de soare, așadar n-avem de ales: trebuie să prindem orbul și să-i scoatem ochii, eventual imunitatea.

Vasile devine Basil

Va fi modificat inclusiv numele reședinței de județ, încă mai există parlamentări cu privire la identitatea județului: dacă nivelul de trai va exploda, așa cum ne-au picurat aleșii și cei care încă n-au avut această onoare până acum, nu mai poți să porți aceleași straie. Te tunzi, îți angajezi designer, poate dai o fugă și la Evidența Populației. De ce să ți se mai spună Vasile? Ești Basil. La fel și Galațiul. Are șanse să fie cunoscut drept Porto-Frankfurt. "Poate că vă dați seama de unde vine. Prima parte e de la Porto-Franco, statut de port liber pe care îl avea Galațiul, și Furt vine de la, bine, știți și dumneavoastră", ne-a explicat alt candidat, sincer până la exit-poll.

Scrutina Turner

Pamflet în versuri

PARADA NESIMŢIRII (actualităţi) de Submarin Cosorescu

oraşu-i plin cu flegme şi cu muci,/ cu şarlatani, gunoaie şi lichele –

abia mai poţi sufla de-aşa golani,/ de marţafoi şi doctori în manele !

 

n-ai ce să înţelegi, n-ai ce să faci/ – parada nesimţirii te-nconjoară,

chiar şi plăteşti aist puseu tembel/ în astă lume surdomută-chioară !

 

vacarm de pocnituri şi pocnitori/ greu de adus în gesturi şi cuvinte,

flecari politici, iude, mincinoşi/ – un fără rost de fără cap pendinte !

 

coconi parşivi, cocoane de asalt/ – cu tot tacâmul cinic din dotare –

vibrează alandala-n timp real/ – alunecoşi cu moţ la drumul mare !

 

aşa, ce să-nţelegi şi ce să faci?/ – strigi „jos democraţia” puturoasă,

strigi „jos panglicăria”...şi te muţi/ în cea mai mică şi decentă casă !

Galațiul în imagini

Vocea cetățeanului, vocea politicianului

Va ploua! Promisiuni nemaiauzite la Galați

* Un viitor ales, asta speră el, a scăpat ditamai porumbelul: "Da, vreau să-mi fie bine în Galați după scrutinul de duminică, voi face tot posibilul. În primul rând, mie să-mi fie bine și nevestei, ca să-mi accepte și relația extraconjugală. Amanta, dacă citește aceste rânduri, să știe c-o iubesc!"

* Gălățenii ar putea avea săptămâna de lucru de numai trei zile. Asta promisiune, nu ce se flutură pe la București sau Cluj-Napoca! Zvonistica are explicația pregătită: ca să nu iasă revolte din lipsa joburilor, fiecare localnic va lucra trei zile pe săptămână, celelalte patru urmând să fie muncite de altcineva. Weekendul, se vede bine, va dispărea.

* Vom primi nemurire, ni se va oferi pe tavă, e un proiect mai vechi al unor persoane influente din zonă. Pentru a deveni nepieritori, ne va fi necesar bonul de ordine, disponibil la Eternitatea, pe Coșbuc.

* Făgăduială pentru gălățenii din județ, ei par cei mai interesați: în următorul mandat va ploua. Mai rămâne să-și dea și Dumnezeu acordul, că a fost plecat în ultima perioadă într-un binemeritat concediu de odihnă.

* Virginitatea gălățencelor care prestează videochat e un alt angajament important al campaniei care s-a încheiat. Nu știm, însă, dacă va fi accepta Uniunea Europeană: ne-ar crește nepermis de mult inflația.

Politichie de mărgăritar

Vampirilor, dați-ne voie!

Ne pregătim pentru marea zi de duminică, 27 septembrie, însă avem nevoie de generozitatea bâzâitoarelor din oraș. La cum roiesc țânțarii, nu de coronavirus ne temem ca să ieșim cât mai mulți la vot, ci de micii vampiri de apă dulce. Prin urmare, pagina de pamflet a Vieții libere are o rugăminte la insectele care se comportă ca și cum n-ar mai fi văzut oameni: dragilor, permiteți-ne să-i votăm și vă promitem că n-o să-i mai lăsăm să ne sugă sângele ca până acum! Veți avea exclusivitate, așa să ne ajute Sf. Raid!

Țânțară ca afară

Precizare

Materialul acesta este un pamflet şi trebuie tratat ca atare. Informaţiile prezentate pot sau nu să fie adevărate. Imaginile incluse sunt proprietatea cotidianului "Viaţa liberă". Toate drepturile rezervate "Viaţa liberă".

Citit 2830 ori Ultima modificare Vineri, 25 Septembrie 2020 23:53